Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Black, hrající po sté svérázného rockera, je obézní Godzilla v šortkách a teniskách, co bojuje s liliputím Megatronem. Slovníkem Anthonyho Burgesse, autora Mechanického pomeranče: „Než znovu lukovat tento físíz, to raději 80 minut bušit gulliverem do zdi…“ Objektivně vzato, Letterman by si zasloužil, aby nad něj nakráčel 150-metrový Jonathan Swift a pochcal ho jak Douglas rybu, ale ten kluk je v tom nevinně. Vždyť dělá komedii v časech, kdy hranice mezi rozšafnou milostí a debilní trapností prakticky neexistuje a já věřím, že cílové publikum (mládež, dobíjející si čipy do školní jídelny) nejen, že zasáhl, ale i dostatečně literárně vzdělal a anglosaské satiriky je už možno v osnovách s klidným srdcem přeskočit.. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Ne-u-vě-ři-tel-ná hovadina. Fakt. U Blacka jsou hranice mezi hnojem a parodií vždy neuvěřitelně blízko, ale v tomto případě není sebemenších pochyb. Opravdu lituju celého hereckého ansámblu - obzvláště Emily Blunt. Tohle ja škola pitomých šklebů, komediálních trapáren a scénaristických přešlapů. A dabing finálního hudebního čísla je ten pravý vrchol pyramidy nevkusu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

A já se náhodou bavil dobře, Jack Black v komedii nikdy nezklame a stejně je to i tady, kdy celej film táhne spolu s Chrisem O'Dowdem, kterej je v záporný roli naprosto perfektní a dokáže být vtipnej, ale zároveň svojí postavu zbytečně neparoduje. Příběh sice neni nic extra a je známej, ale to jak je to adaptovaný na současnou dobu, včetně odkazů na současný filmy je super a hlavně hodně vtipný, obzvlášť, když tam Gulliver poskládává svůj brutálně vymyšlenej životní příběh z filmů, který k sobě vůbec nepasujou. Podle mě pohodová sranda, sice nic víc, ale ani nic míň. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jack Black se jako nesmělý čtyčicátník a s největší pravděpodobností i panic v nudné práci, shodou náhod a svou blbostí dostane do světa, ve kterém je obdivovaným i nenáviděným obrem. Vzhledem k obsazení se mohlo jednat o zábavnou taškařici pro celou rodinu, ale vtipu je zde absolutní minimum a ve většině případů film působí neskutečně trapně. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama