foto

Christopher Heyerdahl

  • nar. 18.9.1963 (55 let)
    British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zdá-li se vám příjmení herce Christophera Heyerdahla povědomé, vybavuje se vám jistě slavný dobrodruh a cestovatel na lodi Ra - Thor Heyerdahl. Tento slavný muž byl Christopherovým příbuzným - bratrancem jeho otce (s norským původem). Christopherova matka pocházela ze Skotska. Herec se narodil v horách Britské Kolumbie - je tedy od narození Kanaďanem. Kromě angličtiny a francouzštiny plynně ovládá i otcovu norštinu. Mezi svými kolegy je nadměrně vysoký - se svými 193 centimetry má jistou výhodu v získávání méně obvyklých rolí.

Christopher je profesionálním hercem už více než 25 let, i když se původně chtěl stát psychologem a dostal také nabídku hrát hokej za Ottawa Senators. Začínal jako divadelní herec na Shakespearovských slavnostech v jižním Ontariu. Co se týče prken, co znamenají svět, stal se také členem slavné divadelní skupiny Pigeons International. Do světa filmu pronikl menšími rolemi v seriálu BOJÍTE SE TMY? - mimo jiné zde ztvárnil postavu upíra Nosferatu. Poté se mu roční „obrat“ v počtu rolí začal mnohonásobně zvyšovat.

Na konci devadesátých let se objevil v několika filmech (většinou odbornou i diváckou kritikou špatně hodnocených). Mimo jiné sem patří HIGHLANDER 3 nebo POHYBLIVÝ TERČ. Mimoto však přišly také některé role většího charakteru – např. v dramatu PŘÍZRAKY DICKENSOVA DĚTSTVÍ. Rozkvět jeho kariéry ale přišel až po přelomu století, kdy se začal objevovat v seriálech jako je HVĚZDNÁ BRÁNA: ATLANTIDA, kde si vystřihl hned dvojroli (vesničan Gamling a wraith Todd). Pod tučnou vrstvou různobarevného make-upu se jako Todd ukázal v mnoha epizodách.

V letech 2005–2009 se začaly objevovat pozitivní kritiky a mnohaletá práce Christophera Heyerdahla začala být odměňována také nominacemi na ceny různého charakteru, některé ceny i získal (např. v roce 2006 získal cenu LEO za nejlepší herecký výkon za roli v seriálu THE COLLECTOR). Nyní se již čtvrtým rokem spolu s produkčním týmem Amandy Tappingové (známé příznivcům seriálu Hvězdná brána) Petera DeLuise a Martina Wooda aktivně podílí na natáčení seriálu SVATYNĚ. Kromě toho hraje v epizodních rolích různých (většinou však sci-fi, fantasy či hororových) seriálů (SMALLVILLE, CAPRICA, SUPERNATURAL, PSYCH,…) Ve světě filmu si ho již všimli fanoušci Twillight ságy v jedné z vedlejších rolí.

vickeyek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Sicario 2: Soldado
Stockholm: Miluj svého únosce
2016 Pee-wee's Big Holiday
2015 Eadweard
Honeyglue
2014 Volání
2012 Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
2009 Cadavres
Twilight sága: Nový měsíc
2007 Svatyně (TV film)
Vlna zabiják (TV film)
2005 Kamataki
2004 Blade: Trinity
Hvězdná brána: Atlantida - Vynoření (TV film)
Poslední loupež
2002 Matthew Blackheart: Monster Smasher (TV film)
Nepříjemná dohra
2001 Mrtvá zóna (TV film)
Sama v temnotě
Zákon prasete
2000 Hodina duchů
Norimberk (TV film)
Press Run
Varianova válka (TV film)
1999 Babel
Fish Out of Water
Requiem for Murder
1998 Out of Mind: The Stories of H.P. Lovecraft (TV film)
Přízraky Dickensova dětství
1997 Dobrodružství Malého Indiána
Habitat - Znovuzrození ráje
Hemoglobin
Top Secret
Utrpení
1996 Eikó no kjóki
Kojot
Pohyblivý terč
Příběhy hrůzy (TV film)
1995 Highlander 3
1994 Zabijáci

TV seriály

2018 Damnation (TV seriál)
God's Body (E10)
Dark Was The Night, Cold Was The Ground (E09)
The Goodness of Men (E08)
Van Helsing (TV seriál)
Black Days (S02E13)
2017 Damnation (TV seriál)
A Different Species (E07)
In Wyoming Fashion (E06)
Den of Lost Souls (E05)
další epizody (7)
Midnight, Texas (TV seriál)
Unearthed (S01E05)
Šerifská hvězda (TV seriál)
My Love Is Vengeance (S01E10)
This Be The Verse (S01E08)
Exposure (S01E07)
další epizody (9)
MacGyver (TV seriál)
Ruler (S01E17)
Van Helsing (TV seriál)
Crooked Falls (S02E12)
Be True (S02E11)
Base Pair (S02E10)
další epizody (12)
2016 Van Helsing (TV seriál)
He's Coming (S01E12)
Last Time (S01E11)
Stay Away (S01E10)
další epizody (12)
12 opic (TV seriál)
Hyena (S02E09)
Hell on Wheels (TV seriál)
Two Soldiers (S05E08)
2015 Hráč (TV seriál)
Downtown Odds (E08)
Minority Report (TV seriál)
Útěk (E10)
Memento Mori (E09)
Americký sen (E08)
Ztracená archa (TV seriál)
Catch You Later (E02)
Pilot (E01)
Gotham (TV seriál)
What the Little Bird Told Him (S01E12)
Rogues' Gallery (S01E11)
Arrow (TV seriál)
Jmenuji se Oliver Queen (S03E23)
Hell on Wheels (TV seriál)
False Prophets (S05E07)
Hungry Ghosts (S05E06)
Elixir of Life (S05E05)
další epizody (7)
2014 Rush (TV seriál)
Hell on Wheels (TV seriál)
Further West (S04E13)
Return to Hell (S04E10)
Under Color of Law (S04E08)
další epizody (7)
2013 Vegas (TV seriál)
Unfinished Business (E20)
Falling Skies (TV seriál)
The Pickett Line (S03E07)
Hell on Wheels (TV seriál)
Get Behind the Mule (S03E10)
Cholera (S03E07)
One Less Mule (S03E06)
další epizody (6)
Castle na zabití (TV seriál)
Jackson Hunt (S05E16)
2012 Hell on Wheels (TV seriál)
Blood Moon Rising (S02E10)
Blood Moon (S02E09)
The Lord's Day (S02E08)
další epizody (13)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na začátku (S05E07)
Beznaděj (S05E06)
Dozvracet, jedeme dál (S05E05)
další epizody (6)
2011 Hell on Wheels (TV seriál)
Revelations (S01E07)
Pride, Pomp and Circumstance (S01E06)
Bread and Circuses (S01E05)
další epizody (6)
Svatyně (TV seriál)
Svatyně pro nikoho (2.část) (S04E13)
Svatyně pro nikoho (1.část) (S04E12)
Hlubiny (S04E11)
další epizody (23)
2010 Mirador (TV seriál)
Nikita (TV seriál)
Caprica (TV seriál)
Here Be Dragons (E17)
The Heavens Will Rise (E16)
The Dirteaters (E15)
další epizody (4)
Svatyně (TV seriál)
Dutí lidé (S03E10)
Strážce (S03E09)
Za krále a za vlast (S03E08)
další epizody (13)
2009 Svatyně (TV seriál)
Spáči (S02E10)
Pokání (S02E09)
Příští úterý (S02E08)
další epizody (12)
Lovci duchů (TV seriál)
When the Levee Breaks (S04E21)
On the Head of a Pin (S04E16)
Death Takes a Holiday (S04E15)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Nepřítel před branami (S05E20)
2008 Svatyně (TV seriál)
Instinkt (S01E11)
Válečníci (S01E10)
Requiem (S01E09)
další epizody (11)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál) - herec, a.z., vyp.
Vegas (S05E19)
Nákaza (S05E17)
Inkvizice (S05E13) - a.z.
další epizody (11)
2007 Les soeurs Elliot (TV seriál)
Mistři hrůzy (TV seriál)
The Black Cat (S02E11)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Těžká rozhodnutí (S04E09)
Věštec (S04E08)
Shledání (S04E03)
Smallville (TV seriál)
Modrá (S07E08)
Lara (S07E06)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Společný zájem (S03E07)
Nechtěné děti (S03E02)
Země nikoho (S03E01)
2005 Na Západ (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
V obležení, 1. část (S01E18)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Podezření (S01E04)
38 minut (S01E03)
Hra na schovávanou (S01E02)
2003 Les aventures tumultueuses de Jack Carter (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Revidování (S07E05)
1999 2 frères (TV seriál)
1994 Mahárádžova dcera (TV seriál)

Dokumentární

2002 India: Kingdom of the Tiger
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace