Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Séria mimoriadne vtipných montážnych sekvencií, Sellersov kult a tupota vyjadrená umeleckými prostriedkami a náhodnými skečmi. Potom ale prídu mdlé desaťminútovky, potom opäť eskapády vtipu a opäť nič. Problém tkvie v tom, že podobne ako pri James Bondovi, pokiaľ sa naň tešíte a ste jeho milovníkom, úplne inak k všetkým pokračujúcim sequelom pristupujete. Ja v tomto smere nie som cieľovka. Dilema medzi tromi a štyrmi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je cena piana v porovnaní so strašným zločinom, ktorý tu bol spáchaný?“ Séria sa ocitá na svojom kvalitatívnom vrchole. Štvorka do kín putovala len rok po predchádzajúcej časti, aby sa železo kulo zahorúca. Vracia sa nielen Edwards, ale tiež neprekonateľný Sellers a samozrejme nesmie chýbať nepredvídateľný ázijský komorník Cato, animované titulky podmaľované legendárnou melódiou a šéfinšpektor Dreyfus. Až na to, že sa na konci predchádzajúcej časti z Clouseaua definitívne zbláznil, skončil v psychiatrickom ústave a šéfinšpektorom sa stal hádajte kto. Dreyfus sa v štvorke mimochodom prerodí do temer až bondovského záporáka, nechýba dokonca smrtonosný zbrojný vynález. Avšak v porovnaní s chaotickým Clouseauom je aj najsmrtonosnejšia zbraň sveta neškodná detská, vodu striekajpca pištoľka. Filmu dominuje viacero skvelých fyzických nápadov (dobývanie hradu, brnenie), ako i skvostných dialógových prestreliek v čele so šialenou scénou vypočúvania v komnate. Nechýba legendárna pasáž „ale to nie je môj pes“ a množstvo hlášok („Viete, čo to bolo za bombu?“ – „Nejaká výbušnina.“). ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

I kdyby měl tenhle film mnohem více hluchých míst, než má, a i kdyby měl mnohem horší a naivnější scénář, scény trhání zubu pod vlivem rajského plynu či Sellersovo groteskní dobývání hradu přes vodní příkop á la němá groteska samy o sobě stačí na nadstandardní hodnocení... Je to jen komedie, ale skvělá! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama