Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Qitek 

všechny recenze uživatele

První The Boondock Saints se stali překvapivým kultem. Možná pro někoho zpochybnitelným, ale stali. Informace o tom, že jde na scénu dvojka a ještě ke všemu za kameru i před ní nastoupí stejný "band"? Nemusím snad ani dokončovat větu. Pak se dozvím, že alfa omega z prvního dílu se nekoná. Willem Dafoe nebude. O.k. Pořád je tam ten Duffy a já jsem zvědavej, jak se po prvotině předvede. The Boondock Saints 2 je všechno, co je na pokračování možný dojebat. Ale úplně všechno. Zabití svého dostání. Přímo učebnicový příklad. Trapnost nadevše. Když bratři McManusové hned ze startu přilezou na koních na scénu mezi ovcemi, s nalepenými vousy a vlasy, vyprsknul jsem smíchy čtyři metry před sebe a doufal jsem, že tohle je nějaký fakin žert. Ale nějak jsem si říkal, za to může maskér. Zliskat ho pacholka. Jenže vzápětí mi došlo, že to nebude jen nějaký maskér, ale sám pan Duffy. Po pár minutách jdou rozhořčení McManusové do stodoly a vytáhnou kufr se zbraněmi a noži a těmi noži( bacha!) se začnou "holit", zkracovat si "vlasy" a vše je to sestříháno v "dynamickém střihu" za doprovodu fakt "drsné hudby", jako že teď to dámy a pánové bude mazec k posrání! Klesla mi brada a zůstala tak po zbytek filmu. Jediná scéna si nemůže ani čichnout k "Pokrevní" jedničce! Troy Duffy naprosto rezignoval, vykrádá sám sebe (což o to, scény z pokrevních bratrů jsem miloval), jenže je točí mnohem hůře a neskutečně nezáživně. Neumí si poradit s jedinou akční scénou. Nudné. Sterilní. Otřesné zklamání. Dvě hvězdy za- Závěrečné cameo a dobrý náběh na trojku, které dám (pokud bude) šanci jen kvůli perfektní jedničce. Jinak za nic. Ty dvě hvězdy jsou s odřenýma ušima. P.S: Julie Benz je přímo otřesná. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Jsem svatý, miluju flaušový kabáty a vlasy ohne trend...tak kde je, kurva, problém? No, miláčci, bude to v tom, že čeho je příliš, toho je zkrátka moc. Jako nemůže Wilema Dafoe se sluchátky a klasikou nahradit kdejaká laciná čůza ve western oblečku a Rocco nemůže být dublován nějakým arabským (nebo kýhovýra) kreténem se šátkem Agassiho, tak je jasné, že bezva irský dupák, ni duplikované fórky a střelecké ekvilibristiky, nemůžou posunout dál biják, který byl naprosto originálním. Nadopovat zmíněný originál a steroidy nabušit scénář, kdy výsledek je pak jen karikaturou toho, co mělo, dle mého skromného a nemocného úsudku, vzniknout, je zhola i vlasatě blbost. Opakování je evidentně tentokrát matkou hlouposti, toť vše. O mrtvý kočce... jaksekurvajmenovala... nemůže bejt ani řeč. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě někdo. Už z traileru jsem tušil, že tohle může být pěkný průser, ale stejně jsem byl nakonec překvapen - Boondock Saints II je jeden z nejhůře zpackaných sequelů, co jsem kdy viděl. Já si snad začnu vážit Ritchieho a Tarantina - ne, že by měli v hlavě víc mozkových buněk, než prosťáček Duffy, ale alespoň ty své kraviny točí na nějaké technické úrovni. Jedničku Boondock Saints jsem měl vždycky rád, na svůj nízký rozpočet to byla roztomilá podívaná s hromadou hlášek a sympatických postav. Nejsem ale tak zarytým fanouškem, abych se bez protestování díval na takový hnusný odvar - protože ve dvojce se zcela nesmyslně a trapně opakuje všechno od A do Z. Nemyslím tím samozřejmě chování a značkové hlášky postav, to k fanmovie patří, Duffy ale zkopíroval většinu scén a nahradil mrtvé postavy jejich nevydařenými klony, nedomrlými pišišvory bez koulí (doslova) a šťávy. Všichni herci jsou naprosto hrůzostrašní (v čele s Julii Benz, na jejíž škleby se nedá dívat normálně, natož ve zpomaleném záběru), nejhorší je ale formální stránka, která na rozdíl od jedničky plně vyhřezla na povrch - plochá televizní kamera s neuměle použitými filtry, hudba necitlivě naplácaná do záběrů, stupidní akční scény. To jsem si zase zkazil den, kurnik šopa. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že někdo spáchal pokračování ultra debilního prvního filmu, notabene to stejné individum, které má na svědomí i právě onen první díl. Nedokoukáno, mnohokráte přeskočeno v ději, kdesi za 75% stopáže zastaveno, vypnuto, smazáno. Jediné plus náleží skutečnosti, že jsem to viděl na lačno. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času "nasilu" a vlastne ma to veľmi nebavilo. V záverečnej polhodine akoby však niekto vymenil Troya Duffyho za nejakého podstatne lepšieho scenáristu a režiséra a zrazu to celé dostalo zmysel a šmrnc. Dokonca aj hlášky, dovtedy len trápne, začali fungovať. Prestrelka u Fondu je výborná a záverečné cameo s nábehom na trojku vynikajúce. Jednotka je zábavnejšia, ale dvojka má lepší príbeh a celkovo hlavu a pätu, preto hodnotím rovnako. Poznámka: Julie Benz sa snažila, ale nekúpil som jej to, možno kvôli tomu debilnému prízvuku, z ktorého občas vypadávala. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)

Reklama

Reklama