Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 348)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Solídny prequel/sequel. Audiovizuálna žranica zlyhávajúca jedine v bode, ktorý bol v jedničke najväčším plusom - v hlavnej postave. Stapleton je neuveriteľne nudný ,necharizmatický a veľmi zle odmotivovaný. Keď sa prichytím, že pri akčnom filme fandím záporákovi (aj keď ho hrá Eva Green) asi nie je niečo v poriadku . Strašná škoda, pretože keby bolo na strane dobra komu fandiť mohlo to byť fantastické kino. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ač se v poslední době považuji za kino fanatika, tak na tohle jsem nešel a dobře jsem udělal. Riskuji sice, že si tímhle komentem proti sobě poštvu některé své oblíbence kterým se to zatím vesměs líbí, ale nemůžu si pomoct. Jeden z mých oblíbenců se ptá co se vám na tom nepáčí? Já to obrátím co se vám na to páčí??? To fakt stačí tak kurevsky málo ke spokojenosti... Já sakra nejsem pseudointelektuál a umím ocenit poctivej vejplach, ale všechno má svoje hranice to tady jako do prdele fakt nikomu nevadí, že díky těm všudypřítomným zpomalovačkám a 3D efektům jsou ty bitvy naprosto nekoukatelný?! Fakt nepotřebuju vidět každej kill ve zpomaleným záběru navíc doprovázenej hektolitry naprosto trapný digitální krve. Jasně namítněte, že Wacoslav nadává když je to PG-13 a tudíž by měl chrochtat blahem z drsnýho Rka pro správný chlapy. To sedí já netvrdím, že nerad usekaný hlavy, končetiny, rozetnutý hrudníky atd, ale ta CGI krev mě fakt začíná neskutečně srát. Je to až do očí bijící jak je to naprosto trapný a nekoukatelný. Takže první 300 nebylo taky kdo ví co, i tam to zasírali těmi aspekty co jsem zmínil, ale bylo to ještě na přijatelný úrovni a hlavně tam byl charizmatickej Butler na kterýho se tenhle nesympatickej trapák z gumovým ksichtem co si tu hraje na hlavního hrdinu nechytá ani náhodou. Jediný co tuhle ptákovinu drží nad vodou je skvělá Eva Green, která si tu záporňačku opravdu užila, dokonce ukázala i kozičky, takže v tomhle pohledu není co vytknout bez ní by to bylo na hraně jedný hvězdy a odpadu takhle nakonec udělím velmi slabý 2* a nechtějte po mě abych na to někdy koukal znova.25% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik pekáčů buchet, až by z toho jeden dostal cukrovku.. Díky provázanosti se Snyderovou třístovkou, komiksovému vizuálu s Millerovým štemplem a statusu filmu, kterého by se měli vyvarovat historici (nejen ti, jenž trpí fobií při pohledu na krev), se nelze vyhnout srovnání. Že se za těch osm let vyrojilo kvantum Spartaků a modelů z okolí Olympu a že filmařskou formou nemůže využít momentu překvapení, za to Murro nemůže, ale že jej absence jakékoliv varlata drásající scény zařadila na pozici jednoho z mnoha autorů moderních pojednání o svištění mečů v rukou sošných majitelů sandálů, tam už je chyba na jeho straně. A když člověk ještě přihlédne ke skutečnosti, že Stapleton (přes veškerou snahu) na to spartské übermacho, chroustající jablko na kupě mrtvých Peršanů, zkrátka nemá, zůstane jen unifikovaná šeď námořních rubaček, motivačních proslovů zastánců svobody a psychopatických výlevů uctívačů tyranie.. Musím přiznat, že při větě: „Bojuješ tvrději, než šukáš!“ mi zaskočil popcorn. Pochopím, že by to řekl Elton John při souboji v blátě Georgeovi Michaelovi, ale takový slovník v bitvě u Salamíny..? ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)
  • Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny. (Linkyc)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama