Reklama

Reklama

Velká žranice

  • Francie La Grande Bouffe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší přátelé – pilot Marcello (Mastroianni), šéfkuchař Ugo (Tognazzi), televizní pracovník Michel (Piccoli) a soudce Philippe (Noiret) – se společně vydávají na prodloužený víkend, který má být jejich posledním. Ve starém domě na okraji Paříže se přátelé začínají oddávat zatvrzelé, divoké a sebezničující žranici. Přidá se k nim místní učitelka Andréa, přítulná žena obdařená štědrými tělesnými proporcemi. Události rychle kulminují... Podle Ferreriho je film křivým zrcadlem, nastaveným moderní konzumní společnosti, dle jeho kritiků jen samoúčelnou provokací a oslavou kultu hnusu a estetiky ohavnosti, zatímco jiní ho označují za apokalyptickou vizi konce „přežraného" lidstva. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Chosé85

Chosé85 (hodnocení, recenze)

Včera jsem to viděl zcela nepřipraven na STV 2 a musím říct, že to bylo příjemné překvapení. Takové filmy mám rád....

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Gastro: Spis Chris O'Dowd byl napadne podobny Phillipu Noiretovi v tom dile, kdy mel hovno na hlave ;o) Taky jsem si vsimnul.

Gastro

Gastro (hodnocení, recenze)

jeden z nich sa mi podobal na Chrisa O'Dowda z It crowd tvarou aj gestikulaciou:)

pampeX

pampeX (hodnocení, recenze)

Každopádně stojí za podívanou. Film, který do puntíku vystihuje svým dějem svuj název by neměl uniknout žádnému fanouškovi dobrého jídla, dobrého filmu a debužérství vubec.

Související novinky

12. Seminář archivniho filmu: Marco Ferreri

12. Seminář archivniho filmu: Marco Ferreri

17.04.2010

12. ročník tradiční akce proběhne v Uh. Hradišti 7. - 9. května a přiblíží u nás až na výjimky vesměs neznámou tvorbu slavného italského režiséra Marca Ferreriho, který v mnoha ohledech bořil… (více)

Reklama

Reklama