Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vezmu to zkrátka ... Halloween byl vždycky moje nejoblíbenější slasherová série a hlavně Michael můj nejoblíbenější zabiják. A to proto, že v podstatě vypadal jako normální člověk, žádná zombie nebo démon, vždycky mne zajímalo, kdo a co se skrývá za tou jeho maskou ... Rob Zombie si již v prvním remaku pustil svoji fantazii dost na špacír a vytvořil a předložil nám verzi, která se mi svoji myšlenkou sice nezamlouvala, ale zpracováním a brutální dynamickou jízdou ano. Ve své druhé "předělávce" si již fantazii pustil na špacír naprosto totálně, všechno si udělal po svém a jinak, zremakoval ne jeden, ale hned několik klasických dílů Halloweenu a tak zde máme jak ultra-brutální slasher řízlý exploitačním tématem, přes schozifrenní propojení jeho a jeho sestry až po podivnou duchařinu... Chápu, že tohle nemusí příznivcům klasické série vůbec sedět (podobně jako remake Pátku 13tého ...), ani mne to na jednu stranu nesedělo, ale dokázal jsem se rychle odprostit od očekávání chladného Michaela chodící v temnotě a porcující své oběti a nechal jsem se zcela vtáhnout tou úúúžasnou syrovou, temnou, špinavou a násilnou atmosférou, kterou Rob Zombie předkládá. Celé zpracování je absolutně TOP, stejně jako herecké výkony, postava Loomise a Michaelovy útoky, které jsou doslova EXPLOZIVNÍ!!! To, že vidíme Michaela více bez masky než s ní, jsem raději někde potlačil v hlavě do nevědomí, protože to byl asi největší hřích, který Rob Zombi na této sérii spáchal ... Ale pokud to vezmu prostě jako horror bez očekávání již zaběhlých témat, je to absolutní špička ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Zombiemu uznať. Podobne, ako pri jeho prvej návšteve Haddonfieldu v roku 2007, ani teraz sa nenecháva zviazať putami kultovej Carpenterovej predlohy. Hoci si ju váži (nemocnica, odhalenie vzťahu medzi Laurie a Michaelom), otrocky jej neslúži, skôr jej symbolicky vzdáva hold a ide si svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ, príliš vlastnou. Na jednej strane je svoj (halucinogénne pasáže), na druhej strane používa neznesiteľné slasherové klišé, s ktorými by mali noví hororoví režiséri pravdupovediac po opotrebovaných desaťročiach prestať a skúsiť to robiť inak. Alebo si naozaj myslia, že unudených divákov baví miliónty krát krútiť hlavou nad tým, ako obeť v nočnej divočine ziape na kilometre ďaleko, hoci vie, že za ňou je sériový vrah, namiesto toho, aby bola ticho, ľahla si do vysokej trávy a 5 minút sa nehýbala? Zombieho jednotka ma bavila. Toto nie. Scenár je chaotický, réžia nesústredená a dvojhodinová stopáž smrtiaca (a zbytočná). Humusácka atmosféra 70-tych rokov nie je všetko a výrazne ubudlo aj "ksichtov" z vedľajších úloh (v porovnaní s predchádzajúcim dielom). ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už prvý Halloween Roba Zombieho som prekusával s ťažkým srdcom, ale toto pokračovanie je miestami hotové utrpenie. Úchylný, metalovo-cirkusový krvák, kde vyšinutý Myers vždy príde na to správne miesto a vždy v správny čas začína byť vážne otravný ešte ani nie v polovici filmu. Druhá polovica nie je o nič lepšia. Je nielen brutálna ale i blbá. Myersove prudké bodania nožom sú fakt drsné, ale prečo je taký ohybný aj po piatich úderoch do hlavy? A že s basebalovou pálkou to sú iné pecky...Po týchto pre niekoho smrteľných úderoch sa Myers oklepal už po niekoľkých sekundách a vraždil vo výbornej kondícii ďalej. Nachvíľu sa mi v hlave zahmlelo a zamyslel som sa či vlastne nepozerám nejaké hororové pokračovanie terminátora. Vážne som niekoľkokrát pomyslel na to či to vypnúť, ale bol som zvedavý jedine na to, či Myers konečne posledný krát vydýchne. Zdá sa, že áno, ale pri tejto blbej sérii by som sa pokračovaniu nedivil. Ak by náhodou prišlo, tak pre mňa existovať nebude. Po tomto je Myers a jeho "Rambo" nôž pre mňa prototypom blbého a nudného krvavého hororu. Krvákom som sa nikdy nevyhýbal, ale neznesiem ak sa postavy chovajú ako úplní idioti a neplatia zákony fyziky a balistiky. Veľmi slabé dve hviezdy, ani fakt neviem začo. 30%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V jednom už mám jasno, na filmy Rob Zombieho nemá smysl chodit. Měl by radši zůstat u hudby, neprznit filmovou tvorbu a nepohřbívat horrorové klasiky. Po filmu jsem si uvědomil, že tam bylo plno zbytečných scén, které tam vůbec být nemusely (a byli natočeny jen kvůli tomu, aby to mělo minutáž celovečerního filmu). Expozice je zcela zbytečná. Možná si (ne)rejža chtěl natočit dramatickou scénu mezi matkou a svým dítětem. Ale ta vůbec nefunguje. Někdo si tu neuvědomuje, že film je umění, nikoliv možnost nasnímat vše, co se nám líbí. Malcolm McDowell jako herec začal na vrcholu a poslední dobou se upisuje k divným projektům a přitom má takový herecký potencionál a charisma. Horrory jsou od toho, aby vás lekaly nebo děsily přemírou brutality. V tomto filmu lekačky nejsou. Na druhou stranu brutalita ano, ale díky mizernému střihu vidíme spíše abstrakní obrazy, pod kterými si musíme představit, co se vlastně na plátně odehrává. Ono to možná je i tak lepší, ale stejně... Never more! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Při psaní scénáře přistupoval Rob Zombie k postavě Sama Loomise (Malcolm McDowell) z pohledu jeho egoistické a sebestředné osobnosti, přičemž si za inspiraci vzal i talk show Dr. Phil (od r. 2002). (Takeshi666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 54. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Rozpočet činil 15 000 000 amerických dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama