Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 246)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Bird angry!" Obludne naťahovaný film, čo zamrzí, pretože v jadre je to zábavné. Skvostná výprava a westernová atmosféra, vydarené gagy, výborný minimalistický Depp, nápady, citácie Leoneho, super Zimmerova hudba a dve fantastické akcie s vláčikmi. Uf, ale pomedzi to je prepletená dobrá hodina mlátenia prázdnej slamy, ktorá keby sa vystrihala, film by to posunulo o tri levely vyššie. A ako prvú by som spláchol totálne zbytočnú časovú rovinu s chlapcom a starým Tontom. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Veeelké překvapení. Z Lone Rangera se stal takový otloukánek letní sezóny a při vzpomínce na třetí Piráty jsem se tomu ani moc nedivil. Ovšem jen do chvíle, než jsme se s kamarádem na film vypravili, ježto nás jiný titul na sobotní večer nenapadl. Za prvé film je vtipný správnou měrou, tzn. humor je podstatně inteligentnější a jemnější než v Pirátech 2 a 3. Za druhé Johnny je pozoruhodně umírněný v hereckém výrazivu a v žádném případě nepůsobí jako Jack Sparrow na divokém západě (no, malinko jo no, ale nepřehání se to). Za třetí spousta vtipně vsunutých odkazů, zejména ten úplně na začátku na Mrtvého muže potěšil. Za čtvrté krásná kamera, plno nádherných záběrů (byť jistě upravených). Za páté film není jen přehlídka atrakcí pro zábavu, ale (s přihlédnutím k žánru) se poměrně pozoruhodně vypořádává s traumatem Ameriky - osudem domorodého obyvatelstva. K tomu oplývá několika překvapivě výraznými dloubnutími do náboženství. Našlo by se i několik nedostatků společných s pokračováními pirátů, tj. někdy zbytečná natahovanost, ukecanost a překombinovanost. Ale nic z toho není ve filmu v takové míře, aby to kazilo výsledný dojem. Nadhled, dobrodružství, zábava, která přitom není zcela prosta ducha. Já jsem spokojen. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"ČÍM SES PROVINIL?" - "JSEM INDIÁN." Očekával jsem klasickou blockbusterovou nudu a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Místo disneyovské rodinné řachandy poměrně vážný a temný příběh (vyřezávání srdce, masakrování indiánů) s poněkud děravým scénářem (záporáci vyvraždí celou vesnici, aby se od ní nikdo nedozvěděl o stříbrné žíle, ale chlapce, který je k žíle dovedl, nechají klidně běžet), stopáž sice přehrocená, ale nebyl jsem jí umořen jako třeba u třetích PIRÁTů, dvojka Hammer-Depp docela v pohodě, záporáci taky, ale vláčkové finále EPICKÉ, nabité úžasnou energií a nápady. Dvojce bych se nebránil, dokonce po tomhle možná dám šanci i JOHNU CARTEROVI. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rodokapsová májovka pro jednadvacáté století se vším všudy; jak tím špatným, tak tím dobrým. A ty desítky (desítky!) vymazlených neprvoplánovitých (ne)postřehnutelných aluzí (cikády a ptactvo v houští, paraplíčko na poušti atd.), kterých je tu paradoxně více než v Rangovi, lépe než co jiného dokazují, že to tvůrčí tým nebral jen jako další produkt. A ano, jsou to nesporně "pouze" Piráti z Karibiku ve westernovém hávu. Ovšem sluší se dodat, že je to spolu s jedničkou Pirátů to nejlepší co v "sérii" vzniklo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu přísný, koukal jsem tentokráte na velice dlouhé nic. Armie Hammer je hodně nepochopitelný castingový tah. Ten člověk není ani drsný, ani vtipný a je bez vůně a bez zápachu. Nebýt poměrně zdařilého úvodu a závěru, které se oba odehrávají ve vlaku, tak by se opravdu nebylo na co koukat. Mezi tím se odehrávají zcela noví Piráti, kde "taškařice" střídá taškařici a o nějakém DIVOKÉM západě si můžeme nechat jen zdát. Divokého zde moc není a nejen vlak je digitální, ale i králíci, bizoni a kdoví co ještě. Jak by byl divák rád, kdyby výprava filmu byla skromnější a zato příběh kvalitnější. Takhle sledovat už potisící stejnou scénu s šokujícím odhalením hlavního záporáku, může překvapit snad jen diváka který několik let neviděl žádný film. Nevím proč se vůbec do podobného filmu Verbinski pouštěl. Humoru zde mnoho není a Johnny Depp v této roli už také moc netáhne. Pro mě osobně dlouhá zbytečnost, kterou sledovat v kině, by se rovnalo čirému utrpení. 45% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Johnny Depp (Tonto) pri natáčaní takmer prišiel o život, keď sa počas cvalu na svojom koni zošuchol zo sedla a visel nebezpečne blízko pri jeho predných nohách, držiac sa len jeho hrivy. Napokon sa rozhodol v plnej rýchlosti pustiť a dúfal, že ho kôň nezašliapne. Vyviazol bez vážnych zranení. I po tomto incidente však trval na tom, že chce kaskadérske kúsky vykonávať sám, bez pomoci dabléra. (HelenOfTroy)
  • Scéna, kdy se John Reid (Armie Hammer) probudí na vrcholu dřevěné konstrukce, byla natočena na špici skály v parku Dead Horse Point bez použití CGI. Herec tam údajně musel být sám, jelikož by stavba dva lidi neudržela. (Brousitch)
  • V roku 1869 ešte neexistoval americký štát Oklahoma, takže správne malo byť použité jeho vtedajšie označenie - Indiánske teritórium. (MikaelSVK)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama