Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Za nic na světě se od těch bastardů nesmíte nechat kousnout!"... Dobrá rada od někoho kdo si mezi prvníma na vlastní kůži zažije překvapivou porcovačku, ale i mnoho jiných veselých momentů se tady vyrojí... no, to klima je přesný, okamžitě mi z toho chytla pořádná kosa a nebylo to jen vinou nacistickej ultra-zombíků (uniforma jim sekne), v jejichž taktice likvidace nebyla naprosto žádná chybka, vždyť..."v jednotě je síla"... a na takovou vydrezůrovanou smečku je potřeba mít trochu toho šrotu v makovici, ale někdy ani to nepomůže... a potom je třeba použít těžší kalibr, vlastní svaly (např.)... a nějaký ty zbraně co jsou zrovna po ruce... a ta kadibudka (plná hoven...vcuc)... ty brďo, třesu se ještě teď...no, ale jinak tenhle severskej kousek nabitej po víko různejch lidskejch chuťovek... ble, ble... sem si patřičně užila... proto by neuškodil nějakej zmraženej nášup...a už si to fičí...uaau... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka s příšerným obsazením, debilním dějem a nejnechutnější sexuální scénou ever (tlusťoch sere ve venkovní kadiboudě a z chaty za ním přijde rozdychtěná kočka, která si na něj sedne, svlíkne si vršek, olízne mu prsty, kterými si otřel prdel (!!!), a začne si to s ním v tom odéru hoven pod nimi rozdávat - kdo normální mohl něco tak krajně odporného vymyslet?!). Prvních 25 minut je navíc extrémně nudných, k první vraždě (nepočítáme-li tu v úvodních titulcích) dojde až v 28. minutě a zombíci se pořádně objeví na scéně až cca. v 40. minutě (film se s vysvětlením jejich vzniku nijak neobtěžuje, explicitně je řečeno pouze tolik, že během války tu němečtí vojáci "nejspíš umrzli, proto se musí našlapovat opatrně - je tu zlo a to zlo se nesmí probudit", takže jak se z umrzlých vojáků staly vraždící zombíci nebo co jsou vlastně zač, se divák vůbec nedozví). Ke konci se to rozjede ve slušný jatka, kterým nelze upřít jistou míru zábavnosti, ale přesto tím filmem dost opovrhuji, a občasné narážky na hororovou klasiku typu Evildead mě tam jen rozčilovaly. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Divákovi může přijít sekvence, kdy jde jeden z otravných výletníků udělat velkou potřebu do kadibudky u chaty uprostřed pusté zimní přírody a přijde za ním nadržená výletnice vyžadující soulož a ještě mu v zápalu vášně začne olizovat prsty, nechutná. Nebudu se hádat – je. Jenže chybou mou je, že jsem si předem nezjistil, že nesleduju jen klasickou hororovou jednohubku, ale i snahu o komediální nářez. Jenže ten se kvůli jalovému zacházení s postavami, situacemi a gore efekty nekoná. Když se na scéně začnou objevovat nemrtví nacisté, je jasné, odkud vítr vane. Jenže tvůrcům schází moment překvapení, atmosféra, solidní herci i vlastní nápady. Co na tom, že to zombiekům v esesáckých uniformách docela sekne, prvoplánový masakr s vyhřezlými střevy švihnutý s humornými momenty mi prostě k žánru vůbec nesedí. I když musím přiznat, že právě závěr přeci jen trochu zlepší smutné předešlé dění. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov prichádza lyžovať do Nórskych hôr. Počas prvej noci nachádzajú v suteréne chaty, starý, nacistický poklad. Odobratie čo i len jednej mince z truhlice bude mať pre všetkých zúčastnených hrozivé následky. Ako jeden z mála užívateľov, ktorý sa radí do skupinky obľubujúcej horory som v minulosti tomuto snímku udelil len dve ★. Dvojka ktorá vyšla pred pár týždňami bola skutočná pecka, a tak mi vŕtalo v hlave, či som to svojim nízkym hodnotením neprepískol a len nemal zlú náladu. A viete čo? Priznávam, krivdil som. A pomerne dosť - 65%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vysokohorský, severský masakr Smrtelného zla. Aneb parta "rozmazlených harantů, kteří se neobtěžovali si něco zjistit o místní historii" kontra armáda nacistických zombií. Jak osvěžující závan do strnulého zombie žánru dokáže přinést spousta uniforem s hákovým křížem:) A také zasněžená, mrazivá severská krajina, s kouzelnými záběry fjordů. Oceňuji hudební stránku s pár našlapanými metalovými kousky. Jinak scénáristicky se Mrtvý sníh v podstatě ničím neliší od americké tvorby. Zhruba první polovina je značně prostoupena atmosférou s pár lekačkami a tradičním scénářem: "Haló, je tam někdo? Nikdo tam není. Kde je Sára?" Postupně potom film začne nabírat prvotřídní gore-splatterový "říz". Takže partička mladistvých se musí spojit a čelit útoku krvelačných nácků. Dokonce i holky přestaly ječet a pořádně se do toho obuly. Avšak kluci je svým postupem a nástroji zcela "krvavě" překonali. V rozmixovaném "koktejlu" gejzírů krve, střev a useklých končetin, se čas od času vynoří vtipné scény a hlášky. Korunu všemu nasazuje ten nejvyšší, plukovník Herzog a závěr, s jedním velmi "početným" překvapením, které se přeživším zřejmě moc líbit nebude:) "Sejmeme toho hajzla a padáme odtud", "Víte, kolik filmů začíná s partou přátel na výletě na chatu, bez signálu?", "Jsme na chatě u Oksfjordu. Napadl nás někdo, kdo vypadá jako Němci ze 2. světové války. Víte, omylem jsme zapálili chatu a teď to tady všechno hoří." :D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Tommy Wirkola vyhlásil, že najlepším spôsobom, ako zvýšiť znechutenie štandardných zombie, je dať im nacistický prvok. Na dôkaz toho vo filme využíval historické pozadie nacistickej okupácie v Nórsku. (Greenpeacak)
  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama