Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

DHDV 

všechny recenze uživatele

Srovnání se seriálem hvězdná brána není na místě. Tento seriál si jde vlastní originální cestou (občas nudnou cestou). Seriál je zajímavě ztvárněný, co se týče kamery a vizuální stránky. Amanda dostala velký prostor ukázat své herecké schopnosti, ukázala že patří do seriálů :D . Průměrný seriál který možná nastartuje další vlnu seriálů jako Buffy apod… ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má potenciál, který bohužel zůstal zejména v první řadě značně nevyužit. Kvalita se začala zvedat teprve v druhé polovině 2. řady. Natáčení před zeleným plátnem, které někteří kritizují, mi v nejmenším nevadí a v některých případech mi naopak přijde vysloveně vhodné. Jednotlivé postavy jsou dost rozporuplné, značné množství z nich nebylo podle mne využito ve svém plném potenciálu (Clara Griffithová, James Watson), některé by si vysloveně zasloužily víc prostoru (Nikola Tesla, dle mého názoru zatím nejlepší postava). Po shlédnutí začátku třetí řady, která si zatím drží zvýšenou kvalitu (zejména výborný díl Bank Job): čtyři hvězdičky. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Nic víc, nic míň. Původně jsem viděl jen web-epizody, a ty byly strašné. A tak jsem si s Sanctuary dal pauzu. Dnes se čeká jen dlouhých 170 dní (+-) na třetí sérii, mezitím co já dychtivě sleduji druhou sérii. Opravdu - web-epizody škodily, protože seriál je skvělý. Jde vidět, že to pochází od tvůrců Stargate - vtípky jako v půdovdních SG prostě v sci-fi musí být, skvělá Amanda vypadá na minimálně deset let mínus oproti jejímu skutečnému věku. Ano, má to i negativita, jako například efekty - to že se rozhodli udělat celý seriál na zeleném plátně byl odvážný krok. A i když nemají rozpočet, a efekty tudíž nevypadají nějak extra, občas se nějaký ten dobrý efekt najde, a vzhledem k rozpočtu, který je žalostný, to na kvalitě seriálu nijak nesleví. Na celém seriálu jsou celkem TŘI CHYBY: 1,) První série má pouze třináct dílů. 2,) Druhá série má pouze třináct dílů. 3,) Třetí série bude za dlouhých 172 dní, 7 hodin, 9 minut......-*-*-*EDIT-*-* Dnešním dnem jsem dokoukal zbylé díly druhé série, a mohu říct, jen ... že je neskutečná škoda že to má tak málo dílu, a na další sérii musím čekat tak dlouho...damn! ()

Phical 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, chabé spracování. To je asi tak všechno, co se dá o tomhle seriálovém dílku říct. Místy se dají speciální efekty a počítačové dodělávky přehlédnout možná i splést s něčím, co by nemuselo být natočeno na zeleném plátně, ale místy to přímo bije do očí... a to opravdu, opravdu hodně! Navíc, proč jsou všichni tak moc do žluta? 3* za seriál samotný (nápad je to fakt parádní) 1* za mojí oblíbenkyni - úžasnou Amandu Tapping! ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno