Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (879)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tomu teda říkám ujetost. Pokud si odmyslíte pár nedostatků, je to celkem zábava. Co kdyby na odvrácené straně Měsíce žili Náckové? Docela děsivé. Určitě by jim nic nebránilo v invazi na Zemi. Film obsahuje spoustu humoru a narážek. Například je tu dobře parodovaná známá scéna z Pádu Třetí říše. Taky je tu dost rasových narážek. Asi to nemá cenu moc rozebírat, člověk to musí vidět. Je poznat, že to není hollywoodská tvorba. "Ten musí mít nejmenší péro ve vesmíru." :D ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po trailery som bol milo prekvapený čo sa nám valí s fínskej produkcie, no po filme som bol sklamaný. Úvod filmu bol ešte ten lepší prípad. Má svižne tempo, je to zaujímavé ako príbehom, tak aj vizuálnou stránkou, kde pobaví aj humor. Ale ako sa to dostane preč s mesiaca, tak je s toho len nuda a len sem tam sa stane niečo zaujímavé, alebo sa na niečom zasmejeme. Vizuálna stránka je dobrá, nápady to tiež rozhodne má a Timo Vuorensola pravdepodobne nie je zlý režisér, ale možno keby skúsil iný žáner. 50% - 2* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cheesy komedii a dostal překvapivě inteligentní satiru s pár vtipnými scénami. Vesmírný bitky jsou na vysoké úrovni a já si to dost užíval. Jediné zklamání je pro mě Udo Kier. Čekal jsem od něj šílenýho nácka a on byl tak nějak obyčejný. Každopádně nebuďte zklamaní, že to není akční béčko s náckama, a buďte rádi za nečekaně dobrý film. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je skvělý levný finský bláznivý film. Koncept nacistů, kteří se po porážce v druhý světový válce přestěhovali na měsíc je sice originální, ale samozřejmě hodně přepálený. Je jen na divákovi, jak k filmu bude přistupovat ještě než film vůbec zapne. Řekl jsem si, že není od věci si občas odpočinout od předražených hollywoodských blockbusterů a tento počin k tomu přímo vybízí. I když jsem se na konci celkem nudil, tak to není tak úplně chyba filmu, ale mé náladě a vyčerpanosti z neustálého sledování filmů. Nevím jak to udělali, ale finální bitva je prostě epická. Ono vůbec způsob efektů leckomu nemusí sednout, ale mě to celkem vyhovuje...90% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BOHUŽEL, TAKOVÉ JE TO S ODPLATOU. PŘINÁŠÍ ZMATEK. A NIKDY NEDOPADNE TAK, JAK BYSTE CHTĚLI..... /// Bejt v roce 2018 sejmutej na Měsíci esesákem? Tak to je sci-fi. Nebo spíš komedie. Nebo spíš nezávisle střelený sci-fi, na který je třeba hledět jiným vokem, než na každej jinej vobyčejnej film. Dílko fandů Wing Commander, tropících si prdel z Ameriky, při čemž nakopávaj tu náckovskou je hlavně myšlenkově (nemyslím ideově) vtipný. Záleží jen na tom, jak dlouho se vydržíte těm kravinám šklebit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Od malička mi vtloukaj do palice, že Chaplinův ,,Diktátor“ je ,,vůdcův“ 10ti minutovej náborovej materiál. 2.) Na chvíli jsem zapochyboval o nacistech (a nemohl za to orální sex). 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Herec Götz Otto (Klaus Adler) si strihol nacistu po druhýkrát. Premiéru si odkrútil v Hitlerovom bunkri, čoby dôstojník, vo filme Pád Tretej ríše (2004). Jedna zo scén na túto nemeckú drámu priamo odkazuje. (Jumar)
  • Premiéru si snímek odbyl 11. 2. 2012 během 62. ročníku německého mezinárodního filmového festivalu Berlin International Film Festival, kde se promítal v sekci Panorama Special. (Conspi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (JerryMalfoy97)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama