Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Idaho odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlepší lež je taková, která se protká alespoň úzkou nitkou pravdy. Legrace začíná hned na začátku – peníze jako dluh –, kdy konstatováním všeobecně známých pravd (ale přitom se tváří, jako by objevili bůhvíco) docházejí k naprosto zcestným závěrům. Další sranda je vymývárna mozků, kdy nám neustále servírují slova jako: zkorumpovanost, zkaženost, vykořisťování, otroci atp, snad abychom na to náhodou nezapomněli. A věděli jste, že diktátoři to myslí ve skutečnosti „dobře“? Tak přemýšlím, kdo má vlastně ty klapky na očích? Mnohem průhlednější, naivnější nežli díl první, a nejen proto zasloužený Odpad! Ještě je tu třetí druh lidí. Ti, kteří přemýšlí a smějí se. ()

ganz odpad!

všechny recenze uživatele

123 minut brainwashingu, zakončeného šílenou teorií, která by v realitě neměla nejmenší šanci na úspěch. Mě osobně systém vyhovuje a myslím si že v jakémkoliv systému vedeném lidmi, musí korupce existovat a existovat bude. Můžeme se bavit o tom jak velká je tato korupce a pokusit se jí snížit, ale vždycky tu bude, jelikož jsme jen lidé a každý máme svou cenu. Ke konci mě zamrazil odkaz na stránku Zeitgeist movement, protože to už mi přišlo vážně jako chování nějaké sekty. Bohužel v době ekonomické krize může hodně lidí uvěřit hovadinám jako toto. 1* za zpracování, zbytek shit , takže-1. btw-počítám že tento film nebyl natočen za pomocí oněch ďábelských peněz(= a pro chytrolíny kteří zde říkají že bysme se měli zamyslet... Makroekonomie. Říká vám to něco? Ne? Tak si zjistěte jak funguje a možná změníte názor. ()

Reklama

ybuko 

všechny recenze uživatele

Zacina to zajimave, ale postupne se dej zacne nekonzistentne tristit, a brzo zacne byt jasne, ze si dokument pouze chystal pudu k propagaci utopickeho Frescova Projektu Venuse. Ze si celou dobu pripravoval divaka, kteremu prostrednictvim projektu Venuse vzapeti jakoby nabizi ze vseho, co do te chvili bylo ve filmu ukazano, vychodisko. To neni moc fer praktika, jsou to metody klasicke nepriznane propagandy, ale budiz. Bohuzel jsou uz v samotnem naznacovani jak by mel onen projekt vypadat videt povazlive trhliny (napr. pevnost viry v to, ze povaha cloveka je dana pouze prostredim, ktere ho behem zivota formuje, a proto vytvorenim idealniho prostredi lze vytvorit idealni spolecnost, Frescovi zavidim). Mam pocit, ze Projekt Venuse spis nez dokonalou utopii skonci necim podobnym dnesni scientologicke cirkvi. Lidem, kterym tenhle film "otevrel oci" bych doporucil vic cist a sledovat soucasne svetove levicove aktivisty, politology, intelektualy a filozofy. Vsechno zajimave co je tady je popisovane i leckde jinde, podstatne vic do hloubky a lepsi formou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někdo se směje a někdo přemýšlí. Možná je to všechno jen hromada výmyslů a polopravd, ale i tak to stojí za zamyšlení a z něj (tedy minimálně u mě) neplyne nic příznivého pro dnešní společnost, která doslova díky školství a monetární politice vytváří svět stojící a padající na bankovkách a počtu nul na vašich účtech v bankách. Pokud někdo nevěří pohledu na výrobu peněz ať se zkusí sám zeptat, kde se tedy všechny berou, kde se bere (státní) dluh a další otázky (na výběr jich má opravdu hodně). Celá vize Venus projectu nelze brát doslova, je to utopická vize, která jen představuje jednu možnost, která by znamenala cestu správným směrem od společnosti založené na osobní výdělku a zisku. Největší smutek ve mě vyvolává, jak dokáží někteří uživatelé na celý dokument pohlížet jako na komunistický výplach ... holt někomu stačí nálepka "made in hollywood" a vše je hnedka skutečnější ;). Je škoda, že to co dělá člověka člověkem (a to nemyslím schopnost tvořit, ale spíše myslet) je někdy zavrženo předsudky a samozřejmým "to je pěkná blbost". Pro ty kteří se chtějí zamyslet Zeitgest předkládá dostatek "důkazů" i svých vlastních názorů a nechce za to nic. Jen 123 minut vašeho času a pak je vše na vás... Která ideologie vám tohle dovolí? ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se nesnaží nikoho přesvědčovat, ale používají rétorické, manipulativní techniky jako všichni ostatní. Bylo to zajímavé a fajn, ale jakmile tam najel chlápek s ženskou a začali propagovat utopickou vizi Venus projektu a ke konci mě ještě vyzvali k bojkotu určitých bank, a abych se přidal k jejich hnutí, ztratil dokument na věrohodnosti a vážnosti. Zeitgeist: Moving Forward byl lepší a argumentačně zvládnutelnější. Jsem sám komu to připadalo, že se tady někdo snaží o komunismus, kde si budou všichni rovni a jak budeme mít nevyčerpatelné zdroje? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama