Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Kdyby každý publicistický pořad u nás vypadal jako tahle "show" Václava Moravce. Bylo zde již spousta pořadů jako Co týden dal či V pravé poledne, které vysílala Česká televize, ale až s profesionalitou, všeobecným přehledem a humorem Václava Moravce můžeme být konečně spokojeni. Co by Nova či Prima dala, kdyby měla takového moderátora! ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ono je to jedno, politici se nám občanům vysmívají neustále a nemá cenu tu hodnotit jejich projevy. Faktem ale je, že ikdyž se o politiku nezajímám, tak některé otázky jsou pokládány opravdu dobře a pro diváka zajímajícího se o politiku to musí být slast. Za sebe dávám 30% snaha se má přeci ocenit... ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nebojím se dáty ty 4*. Proč? Protože tohle je jeden z nejlepších publicistických debatních politických pořadů, který kdy u nás vznikl (přičemž "jeden z" znamená asi tak jeden ze dvou, tří). Kvalitní a nevlezlý moderátor, který si skoro vždy dovede udělat pořádek při handrkování politiků o slovíčka a při tom ještě dokáže vnést do debat i trochu toho fundovaného humoru a nadsázky. Pokud v televizi v neděli nic nedávají a já nemám zrovna co na práci, pustím si Otázky Václava Moravce a nestydím se za to :) 85% = 4/5 ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

"Moravec je holt osobnost." - nezájem, má to být především moderátor. Jeho názor mě nezajímá a neměl by zajímat nikoho. Moravec tam má sedět proto, aby kočíroval ty dva pány (dámy), o kterých má být tenhle pořad především. To, že do toho tahá svůj pohled a konfrontuje ho s názorem hostů je sice divácky atraktivní, ale je to absolutně špatně a totálně to ničí celou diskuzi. Není to pak o tom a tom politikovi a jeho přístupu k tomu, jak zajistit "blaho občanů", ale o Moravcovi. A ve výsledku bohužel i ty jeho názory jsou vždy takové, aby bylo jednoznačně určitelné, ke kterému mainstreamovému názorovému proudu je přiřadit, a nic moc zajímavého vlastně od Moravce neuslyšíme. A navíc když se na to člověk podívá z celkového pohledu, tak pořad, kde se baví dva libovolní čeští politici, je prostě už jen z tohohle titulu sám o sobě někde hodně hluboko u dna a nenacházím důvod, proč se na něj koukat. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Prohlášení Václava Moravce v úvodu, že se nacházíme v jedinečném prostoru pro diskuzi a o jakých tématech se po dnešních otázkách začne mluvit, vzbuzuje dojem, že přijde něco úžasného, co nikde jinde neuvidíte a všichni to začnou řešit. Výsledek ale nic takového nevyvolává. Jde o normální rozhovor, s takovým ráznějším přístupem a občasným skákáním do řeči. Výběr hostů a komunikace s nimi, je v určitých případech na veřejnoprávní Českou televizi, která musí dodržovat kodex vyváženosti trochu aktivistická. Nic to ale nemění na tom, že Moravec je poměrně dobrý moderátor s velkým přehledem. Jen se prostě ocitl v takovém uzavřeném světě začerněných smluv a editoriálních panelů, kde si může dělat co chce. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Dle svého vyjádření Václav Moravec dostává po každé účasti zástupců Komunistické strany Čech a Moravy v pořadu veliké množství dopisů, že je zločinec, protože prý podporuje zločineckou politickou stranu. (JoranProvenzano)
  • Pořad má také mnoho odpůrců, kteří si stěžují, že Moravec nadržuje určitým stranám, skáče diskutujícím do řeči a snaží se tak o politickou mediální manipulaci. (Zdroj: wikipedia.cz) (Kmotr76)

Reklama

Reklama