Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Solidní tragikomedie, jejíž potenciál nebyl využit tak, jak by měl být využit. Přes dobrou komedii s inteligentními ironickými a sarkastickými prvky se dostáváme do nudnější části, která nás připraví na solidní gradaci a posléze (dle mého názoru) famózní finále. Jessica Biel zahrála dobře, Ben Barnes v roli naivního mladého pitomce je skvělý, ale z mého pohledu film drží hlavně vynikající Colin Firth. Kdyby snímek odsýpal plynuleji, bylo by to za 5*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, krásné anglické dobové prostředí a takový ten nezaměnitelný britský humor - vypadá to skvěle, ale na mě to všechno působilo jako hodně nestabilní sestava, která se měla každou chvíli rozpadnout. Byla tam spousta vtipných scén, ale vedle nich byly i dost nudné pasáže. K hercům nemám výtky, protože výběr byl dobře zvolený a jelikož mám slabost pro dobové filmy, tak jsem si tu liboval. Zkrátka taková průměrnější komedie, která mohla být údernější a rozhodně se dala natočit lépe. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborná Jessica a Kristin, málo prostoru pro tradičně šarmantního Colina Firtha a až příliš pro Bena Barnese. Pěkně odvyprávěné poválečné strasti aristokratické rodiny a naopak moderní ženy, která silně nezapadá do konzervatismu a přežitků poválečné Anglie. Vybraný humor a nadsázka ovšem v průměrně napsaném snímku. Čekal jsem víc. Konec ovšem dojem malinko napravil. 6/10! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, tedy alespoň pro mne, žijícího v experimentálním sexuálním vztahu Já (coby Sněhur), dva polští námořníci a sedm trpaslic, z nichž jen slabá polovina nedosahuje patnácti let, že bývávaly doby, kdy se ve světě nosila podobná upjatost. Ba co více, dle burcujících informací z anarchistického dočasníku Svěží větry se dodnes nachází po glóbu několik subkultur, které si neustále lžou do kapes. V rámci samovzdělávání mohu film pouze doporučit. Nejlépe v klidovém období, pěkně po nedělním obědě, při kterém jste se se svým podvyživeným, na růžovo přebarveným vlčákem přetahovali v komunitním karavanu o kastról pohanky a díky tomu je vaše schopnost soustředit se úplná a prozatím nepoznamenaná svačinkovou jointovou smrští. V takovémto rozmaru teprve plně doceníte zrůdnost sexuální přetvářky, zodpovědnosti či společenských norem oněch předpotopních časů. Kromě toho - Bielová k pohonění, Kolín Fist úžasný. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalé propojení jízlivě suchého britského humoru a dramatu s tragickými podtóny, plné vybroušených dialogů, okouzlující dobové atmosféry, skvěle rozehraných situací a výtečně vykreslených postav, kterým dominuje Colin Firth v roli sarkastického komentátora. Film, který vás chytne sice pomalu a možná i nenápadně, o to však důkladněji, a hlavně, nepustí nejen až do strhujcího závěru, ale dokonce ani po jeho skončení. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama