Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Od designu, přes nápad až po obsazení velice zajímavý projekt. Akce "speciální jednotky pro zacházení s mutanty" se staroanglickým feelem a Amandou Tapping v čele fungovala dobře. Jenže pak se do toho tvůrci začali čím dál tím víc zamotávat až podle mě sami nevěděli kudy kam a tak se tam lze dočkat až zbytečně ostrých zvratů bez lepšího vysvětlení dosavadní zápletky. Trochu škoda, protože to mělo na víc. ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Skvely scifi serial. Z amaterskych webpisod preskocil na pomerne dobrou uroven normalniho scifi serialu. aktualne 4 sezony, na imdb 7.4/10. ================== NECTETE SI OSTATNI KOMENTARE POD 2 HVEZDICKY, KOMENTUJI JINY SERIAL - KOMENTUJI AMATERSKE WEBEPIZODY KTERE S TIMTO NEMAJI UZ NIC SPOLECNEHO !!! ()

Reklama

Vala 

všechny recenze uživatele

¨Tenhle seriál mám opravdu ráda a vím o spoustě dalších,kteří by se mnou souhlasili.Skvělá Amanda Tapping v hlavní roli úžasného seriálu o utajeném světě.Nemusí se to líbit každému,je to totiž tak zvláštní,že si to najde pouze tu svojí skupinku diváků.Přesto si myslím,že 68% zde na ČSFD je krásné číslo. Za mě je to al rozhodně 100% :)) ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za zpracování prostředí a herece. 3D zpracované okolí je vcelko pěkné škoda že tvůrci radši pak nesáhli i k virtuálním hercům, možná by pak nedošlo k fiasku při zakomponování herců do digitalního prostředí. I příběh celkovš je tak možná horší průměr, snažící se vytáhnout to nejlepší z různých žánrů. Jednat se o nějaký amaterský projekt tak smeknu klobouk, ale vzhledem k tomu že se jedná o dílko známých tvůrcí, tak nezbývá než prohlásit: "Kluci, něco tomu chybí!!" ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Praštila bych toho, kdo vymyslel, že česky se seriál Útočiště bude jmenovat Svatyně. Nedává to vůbec žádný smysl, zatímco útočiště to přesně vystihuje. Přiznávám, k tomuhle seriálu jsem se strašně dlouho nemohla dostat, ale nakonec jsem se donutila, kvůli jedné z mých nejoblíbenějších hereček Amandě Tapping. Po vleklém začátku se seriál konečně rozjel a já si ho začala užívat. Druhá řada už bylo úplně jiné kafe a výborný seriál. Na první řadě je strašně moc vidět, že je to všechno točené před zeleným plátnem, v druhé už skoro vůbec. Třetí řada zatím nedostahuje kvalit druhé, ale zase začínám mít ráda Teslu, kterého jsem v druhé řadě nesnášela. Amanda alias Helen Magnus je perfektní jako vždy, Robin Dunne jako Will je typický hezounek a nejlepší je Henry, tech support a nerd, až by si to mohl rozdat s partičkou z The Big Bang Theory či Rodneym McKayem. Když je řeč o něm, někdy na konci první řady jsem už přestala počítat herce z Hvězdné brány, kteří se tady obejvují. Bylo jich prostě moc :D ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)

Reklama

Reklama