Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (879)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprocházím se často po odvrácené straně měsíce, takže jsem dosud neměl možnost nakouknout do Čtvrté říše chystající NWO, avšak jako nejčistšímu příslušníkovi čisté rasy mi nečinilo větších problémů fandit svým soukmenovcům se svastikovým symbolem lásky na rukávech. Americká prezidentka, nadšená válečným konfliktem s oblíbeným nepřítelem, také stála za trochu náklonosti a zašťourání do ctihodné OSN jistě potěšilo, ale nemohl jsem si nevšimnout, že původní skvělý námět se po trošce úvodního napětí pozvolna proměnil v komedii a ta vygradovala závěrečnou fraškou. Já jsem si to tedy celkem užil, ale dalo mi to dost práce. Heil Adler! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +jednoznačně námět, výprava, efekty, masky, závěrečná akce, spousta humoru -občas přepálené jak s humorem tak s vyzněním některých scén, rovněž ne každá scéna zaujme, některé jsou slabší/// Iron Sky je film, který se rozhodně vyplatí vidět. A přesto že jsem ho neviděl v kině, myslím si že by mu plátno slušelo. I přes nízký rozpočet dokáže ukázat krásné triky a taky efektní akci. Závěrečná akce je naprosto ultimátní. Potěší vás jednotlivé figurky jak ty kladné tak i ty záporné. A přesto že si myslím, že by si film zasloužil výraznějšího hlavního hrdinu i ten koho uvidíte úplnou ostudu neudělá. Nechybělo moc a mohl to být čtyřhvězdičkoví film. I tak je ale z něho zajímavá podívaná a do budoucna možná kult./// Celkem 68%/// ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tesil v podstate od doby, kdy Timo ukazal prvni zabery a zacal somrovat o penize, takze jsem mel samozrejme znacne vysoky ocekavani a bohuzel jsem ted lehce zklamanej. Samotnej pribeh by spatnej nebyl, ze se jedna v podstate o amaterskej film prakticky nepoznate a vetsina triku je na hollywoodsky urovni a herci hrajou solidne. Jenze celej ten dej je takovej lehce zmatenej, film preskakuje od jedny sceny k druhy, jen aby se tam narvalo pokud mozno vsechno, co Tima pravdepodobne napadlo a proste to tak neni nejaka jizda od zacatku do konce. Navic se to od invaze nemcouru z Mesice postupne zvrhne do saskovani prezidentky USA, akce a souboju by mohlo bejt vic a nektery saskovani naopak vyhazet. Vysledek je sice skvele vypadajici a zabavny sci-fi, ale nic vylozene zapamatovani hodnyho se nekona a rovnez hudba oproti traileru je dost nevyrazna. Skoda. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ujetina po všech stránkách. Kdyby se tam alespoň nesnažily nacpat vše co je napadlo, možná by se na to (třeba jako na komedii) koukat dalo. Takhle to na mě působí jen jako blábol nějakého chorého děcka, které neví co si přát k vánocům. Jestli nůž, čokoládu, brášku a nebo nového transformera. Za mě 25% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nápad geniální, efekty kvalitní, hudební doprovod slabší (v některých scénách chybí, v jiných naopak přebývá), dělání si legrace z Nacistů a Ameriky více než zdařilé, start nacistické super-lodi famózní. Evropa se vytáhla - to je bez debat - a kdyby se tvůrci zaměřili pouze na vážnou linii filmu, mohli mít Amíci vážnou konkurenci. "Iron Sky" je ale naneštěstí z části komedie a právě díky tomu působí většina filmu značně nevyrovnaně - začátek (*****), prostředek (**), konec (****). Rada pro pány: Nedrážděte ženskou, která má na nohou jehly. Nedopadnete dobře.;-) ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Automobil s označením "führer" je klasický Volkswagen typ 1, všeobecně známý jako VW Brouk. (Adrai)
  • Premiéru si snímek odbyl 11. 2. 2012 během 62. ročníku německého mezinárodního filmového festivalu Berlin International Film Festival, kde se promítal v sekci Panorama Special. (Conspi)
  • Na produkci filmu bylo vybráno přesně 7 501 179 eur, z čehož fanoušci přispěli částkou jednoho milionu. Všichni dárci jsou uvedeni v závěrečných titulcích. (Gwin)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama