Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (879)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No hej, väčšina z nás, čo sme sa tešili, sme asi trochu sklamaní. Ale aj tak dám 4*, lebo keď si poskladám všetky detaily, verím, že celok je nadpriemerný. Nakoniec mi celkom vyhovuje, že to nebola len bláznivá groteska, akú som podľa traileru očakávala. Páči sa mi, že film má viacero vrstiev: okrem prvoplánovej srandy najmä hromadu satiry, ktorá v istých chvíľach prechádza až do vážneho tónu. Takže filmom som trochu prekvapená, ale nehnevám sa, že je trochu iný než moje očakávania :-) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Sice tomu chybí vizuální vtip Mars attack, ale je to půvabné svým osobitým způsobem. Archaické provedení Čtvrté říše jako by vypadlo z Wolfensteina, legrační vize tupé Eemeriky, které vládne fitness kráva, pár vtípků na téma rasově genderová korektnost, já se prostě bavil. Snad jen ten konec mohl být trochu méně hnusný, cucat negra snad ani prase nemůže... Kdyby ovšem režisér doplnil ještě pár kultovních tématických postav, byl by výsledek dokonalý. Mě osobně by se třeba moc líbila nějaká pěkně rostlá fräulein, třeba taková Ilsa, vlčice SS:-)). ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Husťárna pořádného multinárodního kalibru, která si nebere servítky s ničím a s nikým. Dokonce i sami tvůrci si dokázali udělat srandu sami ze sebe a nad některými výroky jsem málem praskl smíchy. S herci jsem se sžil okamžitě, jejich projevy jsou naprosto přirozené, čemuž dopomáhá i fakt, že němčina je zde němčinou a né pohou snahou o přízvuk. Jen se trochu divím distribuci, že s tím nejde dřív do kin, i co se týká audiovizuální stránky věci, není co vytknout. Zase jednou vypnout mozek, pro ty, co ho zapli, a nechat se bavit, tak já to vidím. 80% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce věřit, že za počátečními festivalovými ohlasy o temné, vtipné a formálně precizní satiře stojí něco jiného, než víra, že crowdsourcing je nový náboženství. Na něco víc je tahle záležitost moc crazy, nevyrovnaná a v zásadě i tak prostá, aby i ten nejposlednější divák pochopil, že variace na Sarah Palin má nějakej ten podtext, stejně jako galaktický křižník, pojmenovaný po posledním republikánském prezidentovi. Má to svý momenty, vesmírný bitvy někdy vypadají jak z Pomsty Sithů a některý vtípky dokážou čas od času zaseknout, ale nakonec je to stejně jenom splnění vlhkýho geekovskýho snu plnýho gigantických výstřihů, béčkové verze Samuela L. Jacksona a meteorblitzkriegu. Jak řekl Zdeněk, takovej Sky Captain, akorát s horším střihem a vzájemnou návazností jednotlivých scén. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tma, že by člověk ani neviděl na velký skok pro lidstvo, trýznění Neználka kapitalistickou společností, proradní plecháčci Decepticoni a teď, mein Gott, Nacisté - temná strana Měsíce evidentně skrývá samé nemilé věci.. V geekově mozku během saunování zrozený Plan 9 aus dem Weltall má opravdu vtipných momentů jak nepříliš zručný truhlář prstů, ale nelze mu upřít autorský entuziasmus a vzhledem k výši rozpočtu kvalitní triky, kdy se člověk nedočká, aby na stříbrným sprejem nastříkanou krabici od bot útočil talíř do mikrovlnky. Snad to chtělo ještě častěji zabrnkat na satirickou notu a já bych pak nemusel trávit většinu filmu představami, jak propůjčuji fräulein Richter některé z mých neárijských tělních tekutin.. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, ve které Vivian Wagner (Peta Sergeant) nadává na reklamní kampaň pro prezidentské volby, je totožná se známou scénou z filmu Pád Třetí Říše (2004). (BabetakCZE)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (JerryMalfoy97)
  • Na motivy filmu byla vytvořena i stejnojmenná videohra. (Corpsegrinder)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama