Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 3

Recenze (1 246)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Justin Haythe, Ted Elliot, Terry Rossio / Predloha: Lone Ranger - Fran Striker, George W. Trendle | Hudba: Hans Zimmer | Produkcia: Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski | Distribúcia: Walt Disney | Štúdio: Walt Disney, Jerry Bruckheimer Films, Infinitum Nihil, Blind Wink | Rozpočet: 225 miliónov $ | Tržby: 260,502,115 $ || Prepadák celosvetovo, z rôznych dôvodov. Je to predovšetkým kôli obchodnej politike Disney vytvoriť diela na silu, bez presvedčenia. Nemotivovaný tvoriaci tím tým pádom stráca motiváciu, a spadá do megalomanských výprav bez štipku naozajstnej duše. Keď som sa na ten film pozeral, videl som len dokonalé obrazy podkreslené overenými hudobnými motívami, no bez skutočných emócií. Vyumelkovanosť zúčastneným nesvedčí, jak na remeselnej, tak na hereckej stránke. Funkčnosti nepomohola ani literárna predloha. Hovorím: Ten film nie je zlý, akurát som mu nevedel veriť a prepadnúť jeho potencionálnemu kúzlu. A to je už potom pri takejto elitnej garde tvorcov veru niečo zle. 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem cekal neco jinyho. Ostatne Disney to prezentoval jako dalsi skoro rodinny dobrodruzstvi ve stylu Piratu, obsazeni tomu taky napovidalo a do toho super akcni ukazky se spoustou epickejch momentu. Jenze vysledek je v podstate naprosto normalni western, kterej je misty prekvapive drsnej a na nejakou akci si clovek musi pekne dlouho pockat, navic ji uz bohuzel vetsina byla videt v trailerech. Coz spolu s faktem, ze ma film silne prehnanejch 150 minut dava ve vysledku dost pozvolny a misty az uspavajici tempo. Herci se sice snazi, ale co si budem povidat, Hammer na to zatim bohuzel jeste nema. Depp dostal dostatecne prostoru, takze tu zastupuje hlavni zabavnej prvek, ale ackoliv jeho hlasky a akce jsou zabavny, ne vzdy se to do filmu hodi. Celkove sice jednou v pohode skouknutelny, ale nic, co by stalo za zapamatovani, coz je skoda, protoze prostredi je moc fajn. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

4DX /// ,,HLEDEJ POKLAD A NAJDEŠ MUŽE, KTERÝ TI ZABIL BRATRA“..... /// Zapomeňte na ,,Piráty“ (nebo radši né…), páč tohle je jiný. Vyprávění muzejní relikvie (apropó – znáte ten pocit, že tohle je ten film, kdy musíte dokoukat závěrečný titulky – tak tady… spoiler!) je spíš na tu vážnější notu a na lehčí myšlenky mě přivádí jen pár gagů či poznámek tohohle ,,zmatenýho“ indiána. Ten druhej týpek (jo, ten co má bejt legendou) hledá ¾ filmu svý místo v tvaru (nevojáci říkaj ,,pod sluncem“) a je spíš k nasrání, než k zasmání. Ano, já čekal filmovou hříčku, ale tohle je vážnější než Django, kterej ovšem řekne vo hodně víc. A přitom jsou asi tak pro stejnou věkovou kategorii. (Což znamená, že parchanty máte nechat doma!) Jo, a abych nezapomněl: 4DX? Moje první…a tohle mě baví! Jen musím vybrat lepší film, páč western je spíš pro žokeje Váňu a Železníka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli animovanej Depp trumfne toho živýho. 2.) Miluju železnici. Miluju koně. Ale hlavně - vydržím koukat hodiny na honění padoucha, kterej měl bejt mrtvej po 30ti minutách! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi přijde, že Gore Verbinsky vůbec není dobrý režisér. Anebo je prostě jeho režijní styl úplně nekompatibilní s mými myšlenkovými pochody. Jeho vtipy mi nepřijdou vtipné, vážné míněné scény mi přijdou pro změnu emocionálně sterilní, akce nudné a snaha sdělit něco co by mělo přesah (zlý bílý muž vs utiskovaní vznešení indiáni) se ztrácí v roztěkaném přepínání mezi humorem a vážností. Vlastně ani nechápu komu jsou Verbinskeho filmy určené, protože na pohled se jeví jako rodinný film, ale na to jsou v něm vyzněním celkem drastické scény, které jsou pro tento žánr úplně za čarou, jako by chtěl pohádku vyprávět s nulovým emočním kvocientem. Nebavili mě ani Piráti a Osamělý jezdec mi nepřijde ani horší ani lepší, jen stejně nevýrazný. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejméně doceněný blockbuster tohoto roku. Sice tempem nevyrovnaný, s občasnou hlušinou ve střední pasáži filmu a občas nuceným humorem, který má na svědomí pitvořící se Depp, ale jinak plný hravosti, sympatického nadhledu, s bezprecedentní výpravou a špičkovou choreografií několika akčních pasáží. A prosím, kašlete na to, že Depp jenom recykluje Jacka Sparrowa. Kvůli tomu přeci nezavrhnu vynikající řemeslo. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Lokomotiva ve filmu je nejspíš Jupiter z roku 1868, vyráběna firmou Schenectady Locomotive Works v New Yorku. Originál nebyl zachován, proto byla v roce 1979 vyrobena replika. (sator)
  • Zbraně Colt 1873 Army Revolver, Winchester 1873 Rifle a Smith and Wesson Model #3 Revolver, které používají hlavní postavy, v době, do které je snímek situován, ještě neexistovaly. (Kumy)
  • Ve scéně s jedoucími vlaky shodí Butch (William Fichtner) Rebeccu (Ruth Wilson) z vlaku na koně běžícího podél vlaku, přičemž stromy okolo tratě jsou v předchozích a následujícím záběru tak blízko, že se dotýkají větvemi vlaku. (Ficik)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama