Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

verbal 

všechny recenze uživatele

NESTAHOVAT - FAKE!!! Člověk se těší na výživný dokument o sběru a přeměně solární energie a místo toho dostává další uniknuvší instruktážní video guerill ČEZu, jak zacházet s černými odběrateli, s alternativním názvem "Fantomas kontra tymolínový klon Seana Penna". No radši ten kabel hned odpojím.... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď tam maskovaný muž hádzal "qvalty jedna radosť", tento pretekársky krvavý okruh celkom nezvládol. Chýbal mi tam vyšší stupeň dôveryhodnosti, ktorý by reálnejšími krokmi priviedol tento brutálny čin do siene slávy (tým mám na mysli neadekvátny odpor, ktorý kládol zranený hlavný hrdina napriek svojím zraneniam). Film si ma získal dobrou dávkou napätia a niektorými krvavými incidentmi, ktoré sa nedajú len tak "pochovať" a nemožno na nich len tak zabudnúť, takže dávam 70%. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Collector se dá považovat jako excelentní horor, poněvadž svojí atmosférou a napětím trumfne ledacos. Děj se sice odehrává v jediném domě, ale za to je zvládnutý perfektně a ani chvilku nenudí. Pasti jsou výborné a svojí brutalitou se blíží k Saw. Když umí režisér natočit horor a udělat z něj takové dílo jako je Collector, tak mám vždy obrovskou radost. Nejvíc mě těší, že se nejedná pouze o typickou béčkovou vyvražďovačku jako tisic dalších a jen na jedno téma (zabít co nejvíc lidí)... 7/10 = 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Počáteční hon na myš v domě byl skoro geniální,film měl hutnou atmosféru,sběratel se vytáhl se skvělými pastičkami Madeline Zima ukázala kozy a já si docela liboval.Ovšem s ubíhajícím dějem se začínají vynořovat logické kyksy,hlavní hrdina je trubec,jelikož mu pod rukama chcípá jeden člen rodiny za druhym,přitom má asi 20 příležitostí to s tim úchylnym retardem skoncovat.To už jsem se pak kolikrát jen plácnul do čela.Otravná hudba tomu taky nijak nepřidala a konec?Opět snůžka podělaných nesmyslů,američani prostě konce neuměj a vůbec už mě ty hororový konce poslední dobou pěkně vytáčej.Filmu se musí ale nechat,že i přesto jak je laciný,lacině nevypadá a místy opravdu hodně překvapil,ovšem jako celek ho nijak extra obdivovat nemůžu,na to je tam moc chyb a Sběratel je kašpárek,kterýho bych zlomil vejpůl jenom pohledem.Každý díl Saw je lepší než tohle,ale na jedno podívání film zabavil a doufám že v pokračování Kolekce ( vánoční těžko ) se ovrahovi dozvíme něco víc.60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Hraní sadomasochistické kočky s neposednou myší aneb malý film s velkým nábojem... Malý film s působivou grafikou a padnoucí pulzující muzikou, slušelo by se dodat. The Collector chce diváka protáhnout pořádným martýriem a k tomu mu slouží (za posledních 10 let) víc než prověřené zbraně. Marcus Dunstan veskrze servíruje fungující propletenec thrillerů formátu Hard Candy a samozřejmě Saw, když se v rámci "vyprávění" příběhu nebojí jít nad rámec představivosti a přesto zůstává pevně přikovaný k (brutální) syrové "realitě". Sběratel sice nemá charisma, ale zase má ten cool latexovej minispacák na hlavě a nechybí ani Jigsawem zdomestikovaná důmyslnost pastí (které kamera nezapomene s dostatečným předstihem představovat). Do pasti se však dostává i samotná "pointa", díky které pro mě The Collector nepřekročil vlastní stín. Ani o krok. Přesto baví a bolí, hodně bolí. [final rate: 65%] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)
  • Pôvodne mal byť film prequelom k Saw (2004). Producenti však nakoniec od tejto myšlienky upustili. (beso74)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama