Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť části týkající se vlivu korporátní/bankéřské elity na zapojení USA do významných válečných konfliktů 20. sto. a "economic hitmen" byly vynikající! K až sektářsky působícímu Venus Project mám trochu rezervy a skeptický postoj, ale celkově jde určitě o povedený dokument nutící člověka (moje oblíbené kritérium) - přemýšlet:-). Bravo! ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut je docela zajímavých. Poté se vloudí drobné pochybnostia a začíná to vypadat na oslidní propagandu. naštěstí se to cca v půlce zlomía příchodem Jocqua Fresca (chvilku jsem přemýšlel jaký drogy si tenhle pán nakládá) to začne být velice humorné dílo, které přemýšlející člověk nemůže brát vážně. Za co teda jedna hvězda? Asi za to, že jsem se v druhé půlce docela solidně zasmál... ()

Reklama

exitak 

všechny recenze uživatele

No v popisu filmu se píše, že se narozdíl od jedničky nesnaží nikoho přesvědčovat :) Mám opačný názor, jednička se nesnažila, toto se snaží. Je to zajímavá myšlenka ale je to příliš utopistické a nereálné. To už tu bylo víckrát a režimy co se o to snažili... Víme jak to dopadlo. Řešení to je v pravdě dobré ale zatím nereálné. Navíc nesouhlasím s myšlenkou, že si mají být všichni rovny, prostě vždycky se najdou lidi co budou využívat společnost a nezaslouží si to samé jako druhy co bude něco smysluplného dělat. Furt tu bodou lidské vlastnosti jako závist, majenictví, touha po moci... které tomu ve finále podrhnou nohy a budeme tam kde jsme akorát se to bude jinak jmenovat. Technologie jde dopředu a vždycky pude a podle mě nemá cenu dělat nějakou revoluci za urychlení procesu, když na to stejně lidstvo neni připravený, třeba jednou bude ale nevidím to v dohledné době. S čím souhlasím určitě je, že by se mělo víc dbát na smysluplné využívání zdrojů a nedevastování už tak dost zplundrované země. To myslím tak na pár desítek let vystačí a víc bych to zatím neřešil. Jako dokument k zamyšlení určitě dobré, každý ať si z toho vezme co chce ale jednička se mi libila víc. ()

d-fens odpad!

všechny recenze uživatele

7 miliárd (a viac) ľudí šťastných a spokojných vďaka technokracii (technológiám) je pre mňa stelesnenie tej najprízemnejšej formy materializmu, voči ktorému sa film paradoxne snaží ponúknuť alternatívu.... a aj keď atómy môjho tela vznikly úplne rovnako ako atómy tiel iných ľudí, ani v najmenšom ma to neinšpiruje k tomu, aby som sa s nimi cítil previazaný viac ako s chladničkou alebo urýchlovačom častíc v Ženeve.... ľudia ako ja sú proste prekážkou v napĺňaní sna idealistov typu Petera Josepha, a mám vážne obavy, že ak by sa dostali k moci, skôr či neskôr by so mnou začali zachádzať rovnako ako USA s ľavicovými diktátormi v latinskej Amerike.... aj z toho titulu je pre mňa 7 miliárd šťastných ľudí na planéte Zem viac ako odpudivá predstava ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Zajímavá teorie, na které bude jistě spousta pravdy, nicméně je to podáno tak neskutečně fanaticky, až tomu jeden přestává věřit. Každopádně se těším, až budu bydlet ve Venusu a zajedu si na oběd do LA. Takže lidi, nezapomeňte přestat koukat na zprávy, šetřit elektrikou a nepracovat v bance, ať už je to tady. 45% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama