Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

sidzej 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na fakt, že ide o amatérske fanúšikovské dielo natočené za 3 000 dolárov! je výsledok priam geniálny. Výprava a hudba je v niektorých momentoch skoro na nerozoznanie od Jacksonovej trilógie. Masky, triky, kamera a herci sú v rámci možností taktiež na vysokej úrovni. Škoda len, že film je z dejového hľadiska veľmi chabučký a jednoduchý. No atmosféra a kopírovanie Jacksonových režisérskych postupov dopadlo na jednotku. Snažím sa však hodnotiť každý film rovnakým metrom, preto iba 3*. No tvorcovia rozhodne majú môj obdiv za všetky tie hodiny tvrdej driny a môžu byť na seba patrične hrdí. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Do dokonalosti tomuto amatérskému počinu chybí opravdu jen málo. Bylo to skvělé vrátit se na pár okamžiků zpátky do Středozemě. Atmosféra jak vystřižená od Jacksona(!), herecké výkony na velmi slušné úrovni, stejně tak kostýmy i samotné zápasy. Snad jen trocha toho počítačového pozadí vadila. Příroda dokonalá, Glum slušně vytvořený...asi jeden z nejlepších amatérských filmů co jsem kdy viděl. Škoda jen těch 39 minut...má to na víc. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Další poloamatérský snímek pojednávající o časech krátce předcházejících Pánu prstenů z pohledu Aragorna, Gandalfa a Gluma. Oproti Born of Hope je znát kvalitnější kamera, střih, zpracování i choreo. Avšak příběh mi přijde malinko slabší a v podstatě se zde nic moc neděje. Také výběr hlavního hrdiny mi nepřišel zrovna šťastný. Ve výsledku je však todle dílko o chlup lepší, než předchozí amatérák. Zasloužené 3* ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Po vituální stránce naprosto perfektní, od ormálního lotra na monitoru prakticky nerozlišitelné. Už před shlédutím jsem si říkal, jak mohli udělat scénář na půl hodiny z jednoho či dvou odstavců v dodatcích pána prstenů. Přitom řešení bylo nasnadě - jediným scénářem bylo právě těch několik vět, což je velká škoda. Jinak na lotrovy mi vadili dvě věci - prostřihy na arwen a aragornovy souboje ve stylu Chuka Norrise (je to padesát na jednoho, tak nebudeme svině a půjdeme maximálně po dvou) a obojí mi nadělili i zde, tudíž čtvrtá hvězda je v nedohlednu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci LOTRa je tu něco pro vás. Krátký film mapující lov a chycení gluma. Filmový fanatici pozor na klasické věci amatérských filmů. Chybou tohoto filmečku je rozveklost. Po 20 minutách kdy Aragorn jen chodí a osahává stromy a trávu (Miloš Zeman bude mít radost) se člověk začne nudit. Pak to zachrání zbylých cca 5 minut boje, který je celkem dobře proveden. Za tak málo peněz je tu vcelku hodně muziky. Pokud přivru oči jak je vše alá Jacksonova trilogie, tak hoši se opravdu snažili. Záběry,hudba i masky jsou výborné. Pokud by takto přistupovali profesionálové tak máme plno pěkných fantasy filmů. Takto to banda nadšených hobitů nandala větší armádě Hollywoodu. Glum za pár liber je pěkný a Tománek a jeho Kozí příběh je evidentně zpronevěra peněz! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)

Reklama

Reklama