Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabučké. Sklamaný nie som, pretože som nečakal veľa, skôr mi vadí tá priemernosť. To už radšej nech je film vyslovene zlý, nech sa dá aspoň zasmiať, ako takéto rutinné gore radovánky. Pár scén fajn, humor na mňa akosi nezaberal a báť (aspoň trochu) sa pritom dalo tak prvú pol hoďku. 50% Ps: Myšlienka je to ale značne apokalyptická! Vždy si vravím, Mŕtvy nácek, dobrý nácek. Čo ale ak nedajú pokoj ani po smrti, ty vole?! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mrtvý sníh disponuje nudnou expozicí a zpočátku působí jako seriózní horor/slasher, přičemž v tomto ohledu moc nefunguje, neboť není schopen diváka pořádně napnout, natož vyděsit. S přívalem vražd se zábavnost filmu trochu zvyšuje, z hororu se najednou stává jeho parodie a přestože některé z mordů jsou celkem nápadité, klasikám typu Braindead nebo Evil Dead se Mrtvý sníh ani náhodou nevyrovná. Trvá mu příliš dlouho, než se rozjede a když se tak už stane, není to až takový nářez, jaký jsem si od námětu se zombie-nacisty sliboval. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čisto fanúšikovská záležitosť. Nemám rád prvoplánový postmodernizmus typu v nízkorozpočtovom horore dám jednej z postáv tričko Brain dead. Je to tak chytré, ako keď si dá spevák synthipopovej kapely na koncert tričko Depeche mode. Ale inak od polovice slušná nápaditá zábava, ktorá sa mohla rozbehnúť o 20 minút skôr. Fajn pointu zabije zbytočný klišé dovetok. 50%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší suverénne iný horror od severanov. Zo Škandinávie sa nám v poslednej dobe roztrhlo vrece s filmami s najnapínavejším žánrom. Tento síce patrí k tým, ktoré v sebe nesú veľkú porciu odľahčenia situácie, no stále je to kvalitný masaker s veľmi dobrými ľakačkami, kopou brutalít a popri tom všetkom sa do popredia dostávajú aj najčernejším humorom ladené scény, ktoré dokonale dotvárajú skvelú nekonvenčnú atmosféru. To, akým štýlom si tvorcovia prdel sami zo seba tu ešte nebolo, veru, nasmial som sa dosýta. 80%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vysokohorský, severský masakr Smrtelného zla. Aneb parta "rozmazlených harantů, kteří se neobtěžovali si něco zjistit o místní historii" kontra armáda nacistických zombií. Jak osvěžující závan do strnulého zombie žánru dokáže přinést spousta uniforem s hákovým křížem:) A také zasněžená, mrazivá severská krajina, s kouzelnými záběry fjordů. Oceňuji hudební stránku s pár našlapanými metalovými kousky. Jinak scénáristicky se Mrtvý sníh v podstatě ničím neliší od americké tvorby. Zhruba první polovina je značně prostoupena atmosférou s pár lekačkami a tradičním scénářem: "Haló, je tam někdo? Nikdo tam není. Kde je Sára?" Postupně potom film začne nabírat prvotřídní gore-splatterový "říz". Takže partička mladistvých se musí spojit a čelit útoku krvelačných nácků. Dokonce i holky přestaly ječet a pořádně se do toho obuly. Avšak kluci je svým postupem a nástroji zcela "krvavě" překonali. V rozmixovaném "koktejlu" gejzírů krve, střev a useklých končetin, se čas od času vynoří vtipné scény a hlášky. Korunu všemu nasazuje ten nejvyšší, plukovník Herzog a závěr, s jedním velmi "početným" překvapením, které se přeživším zřejmě moc líbit nebude:) "Sejmeme toho hajzla a padáme odtud", "Víte, kolik filmů začíná s partou přátel na výletě na chatu, bez signálu?", "Jsme na chatě u Oksfjordu. Napadl nás někdo, kdo vypadá jako Němci ze 2. světové války. Víte, omylem jsme zapálili chatu a teď to tady všechno hoří." :D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama