Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Clint vyšetruje nejaké lúpežné prepadnutia spojené s vraždami. Takže chodí, vypytuje sa, občas narazí na stopu, aby mohol ďalej chodiť a vypytovať sa. Všetko bez akcie a čisto rutinne. Dovtedy je všetko fajn, máme pocit, že nás čaká aj nejaká tá hrdinova morálna dilema, pretože sa ukáže, že v nich bude osobne zainteresovaný. Bohužial príde zásadný obrat, ktorý je z daných možných asi ten najhorší. Poteší harmoniková spomienka na spagetti westerny, menej už obligátne akčné finále s prestrelkou. Čistý priemer aj podľa vzácne zhodných hodnotení tunajších užívateľov. Zaujímalo by ma, prečo Clint zabíjal čas niečím podobným. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,235,081Tržby Celosvetovo $31,794,718║ starý klasický Eastwood v slušnej forme, zauzlená detektívka, ktorá má čo ponúknuť a s podtrhlím Jeffom Danielsom to dosť v rámci ovsadenia prekvapuje ale dal sa zniesť, slušný priemer /65%/ ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od filmových "odborníků" jsem v desáté minutě netušil, kdo je padouch a došlo mi to zhruba ve stejný okamžik jako Clintovi. Asi jsem slaboduchý :) Ani scénář mého oblíbence Briana Helgelanda se mi nezdál být tak špatným - spíš naopak. Takže shrnuto: velmi příjemná kriminálka s výborným Eastwoodem (jak za kamerou, tak před ní). ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný thriller. SPOILER!!!! Hoci spolerovať nezvyknem, tentokrát to urobím. Film bol celkom dobrý, ale obsadenie Jeffa Danielsa bolo veľmi mimo. Podozrivý bol v podstate od začiatku, lebo postava kamoša bola až príliš zbytočná na to, aby ju hral takto známy herec. Podozrievať sa dali všeho-všudy len dve postavy a u tej druhej to dosť pokrivkávalo. Ako natvrdlý susedko by bol Daniels ešte OK, ale ako psychopatický, chladnokrvný a svojím spôsobom geniálny (jeho plán a následná realizácia) vrah absolútne zlyháva. Stále má v tvári výraz hlúpeho Jana a toho vraha mu uveriť skrátka a dobre NEJDE. Chyba castingu. Rovanko sa mi zdala dementná celá "šifra" s číslami a jej rozuzlenie. Vrah tie čísla predsa nechával Eastwoodovi už na začiatku - t. j. pred infarktom. Keby ho Clint nedostal a následne vedľa neho nebýval, čo vrah tou svojou posratou šifrou vlastne myslel? Žeby diera? KONIEC SPOILERU!!! ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Silny 3hvezdy, 4 jsou moc..je to tak 7/10 mozna 7,5/10 - docela tomu dava naprdel scenar, jinak Clint to tahne a jeho nasranej penzista nema chybu, zapletka uchazejici, ostatni herci nic moc - daniels je vklidu ale nic extra, ostatni zamenitelny - videno s dabingem (dobrej jako svine!) v ramci ct2 velikani filmu. :D ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Záběry v produkci společnosti Malpaso byly natočeny v průběhu pouhých 38 dnů, což je při úvaze rozsahu počinu rekordně krátká doba. (ClintEastwood)
  • Premiéra Krvavé stopy se konala formou galapředstavení na pozemcích studia Warner Bros, kde se natáčely některé scény filmu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama