Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu úchylku zde na CSFD, kdy se každý nový seriál musí pohybovat ve velkých číslech. "Dead set", který si hraje s myšlenkou zombie epidemie při vysílání reality show Velký bratr je nudný a silně nepovedený patvar, který se snaží tvářit maximálně originálně ale nefunguje ani jako zábavná vyvražďovačka ani jako vážně míněný horor. Zombie byly vypůjčeny ze snímku "28 dní poté" (nebo týdnů jeslti chcete) a celý seriál obývá banda idiotů, která bojuje o to, kdo se bude chovat jako větší blb. Možná potěší fakt, že se tvůrci neštítí krve ale koho to zajímá, když je výsledný dojem tak špatný a navíc ještě roztahaný do seriálové podoby. Kdyby se jednalo o 90-ti minutový film nic by se nestalo ale popravdě by to asi na kvalitě nepřidalo. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně příjemné překvapení a v celkovém zhodnocení zase jeden z těch zombie snímku, který stojí za to viděti. Je pravdou, že úvod není bůhvíjak zajímavý a skutečnost, že se vše točí kolem té debilní soutěže Big Brother mi šla přímo proti chuti, ale jak už jsem napsal, vyplatí se určitě tu úvodní afektovanou 15cti minutovku přečkat. Největším trhákem je jednoznačně brutalita, která je navíc přímo prošpikována černým anglickým humorem až k prasknutí. Musím se přiznat, že i já sám jsem si několikrát od srdíčka poprskal smíchy monitor, ikdyž se to v tomto žánru přímo obecně nenosí, tady mi to nevadilo. Naopak herecké obesazenstvo už tak excelentní není ani náhodou a spíše by se dalo rozdělit na dvě skupinky a to těch horších až nejhorších. Scénář je onou vilou vlastně hodně limitujicí a při pohledu na nabízenou časovou porci toho to seriálu se můžou objevit i pochybnosti o zaujetí diváka, aby nespadl do stereotypu. Ten se samozřejmě dostaví, ale pouze v minimální výšce poněvadž pomocí střihů je děj vlastně rozesetý na několik malinkých příběhů různých lidí na rozdílných místech Anglie. Na závěr mě možná ještě trochu mrzí, že jsme se vlastně ani nedočkali odpovědi na otázku, odkud se to svinstvo jenom vzalo, ale to je jen malinký detail, který na mém čtyř hvězdičkovém ohodnocení nemá žádnou větší zápornou váhu. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Dead Set" přináší nabízející se aktualizaci Romerova konceptu zombie apokalypsy coby reflexe soudobé společnosti. Paralela mezi zombiemi a diváky reality show typu "Big Brother" sice je zde zcela doslovná, ale současně adekvátně rozvedená. Jestliže se v původním "Úsvitu mrtvých" zombie mátožně ploužily chodbami nákupáku, tentokrát adekvátně době se agresivně ženou za masem a jako rozumu zbavená masa fanoušků se snaží uloupnout si kousek své celebrity. Navzdory své přímočarosti, ale "Dead Set" zombie žánru navrací důstojnost - v době, kdy se zombie filmy staly doménou nadšených samouků a zetkových producentů vyhlížejících zisky za mrzké investice, udržuje laťku vysoko svou jasně uchopenou vizí, dobře profilovanými postavami i formálním ztvárněním. Vyprávění v několika rovinách rozvádí rámec reality show a do pozice hlavní atrakce staví nikoli krvavé řádění zombíků, nýbrž ponorkové konflikty nenakažených postav. Nicméně přes televizní rodokmen projekt drží žánr a nebojí se obsáhnout explicitní či sugestivní scény násilí. Současně se ale při kvalitě produkce nabízí otázka, proč "Dead Set" nevznikl jako celovečerní film, který by měl mnohem větší šanci se uplatnit i v zahraniční distribuci. Bez ohledu na formát či distribuční platformu se jedná o jeden z nejkvalitnějších nehumorných zombie titulů posledních let (na rozdíl od plytké snůšky klišé a retardačních dialogů "Walking Dead"). ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotení a komentárov som očakával skvelú mini sériu, pri ktorej sa zabavím. Opak sa stal pravdou. Nudil som sa a posledné dve časti som len čakal kedy to už skončí. Dej to malo slušný. Big Brother so zombie, ale bolo to tak otrasne natočené, že to zničilo celý seriál. Všetko to bolo nechutne tmavé i ked sa dej odohrával cez deň, kamera roztrasené a tak som videl jedno veľké hovno. A to vychválené gore? Aké gore? Niekto tam nejaké gore videl? Ja nie! Pri tom tmavom filtri s roztrasenou kamerou tam mohli ukazovať aj odhryznuté genitálie, ale keď to človek nevie natočiť, tak nech radšej kašle nato. Som nasraný, pretože namiesto toho aby som si spríjemnil deň dobrým seriálom... mi tento paškvil na nejaký čas znechutil zombie filmy. Nikdy som moc nebol na zombie, ale Snyderov Dawn of the Dead či Boylove 28 Day Later a samozrejme [REC] sú mojimi obľúbenými v danom žánri, ale toto. Uf. Dávam, pre tento seriál moc dobrých 50% za ten nápad. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Co se týče prostředí a hlavního motivu, musí se tvůrcům nechat, že to pojali zase jinak a hlavně originálně. Žel jenom tohle a potenciál nebyl zdaleka a zcela vyčerpán. V 1+4 dílech jede příběh v zajetých kolejích zombie hororů, lidé zažívají různé nepříjemnost a přepady a všechno je to stokrát viděné. A k tomu, sympatické hrdiny bych musel hledat mikroskopem, takovou bandu dementů, debilů a spol. jsem viděl asi poprvé. Protože Big Brothera jsem naštěstí neviděl nikdy.. Když jsem ale občas něco zahlédl, musím uznat, že tvůrci očividně měli nějaký smysl pro humor (v některých scénách to je dokázáno) a ze všech sérií a dílů BB je tohle určitě nejlepší. A má to jednoho opravdu prvotřídního hajzla - producenta. U těch jeho keců jsem si jenom říkal, jak můžou takovýto lidé existovat, na druhou stranu moje temnější stránka se musela smát, protože bylo jasný jak skončí a taky byl svým způsobem sakra vtipný (pak ještě ta zástupkyně blondýn, která nebyla tak úplně blond). Jinak jsou ale postavy kromě nezajímavosti taky amatérsky zahrané a tedy jim opravdu nešlo fandit. Celou dobu jsem fandil těm krvežíznivému stádu, které už před tím ukázalo svoji inteligenci a že milovali své "hrdiny" k sežrání, bylo ted jenom dobře. Po technické stránce zato výborné, kamera střídá různé úhly a taky BB pohledy, střih je správně zombie hororový a je z toho cítit ta anglická nekonvenčnost na každém kroku - hodně hodně brutální hlavně v závěru. Ten samotný je ovšem největší díra ve scénaři a jestli to mělo být nějaké překvapení, zklamalo to. Nicméně přes všechny chyby jsem to sjel za pár hodin a musím uznat, že díky tomu prostředí a nenávisti k BB (uměle vypěstované, ale nemyslím si, že na škodu) to šlo a ironie tam byla. Slabší 4 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama