Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

EdaS 

všechny recenze uživatele

GO AHEAD, MAKE MY DAY. Harry konečně zase přitvrdil, hláškuje ostošest a dokazuje, že se do hedonistických osmdesátek naprosto ideálně hodí. Sudden Impact má díky změně velkoměstského prostředí za přímořské městečko pomalejší tempo, ale to nevadí, protože je tu Eastwood - režisér, který má působivou atmosféru v malíčku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry a odstrelené gule. "Mňa už len tak niečo neznechutí. Zvykol som si na násilie i korupciu, na starenky zabité kvôli dôchodku i učiteľov vyhodených zo 4. poschodia kvôli zlým známkam. Ale z čoho sa mi fakt dvíha žalúdok, je ten tvoj hot-dog. Ako to môžeš žrať s kečupom?!" Po mierne slabšej trojke návrat ku kvalite. Aj napriek tomu, že Clint sa už pri peších naháňačkách a pästných súbojoch riadne zadychčí. Dostatok akcie, hlášok i zaujímavé kriminálne pátranie. Eastwoodova réžia je tradične presná, sústredená a ani na okamih nenudí. Záverečný ikonický nástup a brutálne rozstrieľanie zloduchov novou búchačkou je možno najlepšia scéna celej série. No a samozrejme, bod za prdiaceho psa :-). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V otázce, jestli ho má Callahan delšího, než je hlaveň jeho .44, nemám stále jasno, nicméně začínám nabývat jistého podezření.. On, Smith, Wesson a Eastwood jsou kvarteto, co rozehrálo díky hláškám a přesné režii posledně jmenovaného asi nejpoutavější recitál o neústupném, nepříliš asertivním a těžce ozbrojeném magnetu na mrtvoly. Jistě stojí za povšimnutí, že o rok později přišel Terminátor s prosíkem za Harrym, zdali by mu ve své neskonalé laskavosti půjčil sluneční brýle. Kyborg jeden ušatá je pak jistě hodlal vrátit (kdo by si to taky chtěl u Callahana rozházet, že jo), ale jelikož si navždy ustlal pod lis, už to nejspíš nezvládne a ten polda z Frisca bude zase o kus nasranější. Vidím to tak, že důchod stráví jezděním ve zmrzlinářském voze po problémových čtvrtích a jediný nabízený sortiment bude Magnum.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další veliká změna stylu. Harry opět cedí hlášky, opět likviduje padouchy okamžitě jak mu příjdou do rány. Ale něco je již zkrátka jinak, doba se změnila, 70. léta Harrymu slušela mnohem více, nicméně Clint jako režisér se snaží jakýsi návrat ke kořenům. Jedná se jediný díl série, který Clint natočil. Divák se jinak dozví, že Harry kávu nesladí. Harry se obrnil hláškou "Ať mám šťastnej den." PS: Zamrzelo mě, že jsem se nedozvěděl, jak dopadl pes Pako. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Srovnej se s tím - dneska je to úplně jiná hra." Po slabší trojce a následné sedmileté pauze se Drsnej Harry vrátil na plátna kin v nové dekádě a v konkurenci Ramba, Rockyho, Indyho a Terminátora se obávám nemohl ani s nově nafasovanou ještě impozantnější bouchačkou nabídnout víc než nostalgii po oblíbené postavě. Žánru, který v sedmdesátkách nakopnul a dominoval mu, už v osmdesátkách neměl moc co dát a nepomohla mu ani přeakčnělost první půlky jeho čtvrtého dobrodružství, ani určitý úkrok v sérii daný tím, že poprvé Harry nečelil hrozbě pro celé San Francisco a poprvé ze San Francisca vytáhl paty. A ani to, že si to Clint zrežíroval. Navíc je i přes přítomnost komického psího parťáka a další várku vypečených hlášek (a opakování klasické "Go ahead. Make my day.") čtyřka nejtemnější - od rape and revenge story a la I spit on your grave hodící se spíš zpět do semdesátek, přes zvýšený počet nočních scén, až po pochmurnější hudbu Lalo Schiffrina. Jako mladšímu mi ta temnost nesedla, s odstupem času ji naopak oceňuju. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama