Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

C.lementine 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nesledovala Hvězdnou bránu, ale chtě nechtě mám Svatyni ráda. Trvalo mi téměř celou sezónu nuceného dívání, než jsem si zvykla a začala hledat pozitivní věci na tomhle seriálu. Především bych chtěla ocenit nápaditost dílů. Každý má trochu jinou strukturu. Člověk by dopředu nemohl říct o čem epizoda bude a všechny se navzájem trochu liší. Na seriálu jde hodně poznat, že nepatří mezi ty nejvíce dotované a počítačová grafika někdy přímo bije do očí, tu ale podle mě naprosto kompenzuje bryskní humor a až nečekaně realistické reakce vzhledem k celé fantaskní situaci. Doporučuji tedy hlavně těm, kteří mají dost času nechat se pomalu unášet do světa abnormálů... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sledoval asi půl roku než jsem to zdárně dokoukal, hlavně úvod mě dal hodně zabrat, vůbec mě to nebavilo a moc jsem se v tom nevyznal, celé to bylo moc točené ve tmě což z toho dělalo hodně nepřehledný paskvil, ale když už jsem to měl stažené, tak jsem to postupně sledoval dál, až mě to začalo docela i bavit. Hlavně ke konci 1.série se to velice slušně rozjede a přenese i do 2.série, což už bylo jiný kafe . Škoda, že nechali umřít nejhezčí postavu tak brzo. Dějově jsou nejlepší ty pasáže, kdy se děj přelívá do více dílů a ne kdy jsou epizody uzavřené, ty obvykle za moc nestojí, ale najdou se i výjimky. Závěr seriálu už jsem si dal docela v kuse, protože už jsem to chtěl mít konečně dokoukané občas jsem i něco přetáčel. Jako celek to hodnotím tak za 50%. Pravda je , že místy vás to chytne, ale určitě ne natolik, abych to dal za pár týdnů, jako jiné seriály. Určitě vím jednu věc a to, že už do toho znova nepůjdu. ()

Reklama

Trakat 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si tu zasloužil mnohem vyšší hodnocení, ale bohužel místní haters, kteří zde strhali seriál jen po zhlédnutí několika webepizod (které se seriálem kromě několika postav nemají vůbec nic společného), se postarali o modrá čísla...Seriál se zlepšuje s každou epizodou, až se vyvine v plnohodnotný scifi seriál se slušným rozpočtem (na CGI se dá konečně i koukat) a sympatickými postavami, který určitě žádného fandu scifi (a nedejbože Amandy) neurazí. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Seriál se postupně zlepšuje, hlavně díky přítomnosti postav jako Tesla nebo John Druitt. Kate, která je narozdíl od Ashley víc než jen holka se zbraní, tomu dodala šťávu a má mnohem lepší interakci a chemii s Henrym a Willem. Ryan Robbins a Robin Dunne jsou navíc velmi sympatičtí a herecky schopní (Robin Dunne se rozhodně zlepšuje, když má jeho postava už nějaký směr), takže na novější verzi "Carterové", kterou Amanda Tapping ne a ne setřást, se dá docela lehce zapomenout. Ačkoliv Amanda seriál produkuje a její postava měla být původně hlavní, tak je dobře, že trochu ustoupila do pozadí a dokážu si představit, že seriál by se teď už možná docela dobře obešel bez Helen Magnus, jejíž potenciál nikdy nebyl úplně využit. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)

Reklama

Reklama