Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se proste neda obektivne filmove hodnotit a s tim nic nenadelame zde je treba ohodnotit myslenku. Jako takovou to ma velice dobrou ne se vsim co zde bylo receno se da souhlasit a ne vsechno je takove jak je receno. Nicmene pokud nic tak tenhle dokument cloveka urcite zaujme a donuti ho popremyslet nad soucasnym stavem. Jako takove je to proste vynikajici ale clovek proste musi byt ochoten pripustit i jiny pohled a vlastne nazor na soucasny svet. ()

rubik1 

všechny recenze uživatele

Nedávno počas plynovej krízy ktorá k nám z Ruska prišla som sa rozprával so svojim dedkom a hovoril som mu o tom akí sme my ľudia sprostí, keď máme k dispozícii alternatívne zdroje ktoré však záhadne nevyužívame. Povedal som mu, že by sme vôbec nemuseli byť odkázaní na plyn a že tie zdroje sú - len sú ukryté pred verejnosťou. Natož ma on vysmial že to nie je pravda, že kebyže také zdroje sú tak by sme ich predsa už dávno využívali. Opak je však pravdou a Zeitgest Addendum je toho jasným dôkazom. Veď ropa a plyn je ten najväčší byznis tak načo sa ho vzdávať?? Niekoľko ľudí na vrchu pyramídy by stratili svoju moc a to predsa oni nechcú. Takže zatial čo musíme splácať drahé účty za elektinu, benzín a plyn a dreť na to päť dní v práci, tak títo ľudia si zatiaľ užívajú svoj život niekde na nejakých ostrovoch a sledujú ako sa im impériá rozrastajú. A toto všetko druhé pokračovanie Zeitgeistu ukázalo v plnej nahote takže u mňa jasných päť* ()

Reklama

Fony 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu vlažný, navíc ekonomické téma už bylo nakousnuto v díle předešlém, přesto si mě snímek pomalu a jistě získával, až si mě úplně omotal kolem prstu. Pravda, závěr vyznívá trochu utopicky, ale tahle představa se mi líbila a nepřišla mi neproveditelná. Autoři navíc odstranili neduhy z prvního dílu, takže nemám důvod, nedat 5***** ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Všetci tí, ktorí tento dokument zavrhujú očividne žiju v raji, kde je všetko krásne, vonave v najlepsiom poriadku. Nikdy sa na vás nespáchala krivda, všetko je tak ako ma byt. Korupcia je len v amerických filmoch nas sa tu netýka! Politici nám chcú dobre dodržujú sľub chudoby, vzdy splnia predvolebne sľuby do bodky! ZOBUDTE SA! Skúste si zobrat z tohoto dokumentu aspoň niečo a ZAMYSLITE sa! Ci naozaj mate pocit, ze sme si tu všetci rovni??? PS: PanBozkari povinne "ODPAD" :-) ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Zprvoti ma mierne odradilo začiatočné cool intro, ktore chcelo svojím umeleckým poňatím za každú cenu upútať a šokovať od samého začiatku. S pribúdajúcim časom sa dojem lepšil až do záverečných 10 minút, ktoré už boli na mňa trochu moc a zaklincoval to Projekt Venus, ktorý je podľa mňa len ružovým, naivným prevtelením komunizmu. Poniektoré myšlienky boli velmi zaujímavé a hodné zamyslenia a ostáva len dúfať, že nie všetko je pravda a filmári si pomohli trochou brainwashingu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama