Reklama

Reklama

Burianův den žen s Janou Uriel Kratochvílovou

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show
Česko, 2007, 26 min

Účinkují:

Jana Kratochvílová, Jan Burian (moderátor)

Obsahy(1)

V druhé polovině sedmdesátých let a na samém počátku osmdesátých let patřila Jana Kratochvílová k nejvýraznějším a nejpopulárnějším osobnostem československé rockové a popové scény. Její kariéra, zprvu taneční, začínala v proslulé škole Franka Towena, vedla přes roli vokalistky v nejrůznějších tehdejších popových formacích až k osobitému stylu a vlastním doprovodným kapelám Motor a Heval. Na prahu osmdesátých let byla Jana Kratochvílová svébytným prototypem české rockové zpěvačky. Její nespoutané expresivní vystupování, ne nepodobné legendární Janis Joplin, jí tehdy přineslo přezdívku "Jane Janis Shortwhile", výraznou popularitu, ale také narůstající potíže a problémy. Ty vyústily v roce 1983 odchodem do anglické emigrace. V Anglii žije dodnes a do Česka přiletěla po několika letech. Na letišti ji čekal Jan Burian s filmovým štábem a opravdu nemohl zpěvačku přehlédnout. Hlavu jí zdobí vikingské plastikové rohy, obličej kryje futuristický závoj, černá upnutá kombinéza cinká pod náporem několika stovek blyštivých přívěsků... Je to hra, je to póza? Před čím se Jana Kratochvílová chrání maskou? Jeden z nejtěžších rozhovorů čeká moderátora se ženou, která si říká zpěvačka světla srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Tigran 

všechny recenze uživatele

Jan Burian se zde snaží zjistit, kdy se Jana Kratochvílová zbláznila a stala se z ní Uriel. Je zábavné sledovat, jak se se zpěvačkou snaží Burian bavit o normálních záležitostech, o její minulosti a ona kontruje řečmi o andělích, vysvětluje, že Slunce je rotující krychle a podobně. Nakonec se ovšem Burianovi povede dostat z Uriel pár "neujetých" odpovědí a historek a naoplátku ji obohatí pravdou, která spočívá v tom, že jediný problém Michala Davida je to, že dělá blbou hudbu. Celé je to zábavné, zajímavé, ovšem prostřihy na Uriel, jak příšerně zpívá u Pražského hradu, na ulici, v tramvaji apod, jsou značně iritující a mé uši se málem pozvracely. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to dopadne, když se publicista snaží vést seriózní rozhovor s nesvéprávným andělem. Publicista obviňuje anděla z toho, že je pozemská bytost, jmenuje se Jana Kratochvílová a pouze si hraje na anděla. Anděl kontruje útokem na publicistu, že si hraje na to, že se nachází v České republice v 21. století. Argumenty obou byly brilantní a tak si nejsem zcela jist, který z této dvojice byl blíže k pravdě. Navíc jsem se dozvěděl dosud utajenou informaci, že slunce je rychle se otáčející krychle, tedy pokud to není iluze, a taková zábava si jistě zaslouží řádnou hvězdnou odměnu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jana Kratochvílová – skvělá zpěvačka, která má na svém kontě několik opravdu dobrých písniček. Mnohými však tahle vesmírná dáma zůstává dodnes nepochopená, což se dá samozřejmě pochopit - ironie. Ona je prostě jiná a to se mi na ní líbí i po tolika letech. Ani se nedivím, že okouzlila Hrubeše – bubeníka Pražského výběru a Žlutého psa. Občas mi sice ty její „dimenzí kecy“ taky lezou na nervy, ale to už patří k její osobnosti a image. Jan Burian se z ní snažil ledasco vymáčknout, ale ona ho vlastně ani pořádně nepustila ke slovu. To je prostě Uriel… ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Viděno na festivalu Finále 2013. Střet dvou odlišných osobností, které si stavěly hlavu a až postupem času dokázaly nalézt cestu ke vzájemnému dialogu. Je uhrančivé sledovat, kam až se může dostat poloha člověka, do jakých forem, tvarů a barev, které si vybírá. Odlišnost je nutná. Odlišnost může vést až k extravagantní póze. Dokáže být úsměvná až výsměšná. Náročná, zábavná a povznášející. Každému přináší pocit štěstí a společenské důležitosti jiná cesta. Každý má svoji pravdu. Každý chce být vidět. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejšílenější BDŽ :-) Ale co se týče Jany Kratochvílové, tak je to takový její obvyklý projev, stejně jako např. v pořadu "Máte slovo". ()

benqsiemens 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad se mi líbil, starej Burian má celkem zajímavý uštěpačný otázky a poznámky, na nic si nehraje a na vše se ptá vzpříma a bez obalu. Tenhle díl s "Bláznivou Urinou" byl nářez, tady se totiž Burian skoro nechytal a asi už na konci nevěděl co si s tou cáklou ženskou má počít. Celkem úlet paní.... ()

Reklama

Reklama