Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se před divákem poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný“, zmatený  a snaživý úředník Walter Davis , je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou – úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně padnoucí  oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. Pomocnou ruku mu ochotně podává světácký bratříček, který zoufalému Walterovi domlouvá schůzku – naslepo. A protože je bratr iniciativní, tlumočí manželčino věcné upozornění, že Nadia se nesmí opít, jinak se nezná, způsobem zcela adekvátním svému naturelu: „Když ji opiješ, je tvoje…“ Pak se nelze divit, že Walter pozve okamžitě krásnou neznámou na šampaňské. To, co následuje, se dá ovšem jen těžko popsat… (TV Prima)

(více)

Recenze (122)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Rozjezd mého oblíbeného Willise. Sice 90ti minutová komedie ale nesnesitelně utahaná, kterou zachraňovala spíše druhá polovina, když "vyváděl" Bruce. Párkrát jsem se zasmál např. při frašce u soudu jenže očekávaní byla daleko větší od "holky co se nesmí napít". Ještě, že za rok přišla role Johna McClanena :-) ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Enšpígl (bezkonkurenčně nejefektnější komentář, ten mě povzbudil do shlédnutí filmu ...),Oskeruše, Greg25 ... Díky Enšpíglovi jsem do toho šel a nelituji. Bruce Willis je můj snad nejoblíbenější herec, takže nebylo co řešit. Kim Basinger jsem znal v podstatě jen podle jména a věděl jsem, že je to herečka, ale jinak jsem o ní nevěděl nic, což po tomto filmu již neplatí. Příběh je jednoduchý, ale o to víc zaujal díky oboum hlavním představitelům. Scéna na večírku neměla chybu a Kim (nebo spíš její Nadia) to rozjela ve velkém stylu. Je jen škoda, že podobná akce nebyla i na svatbě, efekt mohl být daleko "smrtonosnější". Je to milá a pohodová komedie, která zaujme a pobaví. Co víc dodat, kromě hodnocení 4 hvězdičky - 80%? Snad jednu perličku v podobě hlášky z filmu: "Plánujete děti? V tom případě znám ideální svatební dar ... kastraci ... " Hm, jak praktické ... :-) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi slabé - nevtipná romantická komédia, ktorej jedinou naozajstnou devízou je to, že je to prvá veľké filmová úloha brucea willisa po jeho prieniku na výslnie skrz skvelý seriál moonlighting - trochu netradičná úloha waltera davise je však úplne slabý vývar oproti geniálnemu davidovi addisonovi zo spomínaného seriálu, slapstickovo ladená rutinná réžia blakea edwardsa je síce krásne "eighties", ale inak nudná a scenár veľmi vláčny; ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct obyčejná komedie, stará přes 20 let a přesto nenudí. Současné s prominutím úchylárny se s Schůzkou naslepo nemůžou rovnat. Spousta vtipných a peprných hlášek s nádechem sarkasmu a ironie, lehce praštěná a odvázaná partička herců v čele s nadranou Kim Basinger a zoufalým Brucem Willisem, kterým šli praštěné scény jako po másle. Prostě skvělá nestárnoucí zábava s dobrým nápadem, hudbou a závěrečným "Simply meant to be". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jako kdyby to bylo včera, jak mě Blake Edwards před více jak dvaceti lety zavolal a z roztřeseným hlasem mě povídal "Ahoj Enšpígle, prosím tě, mám problém. V Hollywoodu po mě chtějí, abych do týdne začal točit komedii na téma "naprosto šílený rande". Já, ale nemám námět, scénář, no prostě nic a když něco nepřinesu do týdne, už si prý v Hollywoodu nešktrnu a budu v prdeli." Já mu říkám " Blaku, klid ty vole, to zvládnem. Já jiný než šílený rande nemám čili zejtra za tebou zaletím do Hollywoodu, povím ti jak probíhalo moje poslední rande a nějak to dáme dohromady." No co vám budu povídat Blake mě mohl uděkovat. Druhej den jsem za ním zaletěl, vyprávěl jsem mu jak probíhalo moje poslední rande. Blake mě pečlivě poslouchal a když jsem skončil, začal mě samým nadšením líbat ruce a řvát na celou restauraci You're god, Enspigl ! You're god, Enspigl ! To já už samozřemě o sobě dávno předtím věděl, ale nechtěl jsem nějak tlumit jeho nadšení. Po Rambovi a Jamesu Bondovi tak vznikl další film na základě příběhů z mého života. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (12)

  • Z kancelárie Davida Bedforda (John Larroquette) je možné vidieť rozostavanú budovu spoločnosti FOX, ktorá o rok neskôr poslúžila ako Nakatomi Plaza pre natáčanie Smrtonosnej pasce (1988). (m.a.t.o.)
  • Bruce Willis ve filmu zmiňuje, že chtěl být kytaristou. Ve skutečnosti je zpěvákem a hráčem na foukací harmoniku své vlastní kapely Bruce Willis Blues Band. (Pepinec)
  • Komik Andrew "Dice" Clay si mal vo filme zahrať menšiu postavu. On však ponuku odmietol a rovnako aj následné dve, aj napriek tomu, že sa postupne dvíhala čiastka, za ktorú mal účinkovať. V tom čase sa pokladalo za nemysliteľné odmietnuť ponuku režiséra Blaka Edwardsa, rovnalo sa to pochovaniu hereckej kariéry. Jemu to však nijako neublížilo. (beso74)

Související novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama