Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (530)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je charizmatický herec, ktorý sa časom vypracoval aj na kvalitného režiséra. Jedným z jeho veľmi výrazných počinov na poste režiséra je snímok "Madisonské mosty" (The Bridges of Madison County), ktorý natočil v roku 1995. Pán Eastwood sa do povedomia divákov zapísal predovšetkým ako nekompromisne drsný pištoľník. Tentokrát sa v tomto snímku predstavil v úplne inom svetle. Tu nejde o žiadnu streľbu, žiadnu divokú akciu, žiadne násilie. Titul "Madisonské mosty" je romantická dráma o dvoch ľuďoch v strednom veku, ktorý zažijú vzájomné ľúbostné vzplanutie. Hlavnú mužskú úlohu stvárnil sám Clint Eastwood a hlavnej ženskej roly sa chopila Meryl Streepová. Zvládli to výborne. Vidno, že sú obaja absolútni hereckí profesionáli. Meryl Streepová bola za svoj výkon odmenená soškou Oscara. **** ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Že bych zrovna ujížděl na romantických filmech se říct nedá, ale rozhodně se nebráním filmům tohoto žánru. Mohu s jistotou říci, že Madisonské mosty byly pro mě tím pravým šálkem čaje. Poutavý děj, uchvacující atmosféra dokreslená romantickým a ke konci i trochu smutným nádechem. Herecké výkony samozřejmě není třeba komentovat, Eastwood a Streepová neumí hrát špatně. A všechny tyto klady mě příjemně potěšily v tu pravou chvíli. Je dobré se občas odreagovat a vžít se do dojemného životního příběhu dvou do sebe zamilovaných osob. Myslím, že Clint moc dobře věděl co dělá jak za kamerou tak před ní. Příjemný film 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Ačkoli nejsem ani v nejmenším fanouškem romantických dramat, tak tady musím smeknout klobouk. Neskutečně citlivá a uvěřitelná záležitost. Clint Eastwood a především Meryl Streep roztočili opravdu herecký galakoncert, jaký už jsem dlouho neviděl. Krásný příběh o tom, že i v takřka gerontím věku se může zrodit vášnivý vztah mezi dvěma a že se dá postavit stan prakticky kdykoli, když má člověk po ruce tu správná osoba. Kdo už si v životě prošel, či prochází něčím podobným, tak mu mohu zaručit, že mu snímek přivodí správně intenzivní deprese a třeba i přehodnotí svůj dosavadní život. Tím, že tento žánr nepatří mezi moje oblíbené, na mě byla stopáž přeci jen trošku dlouhá. Závěrečná scénka v autě, kdy stála Meryl Streep před nejtěžším rozhodnutím v životě a cukala jí ruka, byla naprosto skvělá. Clint Eastwood je vynikající režisér, který ždímat emoce prostě umí. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel nascendi. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Láska ako súlad dvoch duší, dvoch tiel, dvoch svetov, ktoré v spojení vytvoria jednotu a harmóniu. Harmóniu mužsko-ženskú. Ako Robert rázne a presvedčivo povedal, také niečo sa stáva len raz za život...a keď to zažijete, čaro tohto filmu s jeho jemnocitnosťou sa dá užiť ešte viac. Viem si predstaviť, že sa nájdu diváci, pre ktorých to bude len film z červenej knižnice. Pre niekoho krátka milostná zápletka zmáčaná slzami a bôľom. Pre iného osobná skúsenosť na filmovom plátne. Pre niekoho celoživotná trýzeň a frustrácia. Srdce túži a rozum velí. Áno, plakala som, ako už dávno nie. A bolo to ozdravné a uvoľňujúce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, ale i kdyz je to fakt silnej dojak, obzvlast s blizicim se koncem, Clint nijak zvlast netlaci na pilu, nesnazi se s divaka zdimat city a o to je film pusobivejsi. Pribeh je hodne jednoduchej, odehravajici se hlavne behem ctyr dni, kdy se hlavni dvojka postupne poznava, ale jelikoz Clint je dobrej herec, navic tady je fakt perfektni a dokonce se uspesne zbavil toho svyho drsnackyho vyrazu a hraje tu docela odlisnou postavu a vzal si k sobe, sice ne nejak extra velkou kocku, ale herecky jeste o tridu lepsi Streep, dokaze to ty dve hodiny zaujmout, dojmout a nenudit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (29)

  • Role byla nakonec svěřena Meryl Streepové, která byla po dokončení filmu velice spokojena a označila natáčení za nejpohodovější ze všech, na kterých kdy pracovala. (ClintEastwood)
  • V divadelnom uvedení "Madisonské mosty" v Buenos Aires si hlavnú mužskú rolu zahral známy argentínsky herec Facundo Arana. (matthew.17)

Reklama

Reklama