Reklama

Reklama

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to dost bezradné a hlavně to byla fakt nuda. Romantická linie je úplně jalová a i s tou gangsteřinou to není žádná sláva. I vedlejší postavy jsou na hovno i když dobře hrajou. David Thewlis se v roli rezignovanýho hipíka našel a Anna Friel je sexy. Problém filmu je, že má prostě všeho moc a nic pořádně. Vždyť ani ta smrt Farrellova kámoše houmlesa ničemu neposlouží. Colin Farrell je mimochodem jedním z důvodů, proč se na to dá koukat. Fakt se hodí na sedmdesátkového oldschool drsňáka alá přišel jsem z vězení a tady máte na držku. Bohužel režijní bezradnost Williama Monahana mi hodně připoměla film Filth and Wisdom, kde se režie zhostila Madonna. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zasraní fotbalisti. Divné. LONDÝNSKÝ GANGSTER nemá spád. Má obrovský potenciál, skvělé herce, solidní zápletku, ale místy strašně ztrácí dech. Keira Knightley je jinak úžasná, dlouho jsem ji v ničem neviděl, ale i na tom malém prostoru mě znovu uhranula. Jinak výběr hudby se povedl jako už dlouho ne. Geniální soundtrack. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největší zápor? Vše už tu bylo několikrát k vidění!, včetně rádoby "WTF cool konce" (zdravíme Carlitovu cestu). O to více je překvapivé, že ač není Londýnský gangster ničím jiným, než žalostným slepencem několika fungujících scén a hlášek ze starších slavných gangsterských filmů, jako celek vlastně funguje více než obstojně. Sympatická stopáž netrpí na moderní neduhy nudy a stereotypu, charisma dvou hlavních představitelů je příjemně osvěžující. Pak už jen stačí, aby Keira nasadila roztomilý kukuč anebo Colin udělal drsňáka, a rázem je o zábavu postaráno. To vše zamíchané v chutné omáčce fungující režie a postupně dávkovaného napětí potom nemůže zklamat nikoho, kdo čekal slabší krimi s nejslavnějším irským hercem 21. století... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že oproti mým očekáváním, která nebyla díky zdejšímu hodnocení nikterak přehnaná, mně Londýnský gangster docela překvapil. Obsazení je výborné, od Colina, kterému to zde v kvádru náramně sekne, přes Keiru, až po Davida Thewlise coby umělce a Eddieho Marsana coby komisaře, který jde Colinovi po krku. Silná stránka tohoto filmu tkví především ve skvělém scénáři i dialozích. Ten, kdo by zde však hledal nějakou velkolepou, osudovou romanci mezi Colinem a Keirou, nenašel by. Děj by se mohl rozdělit na dvě části. Na tu, která se odehrává mezi gangstery a na tu, v níž se odvíjí vztah mezi Mitchelem a Charlotte. Jejich vztah však v příběhu zastává jen velmi málo prostoru a postrádá větší hloubku i jeho rozvinutí. Chemie zde funguje dobře, ale co s toho, když pouto mezi bývalým gangsterem a slavnou herečkou nedostane ani patřičný prostor, aby se více rozvinulo. Občas to během děje vypadalo, jako by tvůrci pozapomněli, že je zde taky ještě "ten příběh s Keirou" a řekli si, že to takto stejně stačí, a nechali, aby se rozvíjel kdesi na pozadí. Možná chtěli, aby to tak bylo a možná jim prostě už nezbylo místo. Každopádně si myslím, že i tak je celý příběh budován zdařile. Funguje, tak jak má, po všech stránkách, a až na tu polovičatou "love story", která zde je dost možná jen proto, že gangster, který vypadá jako Colin Farrell, prostě musí mít nějakou ženskou, která vypadá jako Keira Knightley:), se jedná o poctivý přídavek do daného žánru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Londýnský gangster, jak se na správného recidivistu sluší, ukradl náměty z hromady filmů a pak je bez slitování zabil mizerným zpracováním. Musím se přiznat, že tu třetí hvězdu jsem si spíš vymyslel, protože mě baví sledovat Keiru i Colina, ač jsem poněkud rozpačitý z toho, že jakýsi filtr obrazovky ke mně odmítl propustit jakýkoli náznak jiskření mezi nimi. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. června 2010 v Londýně, Hammerwoodském parku a v Los Angeles. (Kuzmik)

Související novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (více)

Reklama

Reklama