Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá Veronika žije v Praze s hrubiánským přítelem Václavem. Když je muž zatčen za krádež počítače z kanceláře, kde dívka pracuje jako sekretářka, skončí on ve vězení a ona je na hodinu propuštěna. Ve snaze získat peníze na jeho propuštění obrátí se nejprve na matku, která ji však nepříliš vybíravými slovy odmítne, a nakonec na kamarádku Lucii, která se živí jako prostitutka na telefon. Ta jí sice nemůže půjčit tolik, kolik by potřebovala, ale nabídne Veronice, že jí přenechá svého příštího zákazníka, obchodníka Jima Johnsona, který má právě přiletět z Ameriky. Veronika zděšeně odmítne, protože udělat něco takového je pro ni nepředstavitelné, ale Lucie, která by ráda získala čas k návštěvě svého přítele v Amsterodamu, ji nakonec přemluví. Veronika se vydá na letiště, kde nejprve vyprovodí Lucii, a pak si vyzvedne Johnsona. Omylem však jiného muže stejného jména, černošského jazzového muzikanta, který přijel jako záskok za nemocného kolegu na evropském turné jazzového orchestru. Ten pravý Johnson se totiž zdržel při celním odbavení a je omylem vyzvednut Soňou, kterou na letiště poslali organizátoři koncertu. Záměna není odhalena jen proto, že Američané nerozumějí ani slovo česky, a obě dívky zase neumějí anglicky. Situaci navíc zkomplikuje Václav, který je nečekaně propuštěn z vězení, a když se dozví, že si Veronika vyrazila s neznámým černochem, vydá se ji se svým kumpánem Belfagorem hledat. A zatímco bloudí ulicemi, Veronika a Jim najdou způsob, jak spolu komunikovat, a Soňa s druhým Jimem se snaží pomoci prostituce Apollonii, přizvané Jimem k milostným hrátkám, kterou nečekaně přepadne deprese. A když se nakonec všichni náhodou setkají v jazzovém klubu Agharta, je to setkání nejen dramatické a současně humorné, ale také v mnohém překvapující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Miluju nízkorozpočťáky! Občas slabší, ale velká pochvala většinou nemožné Lucce Vondráčkové. Děj skoro žádný, konec předvídatelný, ale šak to nehrávat nemusím a hodina a půl se tomu obětovat dá. A Klárka Issová (nějvětší plus celého filmu) je krásnější než obvykle. A v těch bílo-červených šatičkách...hnedka bych jí dal pusu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film pro ty, které hloupost neštve, ale baví. 1) Hloupá dívenka (přesvědčivá Klára Issová) se seznámí s přihlouplým americkým muzikantem, zatímco jejího hloupého přítele - magora (dobrý Hynek Čermák) právě zadržela policie. Hloupé se střídá s přihlouplým jako den s nocí a než se nadějete, film končí - jak jinak, než hloupě naivním happy endem. 2) S filmem dobře koresponduje prostoduchý text distributora, který vás předem provede všemi zápletkami příběhu, snad proto, aby ušetřil hloupého diváka nutnosti film sledovat, či bůhví proč vlastně. 3) 52letý kosmopolita, bakalář psychologie Carl Haber (Američan z Filadelfie, studia v Londýně, 10 let v Římě, rok v Bukurešti, 4 roky v Praze...zatím) je autorem námětu, scénáře, režisérem a producentem. Učil 3 roky na soukromé filmové škole v Praze. Za ženu má Rumunku. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Můžu sledovat pokaždé, když ho dávají. Film s nevelikými ambicemi mě zaujal hodně - nevím přesně čím, ale má v sobě jakousi jiskru. Příběh docela absurdní, zvlášť v dnešní době, ale co člověk ví, kdy se mu může v životě trošku poštěstit a konečně potkat ty pravé lidi... Akorát ten zkresleně nádherný konec si mohli odpustit, i když Lucka Vondráčková v poslední scéně určitě pobavila :D ()

Seal269 

všechny recenze uživatele

Začlo to jako dost šílená céčková parodie. Některé scény a dialogy by neprošly ani v ochotnickém divadle. Pokud ale překonáte prvních 20 minut, začne vás příběh svou absurdností bavit a nakonec se objeví i nemálo vtipných momentů. Na víc než průměr to však nedosáhne. Pokud vám nevadí střeštěné filmy, klidně si to pusťte jako oddechovku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem si v televizi všiml hned, ale přišlo mi dost divný, že prakticky český film, točí Američan. Proto jsem neváhal a film pustil, připravenej na nejhorší. Nakonec jsem byl ale opravdu hodně překvapenej, když jsem viděl, jak si ten Američan dává záležet, aby natočil Prahu v hezké podobě. Co jsem nedávno byl v Malešicích, už nikdo o Praze nedokážu tvrdit, že je tak hezká, jak jsem si jí vždycky vysnil. Pro mě existovalo max tak metro na Čerňáku a historický centrum. Teď najednou Malešice, kde nejezdí ani metro. Paneláková čtvrť, kde popelnice co popelnice šmejdí jeden zarostlej krasavec vedle druhýho a do toho v každým křoví jeden byt. To celé vymalované graffity na zdech všech paneláků a mezitím pajzly nejtěžšího ražení. Očekával jsem, že Američan Carl Haber natočí takovou Prahu. Takovou tu ryzí post-komunistickou, zapadlou Prahu, kde bída se střídá s nouzí a člověk jenom čumí. No prostě tak, jak si o nás Američani často povídají. Nakonec ale překvapil. Nikde nic, co by naší zem shazovalo. Právě naopak! A to skutečně klobouk dolů. Do toho se ještě přimotá jeden příjemný romantický příběh a já na konci nemůžu být jinak, než spokojený. A to jsem to ani nečekal. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama