Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

Reklama

rodier 

všechny recenze uživatele

Skvely scifi serial. Z amaterskych webpisod preskocil na pomerne dobrou uroven normalniho scifi serialu. aktualne 4 sezony, na imdb 7.4/10. ================== NECTETE SI OSTATNI KOMENTARE POD 2 HVEZDICKY, KOMENTUJI JINY SERIAL - KOMENTUJI AMATERSKE WEBEPIZODY KTERE S TIMTO NEMAJI UZ NIC SPOLECNEHO !!! ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Webizody vypadaly slibně - originální atmosféra, fajn obsazení, všechno tak nějak sedělo, i ty primitivní efekty. Prostě z toho bylo cítit nadšení z tvorby a ne komerce. Čtyři hvězdy bez mrknutí oka. Pilot "opravdového" seriálu to všechno postavil na hlavu. Záporákovy motivy jsou najednou prapodivné, wookie si taky nezahrál tolik co na webu, přitažlivé flashbacky z viktoriánské Anglie jsou ty tam, stejně jako atmosféra a logika, škoda... Uvidíme, jak to bude pokračovat. Zatím klesám na tři hvězdy. První série: Come on, seriously? Z Morganiných čarodějnic s propracovaným historickým a mystickým pozadím udělat majetek 1300 let staré "Dan-Brown-by-měl-radost" sekty? To snad nemyslíte vážně. Tam, kde websérie gradovala, v seriálu mlátím hlavou o zeď a těším se na konec. Dvě hvězdy a další sledování si setsakra rozmyslím. Druhá série: Na přelomu série se začíná zase objevovat invence z webizod, vracím se nad průměr - ***. Třetí série už zavání rutinou, občasné otření o upíry sice přidává na zábavnosti, ale jinak už se držíme v šedém průměru, tři hvězdy sedí. Čtyřka už jen otravně nastavuje čas, naprosto nudné příběhy, recyklace starých zápletek, muzikálový díl už je vyloženě výsměch. Snižuju na dvě. ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si tu zasloužil mnohem vyšší hodnocení, ale bohužel místní haters, kteří zde strhali seriál jen po zhlédnutí několika webepizod (které se seriálem kromě několika postav nemají vůbec nic společného), se postarali o modrá čísla...Seriál se zlepšuje s každou epizodou, až se vyvine v plnohodnotný scifi seriál se slušným rozpočtem (na CGI se dá konečně i koukat) a sympatickými postavami, který určitě žádného fandu scifi (a nedejbože Amandy) neurazí. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)
  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)

Reklama

Reklama