Reklama

Reklama

Rubicon

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 9 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jason Horwitch

Hudba:

Peter Nashel

Hrají:

James Badge Dale, Jessica Ann Collins, Lauren Hodges, Dallas Roberts, Christopher Evan Welch, Arliss Howard, Miranda Richardson, Michael Cristofer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál točící se kolem americké agentury zabývající se různými šiframi, kódy, spiknutími a tajnými transakcemi. Jeden pracovník si všimne nápadného výsledku vyluštěné křížovky a v jeho okolí začnou podivně umírat lidé... (Tydyt007)

Recenze (30)

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z prostředí amerických výzvědných služeb, kde hlavní hrdina pomalu odkrývá velké spiknutí. Od začátku je spolehlivě budované napětí, které s každým dílem narůstá. Hlavní devízou seriálu jsou dokonale propracované postavy. Každá dostane svůj prostor, který maximálně využije a to především díky výborným hercům v každé roličce. James B. Dale mi v Pacifiku moc nepadl do oka, ale tady mu role analytika byla napsaná přímo na tělo. Pro každého, kdo si libuje v inteligentních a spletitých seriálech, musí Rubicon znamenat menší svátek. Bohužel dneska by lidi nepoznali kvalitní seriál, ani kdyby je praštil do nosu, takže se druhé řady nedočkáme. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí atmosférický konspiračně špionážní thriller (z prostředí nezávislých analytiků pracujících pro velké státní agentury) držící se v sympaticky civilní rovině v jaké se většinou nosí britská produkce či žánrovky ze sedmdesátých let. Jásáte? Já jásal též, ale… Ale ono je těch „ale“ až příliš. První zádrhel je, že v úvodní epizodě je hlavní hrdina poddán jako génius jakému není rovno, ale v praktickém životě tak trochu nekňuba žijící si ve svém světě. Od druhého dílu je tentýž hlavní hrdina rázem velmi praktický, vychcaný a cílevědomý, ale neuvěřitelně hloupý (ve své podstatě v celém seriálu krom prologu s křížovkou nic "nevyluští" sám od sebe), který si neumí spojit ani do očí bijící informace. A co hůře; prvních pár epizod si to hledá tvář, vnitřní pnutí i tempo a více se tajemně naznačuje než skutečně (u)děje. Místo toho podstatného (Willovo pátrání na vlastní pěst a každodenní rutina jeho týmu) se to utápí v nikam nevedoucích zbytečnostech typu „asistentka řešící osobní život“. A když si to svou tvář přeci jen konečně najde, tak je rázem polovina epizod pryč a už se jde pomalu na finále, ve kterém se ukáže, že to není tak chytré, jak se to po celou dobu tvářilo; resp. v tomto případě spíše přetvařovalo. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý a "aktuální" seriál. Pro vytváření napětí a udržení diváka u obrazovky není vždy nutné používat divoké přestřelky, demoliční čety na silnicích, nechutné mrtvoly a ještě nechutnější úchyly. Ti nejhorší jsou totiž někde úplně jinde. Škoda, že byl ohlášen konec po první sérii - ale nepřestávejte luštit křížovky! ()

klida 

všechny recenze uživatele

Když jsem si zvyknul na pomalejší (= hoooodně pomalé) tempo první čtvrtiny, dostal jsem inteligentní seriál bez velkých gest a cliffhangerů, který skvěle graduje desátým a jedenáctým dílem. Arliss Howard (Kale Ingram) a Michael Cristofer (Truxton Spangler) jsou výborní. Povinnost pro ty, kteří mají rádi konspirační teorie. "Pro koho vlastně pracujeme?" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Duševně se řadím do skupniky naivků, kteří doufají, že mocní tohoto světa ještě neovládli všechny finanční toky a ještě tak je o co bojovat. Patrně proto mám rád snímky, ve kterých se někdo snaží klepnout je přes prsty, i když v tomto případě Will Travers poměrně dlouho netuší, že něco takového dělá. Jako myslitel, který dokáže najít souvislost i mezi táním ledovců v Kongu a migrací kobylek na Island, má veškeré mé sympatie a nevadí mi přitom ani to, že tempo příběhu výrazně zavání lenností. Spíše mám výhrady k tomu, že ač jsem byl zaveden do prostředí analytiků z API, tak se mi chvílemi nedostávalo jistého stupně logického konání. Štěnice slyšely jen nepodstatné informace, kamery cudně odkláněly čočku, když by mohly něco odhalit, Willa netrknul důvod náhlé přítomnosti svůdně pomrkávající krásky v protějším okně a žádného profesionála nevyvedl z klidu černoch v gumových rukavicích, které ochmatávaly něco, na co by sahat neměly. Přes tyto výhrady víc, jak jednu hvězdu srážet nehodlám, protože v principu se mi to hodně líbilo. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama