Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

heyda 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná komedie s mým oblíbeným J. Segelem (nám známého z nejlepšího sitcomu How I Met Your Mother). Líbila se mi tématika toho, jak funguje kamarádství v době vážného vztahu. Kašle se během takového vztahu na kamarády? Já myslím, že ano a spousta lidí mi to potvrdí. Jenže tenhle film je spíš o druhé straně mince. Kašle se na přítele či přítelkyni, pokud si najdete nového kámoše? Jak už to ale v životě chodí, ta pravá cesta je ta střední. 65% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Konečně film postavený na tom, k čemu sprosté americké komedie směřují zhruba od čtyřicetiletého panice: heterosexuální muž navazuje (pokud možno dlouhodobý) vztah s jiným heterosexuálním mužem. Průběh od náhodného seznámení k určitým řešitelným komplikacím odpovídá klasické romantické komedii a po závěrečném vyznání lásky logicky nemůže přijít nic jiného než svatba. Je příznačné, že muži jsou vykresleni jako dobrovolné oběti žen. Peterovi snaha vycházet ženám maximálně vstříc znemožnila najít si kámoše, pro Sydneyho představuje střídání partnerek zpestřující hru, kvůli které ve svém osobním životě zakrněl. Teprve společnými silami (si) mohou konečně něco dokázat. Alfou a omegou Kámoše k pohledání jsou hlášky, při nichž budou diváci zběhlí v popkultuře vrnět blahem a ti méně zběhlí dostanou zábavnou formou několik užitečných rad do života. Vypouštět plyny před přítelkyní se vážně nesluší. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, Nathalie, ScarPoul ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty onanuješ u fotky své přítekyně? To je nechutný!" Mám spoustu kamarádů a jejich fiktivnost mi vůbec nevadí, takže Peterovi rozumím. Jenže nejlepšího přítele a zároveň svědka, který mu při první příležitosti nebude strkat jazyk do krku, je před svatbou třeba najít. Já jsem ho našel a najde ho i Peter. Hledání to samozřejmě bylo zábavné a hláškování spousty vtipně jednoduchých postav mi neustále zvedalo náladu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další přisprostlá "buddy" komedie o kamarádech, kteří se sice znají jen pár dní ale i tak se jim díky přátelství zásadně změní životy. Pokud čekáte další nářez ve stylu "Superbad" budete zklamaní, protože kadence hlášek není tak vysoká, kamarádské jiskření mezi postavami, také moc nefunguje a originality je zde asi tolik jako v písničkách Leony Machálkové (tzn. film ničím nepřekvapí a ani na chvíli nebudete pochybovat, že by to nemělo skončit kýčovitym happy endem). Na druhou stranu film příliš nenudí, občas pobaví a celkem rychle uteče. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatná komedie, tj. nuda zcela určitě nehrozí, příběh je originálně nepravděpodobný, desítky situací notně trapných a ústřední duo patřičně bláznivé... Tím ale bohužel výčet těch největších kladů komedie Kámoš k pohledání končí - za zmínku snad ještě stojí parádní přisprostlý mrzout Jon Favreau a jeho roztomilá postava, kterou si každý rád poblinká. Tak tenhle týpek natočil Iron Mana, wow! Psal-li jsem pak o trapnosti situací, tak zde je patrně nejslabší článek filmu, protože na každou vyvedenou trapnou scénku, která se do příběhu hodí a která je zcela záměrná, vyjdou dvě další, nad kterými jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Krásný příklad je, když se Klaven poprvé začíná více seznamovat s novým kamarádem: některé situace jsou tak debilní a nereálné, že takhle "podivně" si k sobě nemůže najít cestu snad ani párek dementů v Bohnicích: hlášky jsou suché a jako z jiné planety, a oba hlavní hrdinové jakoby rázem měli IQ 50, či si navzájem byli prvními bytostmi, ke kterým kdy na planetě Zemi promluvili. Vážně, tak ubohé to někdy je. Je mi jasné, že v prvních minutách to je účel, ale když se ke konci snímku vedou přihlouplé dialogy a debilní grimasy, je to mimo mísu. Jinak jsem se solidně pobavil, zabil dvě hodiny... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)

Reklama

Reklama