Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná taškařice. Nejvíc jsem se nachlámal, jak se Clouseau snažil dostat do hradu. Prostě další skvělá "bláznivá" komedie a Sellers opět exceluje jak ve své přirozené podobě, tak ve svých dokonalých převlecích. Nevím, jak moc úmyslně parodovali Fantomase, ale mě to tam zase tak moc nepasovalo. Škoda toho. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má někdo pocit, že se zde skrývá?" Tak tohle je Clouseau v nejlepší formě a to při soubojích s Katem, při cvičení na oblíbených bradlech, při striptýzu, při drobném rozladění klavíru i při vyšetřovacích metodách tradičně nebezpečných svému okolí. A to vše je nic proti nápaditému dobývání hradu, při němž dostává má bránice pořádně zabrat, i když po tolika reprízách by to už mohla brát s větším nadhledem. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Úvod filmu představuje snad nejkoncentrovanější situační demenci, jakou si člověk umí představit, neředěnou klaunskou debilitu a rozpustilost obecních bláznů, vše tak sladce předvídatelné a vše tak dokonale zničující, že jsem se (opět) válel v křečích smíchu a kochal se přehledem, jakým Sellers udržuje grády i v těch nejstupidnějších eskapadách (v úvodní sekvenci v blázinci kupříkladu). Po famózní parodii na britské detektivky trochu var Růžového pantera zeslábne až kamsi do vlažných hodnot, slaboduchý příběh je skutečně do počtu a ani mnichovský October Fest se bůh ví jak nepovedl. Hradní závěr však vše napraví návratem pravé palby pokleslého humoru. Z hlediska skečů asi opravdu jedna z nejulítlejších krimi komedií, navíc ozdobená nebeskou komikou mistra Sellerse. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem považoval tenhle díl série za nejlepší. Ale možná už jsem vyrostl a te mi to už nepřipadá tak třeskuté. I když samozřejmě Clouseau v plné ráži své geniální demence a scény s bradly, řemdichem, hrbáčem a nebo dobývání do hradu pořád dokáží pěkně pocuchat bránici. Taková trošku zvláští parodie na bondovky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama