Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nuda, bída, zklamání. Duffy nepřišel s ničím novým, jen posral vše co fungovalo v původním filmu. Nezáživná zápletka se schovává pod kupou hnoje, ústřední duo doplňuje příšerný mexický sidekick a Julie Benz měla raději zůstat v Dexterově vaně a už nevylézat. Závěrečné cameo s Dafoem je jen trapné. Budu dělat, že jsem to neviděl a nebudu o tom už mluvit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK CO TO... SYMBOLIZUJE?" - "SYMBOLIZUJE? SYMBOLIZUJE TO POŘÁDNEJ PRůSER." Jeden z nejočekávanějších sequelů v mém životě a jsem i nejsem zklamán. Duffy si pořád rád hraje, bohužel tentokrát si nehraje na "natoč zábavný nápaditý vigilanťák se srdíčkem", ale na "co nejvíc obšlehni jedničku". Taky trochu moc tlačí na humor a začíná mi vadit statičnost přestřelek, kdy se bráchové prostě někam postaví a zatímco je kamera cool zpomaleně objíždí, střílí z jednoho místa na padouchy, dokud ti nepadnou. Náhradníci Benz a Collins nejsou marní, ale oproti Dafoemu a Della Rocovi nepůsobí svojsky a přesvědčivě, ale karikaturně, a chybí i výraznější hlavní záporák - místo toho tu máme dva, kteří jsou celou dobu odstavení ve svých úkrytech. A snaha dát tomu osudový background Kmotra je samozřejmě úsměvná. Ale pořád jde o zábavný bonus k jedničce, jen příště bych ubral na humoru a sebecitacích, a radši to postavil na vlastní nohy a víc rozhýbal akci. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

What the f*ck was that?! Jeden z nejvydařenějších krimi filmů vůbec s libovým obsazením a perfektníma drsňákama, "The McManus Brothers", se po 10 letech proměnil na parodii, v níž se Troy Duffy zřejmě náramně baví tím, jak kurví svou režisérskou prvotinu. Z parádního, originálního a našlapaného filmu dělá trapný výsměch vlastního díla. Možná se to tady spoustě lidem líbilo, ale mně tedy rozhodně ne. Čekala jsem sice možná průměrné, ale pořád slušné a důstojné pokračování, které by se neslo v podobné kvalitě jako první díl. Ale takový podraz jsem tedy nečekala. Alespoň, že Julie Benz vnáší do tohoto nevydařeného, školního představení prvek ženské rafinovanosti, inteligence a prořízlého jazyka. A samozřejmě je sexy, jak jinak:) Takže za mě to vypadá, že Troy Duffy dokázal natočit svůj nejlepší, i nejhorší film. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Některé scény skoro jako přes kopírák obšmahlé z jedničky, soundtrack z jedničky a pro mě (tady) strašně nesympatická Julie Benz, jejíž postava je mi téže nesympatická, protože si nejspíš myslí, že když ze sebe bude věty dávit hlubokým hlasem se silným důrazem na první slabiku a každé druhé slovo, které ze sebe drasticky vydere bude sprosté, tak bude drsná. Pro mě je pouze trapná. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat a komentář mohu v podstatě okopírovat z jedničky. Opět skvělá akce, ale mnoho uřvaných keců. Nechápu, proč téměř každá scéna vyvrcholila křikem jednoho přes druhého. Pozor, oproti jedničce tu máme změnu - detektivem již není Willem Dafoe, ale Julie Benz (ano, ta z posledního Ramba) a celý film jsem si říkal, kdo z těch dvou mě více iritoval. Nakonec přece jen hodnotím méně negativně Julie, na ní se alespoň dobře koukalo. Ovšem to, jak přijde na místo činu a okamžitě do detailu ví, co se přihodilo, tak to mi vadilo. Závěrečných 30 minut je po pravdě velmi slušných a celkové zakončení se mi líbilo. Nahrává to samozřejmě na pokračování, tak uvidíme, jestli opět z odstupem 10-ti let se dočkáme třetího dílu. Počet procent dávám stejně jako dílu předešlému. 65% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama