Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

petero 

všechny recenze uživatele

EL REY DE LA MONTAÑA patrí k žánru „pokazilo sa mi auto v neznámych končinách a niekto sa ma snaží zabiť“ a opäť raz tu platí stará známa rovnica: Španielsko = kvalita. Väčšinu stopáže sledujeme a stotožňujeme sa s obeťou pričom vôbec nič netušíme o neznámom útočníkovi. Vo finále však film ponúkne pohľad z opačnej strany a to doslova pretože v niektorých pasážach sa kamera prepína do FPS lovca a je to fantastické. PS: Tesne pred týmto filmom som si pozrel Half Life kraťas WHATS IN THE BOX? http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4, ktorý je celý točený „z vlastného pohľadu“ a funguje to výborne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle zpočátku velmi syrový a napínavý thriller s horrorovou atmosférou bez zbytečných úvodních cirátů a obsáhlých seznamovaček s hlavními postavami mě během pár minut docela zaujal. Velmi nádherné prostředí, v němž se odehrává, zajímavé postavy, dobrá kamera a napětí. Jenže po několika desítkách minut to začíná být trošku stereotypní, jednotvárné a nijak to negraduje. Od půlky už jsem jen pouze čekal, jestli to nakonec vůbec bude mít nějakou (překvapivou?) pointu nebo zda alespoň zvítězí dobro nad zlem či naopak. A přesně vím okamžik, kdy mě ten film přestal bavit úplně a dokoukal jsem ho jen jaksi ze setrvačnosti. Tím je odhalení totožnosti střelců. Pro mě obrvoské zklamání, které filmu samotnému vzalo veškeré napětí a atmosféru, kterou si do té doby udržoval. Od toho okamžiku je to jen nezajímavý, neoriginální suchý thriller bez špetky napětí. Dávám 2,5*, musím ovšem zaokrouhlit jen na pouhé 2*. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nápad ucházející, napětí pěkně se stupňující, jen mi to nepřineslo to, co jsem očekávala. Čekala jsem, že mě to prostě posadí na zadek, bude se mi o tom ještě několik nocí zdát, pokud vůbec budu schopná ze strachu usnout. A nic z toho se nedělo. Film skončil, já si sice oddychla, ale zaklapla noťas a šla v klidu na kutě. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina.. Postavy jednají úplně nesmyslně, nehledě na to, že protagonista je nesympatický, ufňukaný a neschopný kretén. Ve finále jsem měl navíc pocit, že film se snaží divákovi podsunout jakousi moralitku o škodlivosti počítačových stříleček, ale budu to brát jen jako svou paranoidní myšlenku a nezahrnovat to do hodnocení... Ne, tohle prostě ne... tady si ze mě filmaři dělají dobrej den a na drzovku zkouší jak moc velký diletant může filmař být a přitom mu ještě pořád budou blázni tleskat.. Ale má to super přírodu a María Valerde je krásná holka.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama