Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Film kupodivu začíná téměř stejně jako předchozí, v psychiatrické léčebně (když teda pomineme scénu spřádání mafiánských plánů), kde se bývalý šéf inspektor Dreyfus chystá ukončit léčbu. Podivné na tom je to, že v minulém dílu taky končil léčbu, pak se zbláznil a nakonec byl vymazán. Takže tvůrci ve snaze udržet postavu prostě udělali klíč, pardon kliku, chci říct kličku ... a vrátili Dreyfuse do hry. Samozřejmě, že chce zabít šéf inspektora Clouseaua a samozřejmě se mu to nepodaří. Tento poslední film série, který Sellers natočil celý je už ale kvalitou trošku níž, než jsme byli zvyklí u předchozích dvou "nejlepších dílů". Přesto se našlo několik nových gagů a spousta supr hlášek - "Bojím se, že svého papoucha přefiknu a on mi praskne ..." - "Proč mě chce zavraždit? No, to je jasné, chce abyste byla mrtvá ..." - které dali filmu šťávu. Mě z dávných dob, kdy jsem film viděl poprvé, utkvěl v paměti Stříbrný sršeň, ale teď, po letech, už ani nevím proč. To ale nevadí, mstící se Růžový panter (... a opět, jak v předchozím komentáři - kdepak se nám ztratil ten klenot?) pořád patří do klasiky, to co následovalo po něm už byl jen slabý odvar. Dávám 4 hvězdičky - 80% a prosím čtenáře - Snažte se myslet žlutě a následujte mě k dalším komentářům ... :-) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ano, nápady na gagy začínají pomalu docházet. Ano, dějová linie není nijak přelomová a originální. Ovšem nemohu říci, že bych se nebavil. Dreyfuss je tentokrát téměř bez projevů šílenství, zato Kato tu má více prostoru a Sellers pořád je na 100%, tentokrát díky největšímu množství převleků / jeden film. Podle mě byl tento díl i lepší než Návrat z roku 1975, onen díl byl utahanější a Clouseau často chyběl. Zase se mi líbily parodie, tentokrát si bereme na mušku Kmotra a (možná) asijské akční filmy. Ovšem dumám občas nad tím, jak by se mi líbil Clouseau v originále, přece jen se mi zdá, že sem tam táhne snímek i dokonalý dabing Stanislava Fišera. Tak jako tak, 90%, pět hvězd, bohužel naposledy. Na Stopu bych se časem možná podíval, Kletbu a Syna ignoruji a Martinův remake? Kdoví. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov končí o niečo neskôr, ako by skončiť mala. A filmy s inšpektorom Couseauom trpia rovnakým nedostatkom. Pre mňa osobne ešte väčším, pretože som nepociťoval spokojnosť ani pri prvých častiach. A čo sa týka hviezdičiek, je to vlastne jedno, či má film jednu alebo dve. Podstatné je, že podľa môjho názoru nemal byť nakrútený, aby nekazil vkus filmových divákov v dobe, keď je ich vkus ešte tvárny. ()

vladi87 

všechny recenze uživatele

Dejovo možno slabší diel, ale čo sa týka vtipu a bláznovstiev, tak niekedy prekonáva aj staršie filmy série. Ja som sa pri tom úžasne zabavil. Peter Sellers je jednoznačne neprekonateľný herec a komik, ale ostatní herci taktiež nehrajú druhé husle (Burt Kwouk, Herbert Lom). "Musím dopadnout toho plombometaře!" ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je docela nudný, ovšem film se rozjede jakmile se objeví Clouseau v půjčovně kostýmů a jeho "Plombááá!" nemá chyby. Mnohé scény postupně gradují, a také slovní komika českých dabérů si krásně pohrála s našim jazykem "Bojím se, že přefiknu papoucha a on mi uletí" (scéna s nafukovacím papouchem v "hustej mlži"). Českým divákům bezesporu přidal dabing na kvalitě dalších pár bodíků a Oldřich Fišer by za tento dabing zasloužil metál. Z Růžových panterů je to jeden z lepších dílů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)

Reklama

Reklama