Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 348)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vice než slušný přídavek k řežbě u Thermopyl. Méně testosteronu více taktiky, úskoků a ženských. Což dělá z pokračování mnohem rozmanitější podívanou. Evička Greenová s přehledem krade film pro sebe, hlavně proto že Stapleton prostě nemá Buttlerovo charizma - ví to a jeho postava je úskočnější spíš než síla z něj vyzařuje inteligence. Xerxes, který měl být podle prvotních nástřelů hlavním tahounem je pak překvapivě v pozadí, ale Rodrigo Santoro si svou nejznámější roli patřičně užívá. Určitě oprávněný (jak že se tomu říká?) sidequel, který funguje i bez první třístovky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa mi to nebude páčiť a nakoniec som bol celkom milo prekvapený. Suprová akcia, uchádzajúce postavy (hlavne záporné, kladné nič moc a to vrátane Davida Wenhama z "jednotky", pričom David sa dosť komicky snaží zaťahovať bruško, aby vyzeral ako pred ôsmymi rokmi a nedarí sa mu to), šialené nápady (slovami ťažko opísateľné finále) a kuriózny scenár, ktorý sám osebe nie je žiadny zázrak, ale ako celok je absurdne zábavným mixom sequelu, rip-offu, spin-offu a neviem, čoho všetkého ešte. Potešila ma krv i sex, ale časom je "toho všetkého" tak veľa, až to paradoxne začne jemne stagnovať a nudiť. Millerov komiks Xerxés je oproti filmu o ničom (a hlavne s ním po dejovej stránke akoby ani nemal nič spoločné) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je nejdrsnější, že i když se v něm točí Athéňané, bojuje se v kurva megamonstrózních lodních bitvách a řeže se tam Sullivan Stapleton s brutálně sexy Evou Green, stejně si nakonci řeknete, This Is Sparta! Nebo Greece, to výjde na stejno. Třikrát hurá a už se moc moc těším na finále. Snad zůstane u režie Noam Murro, který Snyderův originální nářez dotáhl na nový level a ukázal, že se s tím dá dělat i mnohem víc. 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ukážme, že sme sa rozhodli radšej zomrieť na nohách, než žiť na kolenách..." Pokračovanie dnes už kultovej "300-ky" je o niečo slabšie, ale inak ponúka veľmi podobný vizuálny zážitok plný nereálnych, ale oku lahodiacich súbojov. Krásny vizuál svojou prítomnosťou ešte vylepšila krásna E. Greenová , bez ktorej by to asi nebolo ono. A to hovorím ja, čo nemám rád bojovníčky vo filmoch...Film, ktorý sa takmer celý natáčal s pozadím zeleného plátna je plný trikov, ale ich kvalita je veľmi dobrá a je jasné, že takýto film, by ešte pred pár rokmi nemohol vzniknúť. Diváci zažijú rozbúrené moria bez toho, aby si herci namočili nohy, ale to nás nemusí zaujímať. Všetci bojovníci tu trpia vysokým tlakom a ich krv strieka na všetky strany. Najviac sa mi pozdávalo šikovné osadenie a previazanie príbehu i s predchádzajúcim filmom. Potešila ma účasť hrbatého zradcu, ale v závere sa akosi pozabudlo na Božského kráľa Perzie. Žeby dvierka na ďalšie pokračovanie? 80%. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Noam Murro měl původně usednout na režisérskou židli filmu Smrtonosná past: Opět v akci (2013). Když se však naskytla příležitost ujmout se režie tohoto snímku, práce na pátém dílu slavné akční série se vzdal. (oje)
  • Veta z filmu "Rozhodli sme sa, že radšej zomrieme na vlastných nohách, ako žiť na kolenách," je variáciou slávneho výroku mexického revolucionára Emiliana Zapatu. (beso74)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama