Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 3

Recenze (1 246)

Fr 

všechny recenze uživatele

4DX /// ,,HLEDEJ POKLAD A NAJDEŠ MUŽE, KTERÝ TI ZABIL BRATRA“..... /// Zapomeňte na ,,Piráty“ (nebo radši né…), páč tohle je jiný. Vyprávění muzejní relikvie (apropó – znáte ten pocit, že tohle je ten film, kdy musíte dokoukat závěrečný titulky – tak tady… spoiler!) je spíš na tu vážnější notu a na lehčí myšlenky mě přivádí jen pár gagů či poznámek tohohle ,,zmatenýho“ indiána. Ten druhej týpek (jo, ten co má bejt legendou) hledá ¾ filmu svý místo v tvaru (nevojáci říkaj ,,pod sluncem“) a je spíš k nasrání, než k zasmání. Ano, já čekal filmovou hříčku, ale tohle je vážnější než Django, kterej ovšem řekne vo hodně víc. A přitom jsou asi tak pro stejnou věkovou kategorii. (Což znamená, že parchanty máte nechat doma!) Jo, a abych nezapomněl: 4DX? Moje první…a tohle mě baví! Jen musím vybrat lepší film, páč western je spíš pro žokeje Váňu a Železníka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli animovanej Depp trumfne toho živýho. 2.) Miluju železnici. Miluju koně. Ale hlavně - vydržím koukat hodiny na honění padoucha, kterej měl bejt mrtvej po 30ti minutách! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl tenhle film prdel, byla zřejmě digitální, protože počet digitálních efektů v tomhle filmu hravě převyšuje počet zlatých cihel v soukormých sejfech pražských kmotříků. Jenže copak se na ten film dá zlobit, když je od začátku jasný, že se náš milej film nebere absolutně vážně, nechybí mu nadhled a větší než malé množství vtipných scén i dialogů. Trošku jsem se bál, aby Johnny nepostavil postavu Tontyho výhradně na své homosexuální mimice a-la Jack Sparow, ale to se naštěstí, až na vyjímky (zahrabávání Johna ) neděje Johnny zde má mnohem větší prostor na hraní, viz ty jeho pohledy na Johna, které opravdu dávali mé bránici pořádně zabrat. Ale dost už mudrování, tenhle film má jediné poslání, bavit, bavit a zase jen bavit a to se mu povedlo výtečně. Osamělý jezdec je přesně ten typ filmu, na kterej je fajn vzít svojí holku nebo bandu, nejlépe oboji, nějaký tu láhvičku a vyrazit po desátý večer do letního kina. Jako startovku na dlouhou letní noc neznám lepší filmovej tip. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdy, přece jen se mě nelíbila, ta vyprávěcí část s faganem, ale protože tady někteří uživatelé žerou zřejmě jenom suchary, dávám plnou palbu, protože pro králíky, co žerou škorpiony mám stejnou slabost, jako pro nezodpovězenou otázku "jak si se dostal z vězení", to je totiž naprosto nepodstatný. Podstatný je mít na hlavě mrtvýho havrana a dobře ho krmit. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Do popisu filmu by se k westernu/akční/dobrodružný/komedie ... hodilo ještě připsat fantasy :-)) Hodně lidí to přirovnává k Pirátům .. hmm ... jako i jo... Byla tam taky jedna taková scéna, která mi okamžitě připomněla třeba i jednu z filmu "Tenkrát na Západě". Dále se v něm objevují až neuvěřitelné scény jako je až nadpřirozeně zdatný bělouš, masožraví pouštní králíci, kteří mi doslova vyrazili dech :-)) Samozřejmě jsem si několikrát o dvou hlavních postavách filmu říkala "tohle jako nemohli přežít a když tak s vážným zraněním" a hele je, jak jim fortuna přeje a že jsou nějak moc čilí ... žádné zlomeniny ani hlubší škrábance :-) Film s klasickým westernem má společnou jen část, zbytek jsou fantaskní scény a vtipné okamžiky jak jsme u Johnnyho zvyklí. Najde se tam samozřejmě i pár scén, u kterých člověku zatrne a zvážní .... Jinak celkově Osamělý jezdec je zdařilá westernová komedie, nepřemýšlela jsem nad nesmysly, které tady filmu mnozí vyčítají, uvolnila jsem se a bavila se. P.S. Výborná hudba a skvělý zvuk, ve scéně, kde se např. objevují bzučící mouchy měl člověk tendence se ohnat :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu přísný, koukal jsem tentokráte na velice dlouhé nic. Armie Hammer je hodně nepochopitelný castingový tah. Ten člověk není ani drsný, ani vtipný a je bez vůně a bez zápachu. Nebýt poměrně zdařilého úvodu a závěru, které se oba odehrávají ve vlaku, tak by se opravdu nebylo na co koukat. Mezi tím se odehrávají zcela noví Piráti, kde "taškařice" střídá taškařici a o nějakém DIVOKÉM západě si můžeme nechat jen zdát. Divokého zde moc není a nejen vlak je digitální, ale i králíci, bizoni a kdoví co ještě. Jak by byl divák rád, kdyby výprava filmu byla skromnější a zato příběh kvalitnější. Takhle sledovat už potisící stejnou scénu s šokujícím odhalením hlavního záporáku, může překvapit snad jen diváka který několik let neviděl žádný film. Nevím proč se vůbec do podobného filmu Verbinski pouštěl. Humoru zde mnoho není a Johnny Depp v této roli už také moc netáhne. Pro mě osobně dlouhá zbytečnost, kterou sledovat v kině, by se rovnalo čirému utrpení. 45% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem cekal neco jinyho. Ostatne Disney to prezentoval jako dalsi skoro rodinny dobrodruzstvi ve stylu Piratu, obsazeni tomu taky napovidalo a do toho super akcni ukazky se spoustou epickejch momentu. Jenze vysledek je v podstate naprosto normalni western, kterej je misty prekvapive drsnej a na nejakou akci si clovek musi pekne dlouho pockat, navic ji uz bohuzel vetsina byla videt v trailerech. Coz spolu s faktem, ze ma film silne prehnanejch 150 minut dava ve vysledku dost pozvolny a misty az uspavajici tempo. Herci se sice snazi, ale co si budem povidat, Hammer na to zatim bohuzel jeste nema. Depp dostal dostatecne prostoru, takze tu zastupuje hlavni zabavnej prvek, ale ackoliv jeho hlasky a akce jsou zabavny, ne vzdy se to do filmu hodi. Celkove sice jednou v pohode skouknutelny, ale nic, co by stalo za zapamatovani, coz je skoda, protoze prostredi je moc fajn. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Rúž typu "Twist-up" sa začal používať až po roku 1923. (MikaelSVK)
  • Když se herci poprvé dostavili na zkušební čtení scénáře v jedné z produkčních kanceláří v Los Angeles, Johnny Depp (Tonto) tam dorazil jako jediný v kostýmu a make-upu. (Brousitch)
  • Během natáčení filmu se při čištění vodní nádrže utopil potápěč, který ji připravoval pro podvodní scény. (JoranProvenzano)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama