Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

Caelos 

všechny recenze uživatele

U Runaways u mne forma přebila obsah, protože co se týče scénáře, to žádná bomba není, výhrady bych měl i ke Kristen Stewart a a Dakotě Fanning, protože ta první vypadá jako že každou chvíli usne (vlastně její standartní grimasa) a ta druhá, já nevím, někteří herci by prostě neměli vyrůst, u Dakoty mi to obzvlášť vadí, čím je starší, tím hůře hraje. A navíc mi byla hrozně protivná a nesympatická. V tomto filmu. Jinak je to ale paráda, skvělá muzika, sedmdesátková stylizace a skvělý Michael Shannon:-) O Runaways, o těch hudebních jsem nikdy neslyšel (bude to tím, že se o hudbu zase tak hluboce nezajímám, jen ji poslouchám), ale hudbu Joan Jett mám rád. ROCKNROLL!! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste zrovna feťák, tento snímek vám nabídne hlavně kvalitní poslechový zážitek. Takže na tohle jděte do kina nebo si to pusťte s kvalitní reprosoustavou a DTS zvukem. Pustil jsem si ho kvůli Dakotě Fanning a hudbě, a ty mi bavily. Příběh byl "přiškrcený" tím, že byl (více či méně) podle skutečnosti, takže ke konci jsem se skoro díval na hodinky. Ale i tak nelituju těch dvou hodin. ## Nejvíc mě dostalo, když Joan Jett parodovala text jedné skladby: "...All covered in blow... I dumped my poor sweetheart... for screwin' too slow." (orig."...All covered with snow. I lost my true sweetheart. From a-courtin' too slow") ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Biografický film o jednej kapele z dávnych čias ako z rýchlika. Dievča osloví producenta, ktorý sa na nej pousmeje a strih, už skúšajú. Baby sa dajú dokopy, skúšajú a strih, získavajú zmluvu...a zrazu sú slávne a idú na truné do Japonska, kde sú nesmierne populárne, ale my vôbec nie sme informovaní ako k tomu došlo. Baby začínajú mať problém s tým, že Cherie je stredobodom kapely a strih, obrovská kríza je na svete... Áno, išlo tu viac o tie vzťahy ako o podrobnú analýzu histórie kapely, ale o niečo dlhšou stopážou sa dali informačné medzery vo filme elegantne zaplniť. Ignorovanie ostatných členiek kapely ale považujem za chybu, nad ktorou sa nedá mávnuť rukou. Takto som mal dojem, že šlo o duo. Ale Kristen a Dakota si to užili a seklo im to. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned po Suzi Quatro jsou The Runaways moje druhá nejoblíbenější ženská rocková muzika. A kvůli muzice jsem si film taky pustil. Ovšem ze zákulisí hudebního komerčního showbyznysu je člověku na blití, holky se mi nikterak nelíbily, natož aby mi svým životním stylem imponovaly (ve dvaceti bych ale mluvil úplně jinak), jejich filmové postavy jsou ploché a působí jaksi bezduše (možná proto, že jsou úplně vymaštěné)... Jednou jsem se i zasmál, to když ještě neplnoletá Cherie kradla nemocnému tátovi-alkáčovi z nočního stolku klepky, aby si trochu srovnala svůj absťák, kdoví po čem. Jinak ale vcelku průměrný komerční film o komerční holčičí kapele, která byla ve své době určitě hrozně sexy, ale až po důkladném producentově tréninku ve stylu "kterak být co nejvíc sexy" (skvělý Shannon). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem důstojné pokračování vlny biografických filmů věnovaných hudebním skupinám či slavným interpretům jako třeba Elvis nebo zejména Stoneův Doors. Zde sledujeme počátky dětských hvězdiček a jejich revolty vůči tehdejší Americe. Že se z jedné kravky vyklube Joan Jett je nasnadě. Pak už jen sledujeme vzestup a pád skupiny Runaways, která v sobě spíš skrývala na svou dobu poplatný sexappeal, než nějaké výrazné hudební kvality. Přesto všechno je to právě díky osobitosti mladičké Dakoty Fanning celkem zajímavá podívaná. Zajímavou tečkou celého příběhu je také (a možná to bude krapet SPOILEROIDNÍ), že ona sláva přišla až se skladbou I Love Rock 'N Roll, která ale právě nemá se skupinou The Runaways nic společného a vlastně to ani není její skladba, jedná se o coververzi skladby skupiny The Arrows. Nebylo by možná lepší, natočit film o životě Joan Jett a cestě k jednomu hitu, s kterým si vystačila až dodnes, než jen vylíčit epizodní část s nějakou holčičí kapelkou? Přesto všechno ale film je to zdařilý. Mohu doporučit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Režisérka Floria Sigismondi prohlásila, že kdyby byla Dakota Fanning o něco starší, film by byl daleko odvážnější. Fanning bylo v době natáčení 16 let. (zajda404)
  • Dvě písně ze soundtracku k filmu nazpívala sama Dakota Fanning ("Cherry Bomb", "California Paradise"). Další dvě nazpívala spolu s Kristen Stewart ("Queens of Noise", "Dead and Justice"). (NGP)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama