Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem cekal neco jinyho. Ostatne Disney to prezentoval jako dalsi skoro rodinny dobrodruzstvi ve stylu Piratu, obsazeni tomu taky napovidalo a do toho super akcni ukazky se spoustou epickejch momentu. Jenze vysledek je v podstate naprosto normalni western, kterej je misty prekvapive drsnej a na nejakou akci si clovek musi pekne dlouho pockat, navic ji uz bohuzel vetsina byla videt v trailerech. Coz spolu s faktem, ze ma film silne prehnanejch 150 minut dava ve vysledku dost pozvolny a misty az uspavajici tempo. Herci se sice snazi, ale co si budem povidat, Hammer na to zatim bohuzel jeste nema. Depp dostal dostatecne prostoru, takze tu zastupuje hlavni zabavnej prvek, ale ackoliv jeho hlasky a akce jsou zabavny, ne vzdy se to do filmu hodi. Celkove sice jednou v pohode skouknutelny, ale nic, co by stalo za zapamatovani, coz je skoda, protoze prostredi je moc fajn. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv obvykle zastávám názor, že na věku příliš nezáleží, tak tento film je zřejmě vinen tím, že se strašně moc snaží být zároveň pro děti i pro dospělé, tedy že rozháranost a nejednotnost ho roznesla na kopytech. A jak ráda bych se dívala na film o dvoumetrovém slaboučkém obrovi, co se postupně naučí poslouchat svoje tělo a přírodu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi přijde, že Gore Verbinsky vůbec není dobrý režisér. Anebo je prostě jeho režijní styl úplně nekompatibilní s mými myšlenkovými pochody. Jeho vtipy mi nepřijdou vtipné, vážné míněné scény mi přijdou pro změnu emocionálně sterilní, akce nudné a snaha sdělit něco co by mělo přesah (zlý bílý muž vs utiskovaní vznešení indiáni) se ztrácí v roztěkaném přepínání mezi humorem a vážností. Vlastně ani nechápu komu jsou Verbinskeho filmy určené, protože na pohled se jeví jako rodinný film, ale na to jsou v něm vyzněním celkem drastické scény, které jsou pro tento žánr úplně za čarou, jako by chtěl pohádku vyprávět s nulovým emočním kvocientem. Nebavili mě ani Piráti a Osamělý jezdec mi nepřijde ani horší ani lepší, jen stejně nevýrazný. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hra na western. Blockbusterově ničivá. Takhle by resuscitace mého oblíbeného žánru opravdu neměla vypadat..a je dobře, že film byl tak výrazný kasovní propadák, neboť v opačném případě by se téhle podivné postmoderní mutaci westernového žánru otevřely v hollywoodských studiích dveře dokořán... Gore Verbinski patrně zapomněl na to, že ve westernu nikdy nešlo v první řadě o efekty a trikové scény, ale jeho podstata byla v příběhu. A i když tady jde spíš o spaghetti western a dysneovský rodokaps, jen naivní tvůrce může po divákovi chtít brát vážně vážné scény prokládané komickými výstupy indiána Tonta. Hra na western, kterou vážně s tvůrci nemám zájem hrát... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Všude čtu, jakej je tenhle film děsnej průser. Jak se na to potom má člověk těšit. Na trailery se snažím koukat jen minimálně (1-2), ale stejně jsem spoustu věcí věděl dopředu z masivní kampaně (která navíc nezabrala) a pouze si vychutnával, jak se u toho baví kámoš. Jedno však musim ocenit. Když už nic jiného, ta je z filmu cítit ta dobovost, nebo lépe řečeno věrohodnost divokého západu, na rozdíl třeba od ateliérových 4tých pirátů. Je zkrátka alespoň cítit to, kde Disney utopil takový šílený prachy. S výborným Johnym Deppem také přichází značná porce nadsázky a vtipu, to však nemusí být nutně k dobru. Ovšem např sekvence Tonta se stříbrňákem jsem si vyloženě vychutnával. Se 150ti minutovým filmem většinou dříve či později nuda přijde, to je jasné, ale přepísknuté havárky lokomotiv tomu moc nepřidají, to už bylo i na mě moc. 4ou hvězdičku filmu zachránilo posledních 20 minut, které musely bavit snad každého...70%...[20.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Scéna, kdy se John Reid (Armie Hammer) probudí na vrcholu dřevěné konstrukce, byla natočena na špici skály v parku Dead Horse Point bez použití CGI. Herec tam údajně musel být sám, jelikož by stavba dva lidi neudržela. (Brousitch)
  • Není příliš pravděpodobné, že by jezdci na koních dohonili vlak. Ten sice v době výstavby železnice nejezdil příliš rychle, ale rychlostí 50 km v hodině už jel. Naproti tomu maximální krátkodobá rychlost koně v krajině se uvádí kolem 30 km za hodinu. (sator)
  • Súčasťou soundtracku je aj nový aranžmán klasickej skladby "William Tell Overture" od Gioachina Rossiniho, ktorá slúžila ako hlavný hudobný motív pôvodného seriálu. (Macejko)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama