Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

VOD (1)

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný film o fotbale, který vlastně ani o fotbale moc není. Z fotbalových zápasů totiž vždy uvidíte maximálně 3 přihrávky nebo jeden faul. I tak to ale hodně dobře funguje, protože jde hlavně o portrét jednoho dosti ambiciózního a svérázného trenéra. A v tomhle ohledu se to povedlu opravdu náramně. Michael Sheen totiž předvádí opět bravůrní výkon a celý film stojí víceméně na něm. Režijně je to sice taky hodně dobře zvládnuté a bavil jsem se celou dobu, ale bez Sheena by to zkrátka nebylo ono. O to víc mě potom mrzí, že takový herec bere role ve filmech jako jsou Stmívání a Underworld. Jenom doufám, že si od těchto zbytečností bude k podobně dobrým filmům jako je tenhle vracet často. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní životopisnej filmek z fotbalovýho prostředí. Děkuji Arnoldovi za doporučení určitě mě tenhle pohled do zákulisí tohoto sportu jakož to fotbalovýho fandu zajímá navíc když jde o skutečné osoby, tak o to je to zajímavější. Co se hlavního hrdiny týče, tak hodně lidí tu zmiňuje Joseho Mourinha a Clough s ním má opravdu lecos společného i když je od jeho začátku v Leedsu jasné, že nemůže uspět i kdyby se na hlavu stavěl, takže vyústění celého filmu je celkem předvídatelné, ale nevadí byla tu spousta detailů a zajímavostí z prostředí tohoto sportu a možná i díky solidním hereckým výkonům má šanci tenhle film zaujmout i nefanoušky.75% ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Troška histórie anglického futbalu. Film o vzostupe a páde veľkého trénera. Film o tom, že môže byť človek geniálny v tom čo robí, ale ak nemá potrebné zázemie je nula. Film aj o tom, ako ťažko a neochotne sa prijímajú nové veci a nové spôsoby tréningu. Z Michaela Sheena charizma srší po celý čas. Človek s ním prežíva trápenie, keď ho nechce akceptovať tým, keď kľačí pred kamarátom, aby ho vzal späť. Kde sú časy keď Leeds kraľoval Anglickej súťaži? Asi už dávno preč. Ešteže majú na čo spomínať. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zaslouží-li si některý film o kopané maximální hodnocení, tak je to právě tento film, který velice atraktivním způsobem ukazuje nedávnou fotbalovou historii a konkrétně vztah mezi dvěma nesmiřitelnými trenérskými rivaly, jejichž jména jsem před zhlédnutím tohoto filmu neznal. Od začátku do konce se jedná o film, který mě nenechal vydechnout a během jehož sledování jsem nedokázal z televizní obrazovky spustit oči, prostě jsem jako v nějaké hypnóze koukal na film a chtěl jsem pořád víc a víc, chtěl jsem zjistit, jak to bylo, co se stalo, proč se to stalo, prostě tenhle film ve mně probudil skoro až nezdravou zvědavost a já jen čekal, až budou mé otázky zodpovězeny. Tohle je opravdu úžasný film, o kterém si troufnu tvrdit, že je to jeden z nejlepších filmů, které kdy byly o kopané natočeny a který budu mít ve své paměti ještě hodně dlouho po jeho zhlédnutí. Ale není to samozřejmě jen atraktivní příběh, díky kterému jsem z tohoto filmu nadšený, ale je to i originální nasnímání zápasů, kdy v jednom případě nebyla z toho zápasu ukázána ani vteřina, ale napětí bylo zřetelné a dusivé. A samozřejmě za úspěchem filmu stojí i vynikající herečtí představitelé, především Michael Sheen v hlavní roli, který svou roli zvládl bravurně, a potom Timothy Spall, který chvílemi Sheena dokonce převyšoval. Tady opravdu není nad čím váhat, uděluji zcela zasloužených pět hvězd. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

a já se tak těšil.......:o( Jako příznivec té (pro jedny krásné, pro druhé nesmyslné ) hry zvané FOTBAL a především jako obdivovatel anglické premiere league v kombinaci se zdejšími veskrze pozitivními komentáři jsem si říkal.... tohle bude ONO! Konečně snímek, který si na nic nehraje a přiblíží i " nefanouškům " fotbalový život takový, jaký skutečně je ( byl ) bez příkras, bez zbytečných kudrlinek a pomůže přiblížit " obyčejným " lidem, proč člověk milující tuto hru, mu dokáže tak propadnout. Jenže ouha, paradoxně by se dalo říci, že tento snímek je dělán právě pro lidi, kteří fotbal vnímají pouze jako okrajovou záležitost. Pro skutečné fanoušky si troufám tvrdit, to bude určité zklamání. Je to takový " učesaný " snímek. Jednoduše mi nikdo nevymluví, že se z tohoto tématu nedalo " vytřískat " mnohem více. Tento film měl dýchat fotbalem, tradicemi, atmosférou, zapálením pro tuhle hru, emocemi, ale po hříchu se mi tohoto dostalo pouze v náznacích a to je zatraceně málo. Snímek jentak klouže po povrchu a myslím, že by mu prospělo i více dobových záběrů. Všichni velebíte výkon Michaela Sheena coby Briana Clougha. I zde tvrdím, že to " jiskření " mezi ním a Colmem Meaneym nebylo zrovna přesvědčivé. Tak snad někdy příště..... Zatím pro mě nadále number one ( co se týče fotbalového vyznání se k lásce ke (sportu ) zvaný FOTBAL) zůstává kniha Nicka Hornbyho, Fotbalová horečka! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Manželku B. Clougha velice rozčílila už kniha, která je předlohou filmu. Její manžel byl sice velmi kontroverzní "tlučhuba", ale na rozdíl od filmové postavy prakticky nepoužíval sprostá slova. Pro jeho nepravdivost se od filmu se stejně jako od knižní předlohy distancovala celá rodina Briana Clougha. (Looka)
  • Když Derby County v roce 1972 poprvé ve své historii získalo anglický titul, v posledním kole tým svůj zápas hrál dřív, než jeho rivalové. Hráči s asistentem Taylorem pak odletěli na dovolenou na Mallorku, kde se dozvěděli, že soupeři neuspěli a oni mají titul. Clough tou dobou s týmem nebyl a užíval si volno se svoji rodinou. (curfew77)

Reklama

Reklama