Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po trailery som bol milo prekvapený čo sa nám valí s fínskej produkcie, no po filme som bol sklamaný. Úvod filmu bol ešte ten lepší prípad. Má svižne tempo, je to zaujímavé ako príbehom, tak aj vizuálnou stránkou, kde pobaví aj humor. Ale ako sa to dostane preč s mesiaca, tak je s toho len nuda a len sem tam sa stane niečo zaujímavé, alebo sa na niečom zasmejeme. Vizuálna stránka je dobrá, nápady to tiež rozhodne má a Timo Vuorensola pravdepodobne nie je zlý režisér, ale možno keby skúsil iný žáner. 50% - 2* ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, tak ono se přeci jen podařilo dokonit do naprosté chujoviny nápad s takovým potenciálem. Vize měsíce v područí nacistických vědců a obřích hutí generujicí nespočetnou armádů nacistických létajících talířů je opravdu skvělá a moment, kdy zajmou kosmonauta je taky super. Od této chvíle se ale začne odvíjet nějaký téměř trapný pokus o humor, akci a vůbec dramaturgii děje. Přiznám se, že už jsem to dokoukával s krajním odporem. Takhle pitomě jsem se naposledy cítil u Někdo to rád blond. Přijde mi to, že nám Němci chtěli ukázat, jak si umí udělat se své nechvalně proslulé historie srandu, ale zdá se, že nám to cpou příliš křečovitě, že se nabízí podezření, že tam někde uvnitř to pořád myslí vážně. Že nás to má jen uchlácholit a pod rouškou roztomile přítažlivého sci-fi humorného balastu nám servírují cosi, co se vlastně docela špatně luští. Této zábavě neholduji. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zas a opět film, který se jako "béčko" hlavně tváří, než aby jím skutečně byl. Opět zůstalo jen u prvotního, zvráceně zábavného nápadu. Výsledný film pak postrádá nápady, ukotvení či jakýkoliv koncept, nadsázku či promyšlený humor. Je Iron Sky poctou sci-fi béčkům z padesátých let? Měl snad být ztřeštěnou sci-fi komedií, stavějící svůj humor na střetu usedlých nacistů s moderní civilizací a jejími výdobytky (z tohoto ranku mě momentálně napadá jen Star Trek IV: Cesta domů)? Nebo vážně míněnou satirou na téma pomíjivosti ideologie a zaslepenosti, kterou obvykle přináší? Zas a opět film, který je tak trochu tím vším z výčtu a tedy ničím. 3/10 ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejzajímavějších filmů za dost dlouhou dobu, a to nejenom díky produkčním okolnostem. Kupodivu se z toho vyklubala satira, která má spoustu temných a smutných tónů, což umocňuje i ten Laibach. A je fajn, že přestože je tam množství popkulturních odkazů, tak to ani zdaleka nestojí jen na nich a funguje to hned v rámci několika žánrů. Ale je třeba to vidět znovu. A samozřejmě v kině, protože na plátně je to skvělé.Berlinale 2012 – Kino CinemaxX am Potsdamer Platz ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nápad geniální, efekty kvalitní, hudební doprovod slabší (v některých scénách chybí, v jiných naopak přebývá), dělání si legrace z Nacistů a Ameriky více než zdařilé, start nacistické super-lodi famózní. Evropa se vytáhla - to je bez debat - a kdyby se tvůrci zaměřili pouze na vážnou linii filmu, mohli mít Amíci vážnou konkurenci. "Iron Sky" je ale naneštěstí z části komedie a právě díky tomu působí většina filmu značně nevyrovnaně - začátek (*****), prostředek (**), konec (****). Rada pro pány: Nedrážděte ženskou, která má na nohou jehly. Nedopadnete dobře.;-) ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Režisér založil vlastné štúdio na filmové efekty a tak dosiahli skvelú úroveň trikov za rozumnú cenu. (gogo76)
  • Ve scéně v 19. minutě v centru volební kampaně ředitelka nejprve pošle všechny kromě vedoucích oddělení pryč. Ve chvíli, kdy vedoucím nadává, jsou však v jednom ze záběrů všichni odvolání vidět v pozadí. (Topper.H)
  • Lunárny modul, ktorý sa objaví na začiatku filmu je skutočný návrh NASA nového lunárneho modulu Altair a veliteľského modulu Orion z projektu Constellation. (Lorax)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama