Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do zvětšující se rodiny kvalitních španělských (potažmo evropských) hororů (thrillerů) z venkovského prostředí. Co se týče feelingu a atmosféry, pohybuje se El Rey de la montaña někde mezi britským Wilderness a španělským Escalofrío. Neboli je na tom zatraceně dobře. Skvěle je na tomto filmu také vidět, jakou sympatickou proměnu prodělal za posledních pár let subžánr slasher. Kde jsou ty doby, kdy se hledělo především na počet obětí a na zábavnost jejich úmrtí (totiž 80. léta, popřípadě Vřískoťácká éra)? Upřímně doufám, že pohřbeny a zapomenuty. Dneska se hraje na realističnost, hrdinové skoro od první chvíle vědí, že jsou v pěkným srabu, a tvůrci jim jejich situaci nechávají sežrat. A tak to má být. Kdo bude chtít kritizovat, určitě si zde něco najde (minimálně scénář není z nejkvalitnějších), ale já jsem si těch 80 minut opravdu užil. Jenom by mě zajímalo, kolikrát ještě bude moci být ten "relativně originální element" (nechci spoilerovat) použit, než se z něj stane klišé... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Jak se nakonec ukáže, "Královská hra" patří k tomu druhu filmů, ve kterém se dnešní mládež baví po svém (srovnej např. "Ils", "Jezero smrti", atp.). Oproti jiným výše zmíněným snímkům je v něm však spousta věcí nedořečených, o minulosti postav se nedovíme takřka nic, což však nemusí být na škodu - postavu Bey dělá její tajemnost ještě přitažlivější. Trochu mi tentokrát vadil poměrně otevřený konec, ale to snadno přebije "lesní" atmosféra a lokace na které je radost pohledět, především díky vynikající kameře - práce s ní je ostatně vůbec nápaditá - viz závěrečná honička v opuštěné vesnici, kdy má divák chvílemi pocit, že sleduje záběry z nějaké počítačové hry. Zdařilý thriller, 3,5*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle zpočátku velmi syrový a napínavý thriller s horrorovou atmosférou bez zbytečných úvodních cirátů a obsáhlých seznamovaček s hlavními postavami mě během pár minut docela zaujal. Velmi nádherné prostředí, v němž se odehrává, zajímavé postavy, dobrá kamera a napětí. Jenže po několika desítkách minut to začíná být trošku stereotypní, jednotvárné a nijak to negraduje. Od půlky už jsem jen pouze čekal, jestli to nakonec vůbec bude mít nějakou (překvapivou?) pointu nebo zda alespoň zvítězí dobro nad zlem či naopak. A přesně vím okamžik, kdy mě ten film přestal bavit úplně a dokoukal jsem ho jen jaksi ze setrvačnosti. Tím je odhalení totožnosti střelců. Pro mě obrvoské zklamání, které filmu samotnému vzalo veškeré napětí a atmosféru, kterou si do té doby udržoval. Od toho okamžiku je to jen nezajímavý, neoriginální suchý thriller bez špetky napětí. Dávám 2,5*, musím ovšem zaokrouhlit jen na pouhé 2*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Španělské filmy mě poslední dobou lehce zklamávaly a ne jinak je to i tady, poslední opravdu parádní Španělský horor co jsem viděl byl film Sirotčinec a to je kurňa dlouho co jsem to viděl. Tohle je průměrná thrillerová záležitost na kterou hodně rychle zapomenu, blbej chlap si jde pro peněženku, když tu náhle..... Já bych možná z konce byl překvapený ale bohužel na csfd je tu plno blbců co neumí držet hubu. Takže tentokrát se překvapení nekonalo. Film je prakticky jen o utěcích a to byla po čase nuda. Navíc záporáci byly strašně špatný, a to nemluvím o konci. Průměr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama