Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

Fr 

všechny recenze uživatele

3D ,,ŘEKY DOKÁŽOU PORAZIT JEN BOHOVÉ… A TY BUDEŠ BOŽSKÝM KRÁLEM!…“ /// Bez nějakej keců, TOHLE JSEM ČEKAL, tohle jsem chtěl. Vlastně mě překvapilo jen jedno – co všechno už dneska unese kategorie ,,mládeži přístupno“ (Ti puritáční Amíci si tam daj klidně ,,R“. Pak nemaj bejt z jejich piškotů takový sračky…). Jen tak mimochodem, uvítal bych nějakou režisérskou verzi s ratingem pro sadisty, páč násilí a krev je to, co 3stovkám sluší a co tátové obklopení harantama v kině vočekávaj. Nemusí se řešit složitý příběhový linie, bohatě stačí, když tam (jako v tom filmu) má někdo koule. Jako třeba tady - Eva. Její Artemisia, jenž v sobě mísí řeckou krev s perským srdcem, je bohužel jediná, z koho vyzařuje nějaký charisma (Xerxes sice vypadá se všema těma korálkama na ksichtě zajímavě, ale …). Akci na souši vystřídala ta na vodě, pravda, krom tý parády, kdy Themistocles za letu nasedne na oře, přeběhne potápějící se lodě a kus moře, aby pak přes hořící vrak proletěl vstříc nepříteli… je to takový monotónní. Ať už tak nebo onak, když se v závěru vobjevej Sparťani – řek bych, že stříknou do plátna nejen kluci z Letný! Přesto mezi 3* a 4* celkem váhám. Představuju si, jak na to lidi čumí doma v televizi, s dabingem, ve 2D a říkaj si, co na tom ti kreténi viděj…? Takže bych řek, že obě varianty jsou správně! Apropó 3D… Asi zbytečnost. Mám ho rád, i tady všechno vypadá plastičtěji, buchty na břichách udatnejch bojovníků budí obdiv, a uťatá noha, ruka i hlava zdají se bejt krásnějšími… ale to je asi tak všechno. Žádnej efekt, kvůli kterýmu byste měli makat pro 3D projektor nečekejte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks ,,Xerxes“ od Franka Millera jsem nečetl. 2.) Baví mě, když jsou skutečný postavy hnány pro pobavení davů do příběhový fikce. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ukážme, že sme sa rozhodli radšej zomrieť na nohách, než žiť na kolenách..." Pokračovanie dnes už kultovej "300-ky" je o niečo slabšie, ale inak ponúka veľmi podobný vizuálny zážitok plný nereálnych, ale oku lahodiacich súbojov. Krásny vizuál svojou prítomnosťou ešte vylepšila krásna E. Greenová , bez ktorej by to asi nebolo ono. A to hovorím ja, čo nemám rád bojovníčky vo filmoch...Film, ktorý sa takmer celý natáčal s pozadím zeleného plátna je plný trikov, ale ich kvalita je veľmi dobrá a je jasné, že takýto film, by ešte pred pár rokmi nemohol vzniknúť. Diváci zažijú rozbúrené moria bez toho, aby si herci namočili nohy, ale to nás nemusí zaujímať. Všetci bojovníci tu trpia vysokým tlakom a ich krv strieka na všetky strany. Najviac sa mi pozdávalo šikovné osadenie a previazanie príbehu i s predchádzajúcim filmom. Potešila ma účasť hrbatého zradcu, ale v závere sa akosi pozabudlo na Božského kráľa Perzie. Žeby dvierka na ďalšie pokračovanie? 80%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Za malebných zvuků plápolajících plachet a bouří mečů k nám doplachtilo pokračování jednoho z nejúspěšnějších filmů roku 2007. Ono pokračování vlastně není správný výraz, jedná se spíš o tzv inbetwequel, což znamená, že děj Rise of Empire se postupně odehrává před, během a dokonce i po událostech Bitvy u Termopyl, což se nakonec ukázalo jako velmi dobrý tah. Camea Gerarda Butlera jsme se bohužel nedočkali, stejně tak režisérské otěže po Snyderovi převzal neznámý, leč celkem zručný reklamní geek, Noam Murro. Změna k lepšímu to sice možná není, režisér se však nenechal svým prvním megalomanským filmem zastrašit a odvedl solidní práci. Krom starých známých na scénu přichází zejména dvě nové tváře : Sullivan Stapleton, který na mě ani zdaleka ve filmu nepůsobil tak nezajímavě jako v trailerech, ba právě naopak; no a pak samozřejmě fantastická Eva Green, která je prostě a jednoduše dokonalá. Nic dalšího asi netřeba dodávat, pokud jste viděli první film, tak trošku tušíte do čeho jdete, jelikož se v podstatě jedná o více téhož s tím rozdílem, že je to mnohem digitálnější a brutálnější (a když řikám brutálnější, tak tim jasně dávam najevo, že se digitální krví rozhodně nešetřilo) než kdy dřív. A ačkoli má film pouhopouhých 109 min, je neskutečně našlapaný. Dvě obrovské bitvy, jedna menší na začátku a kupodivu je i prostor na širší rozšiřování děje. Pokud neholdujete akci, nebo vám vadí krev, nové třístovce se rozhodně vyhněte. Viděno v kině 2x...90%...[9.3.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow! Lekce historické fantasy! Nová třístovka je film stvořený přesně dle mých kritérií. Kulervoucí akce, vzrušující sex, gotická atmosféra, nadměrná smršť gore scén je "freaking awesome", nezastavitelné tempo a dechberoucí vizuál. Perfektní koktejl všeho, co má Evilphoenix rád! PS: Kdo půjde pod 3* letí z přátel :D 100% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Na pokračovaní sa začalo pracovať už v roku 2008 a ako prvý režisér mal byť komiksový tvorca Frank Miller. (Ownerko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama