Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když místy úsměvné a celkově nevyrovnané. Některé scény jako by přímo vypadly z trilogie, jiné příliš amatérské, případně hrající na atmosféru, které tam ale zrovna bohužel nebyla. Sebekriticky přiznávám, že čtvrtá hvězdička je především za to fanouškovské nadšení, které zapříčinilo vznik tohoto kousku. (A scény z natáčení během titulků (chihuahua!) ). ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je to až neskutečně dokonalé - bezkonkurenčně nejlepší fanfilm, co byl kdy natočen. Režisér zručně využívá širokoúhlého formátu a digitální triky jsou na takové úrovni, že je to na amatérský projekt nemyslitelné. Na mnoha místech jde samozřejmě vidět chybějící prostředky, ale to se samozřejmě v tomto případě nedá vyčítat. Jediné, co mě trochu iritovalo byl výběr herců. Gandalf byl perfektní, Vigga ovšem nenahradíš jen tak někým:) A proč vůbec zařazovali pasáž s Arwen, vůbec nechápu, protože v tu chvíli jsem vypadl jak ze Středozemě, tak z křesla. Děj je řídčí, než jsem si představoval a narativní oblouk mi tam trochu chybí. Nicméně, protože je to projekt od srdce a provedením takový skvost, nemůžu jinak. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hned na prvy pohlad prekuknutelna snaha nadsenych fanusikov o amaterske spracovanie niecoho na co jednoducho nemaju financie. Toto by som vsak prekonal, avsak nad cim zazmurit oci nemozem, je obrovska snaha, co najviac sa podobat Jacksonovej trilogii, s ktorou sa logicky tento snimok porovnavat jednoducho nemoze. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Po vituální stránce naprosto perfektní, od ormálního lotra na monitoru prakticky nerozlišitelné. Už před shlédutím jsem si říkal, jak mohli udělat scénář na půl hodiny z jednoho či dvou odstavců v dodatcích pána prstenů. Přitom řešení bylo nasnadě - jediným scénářem bylo právě těch několik vět, což je velká škoda. Jinak na lotrovy mi vadili dvě věci - prostřihy na arwen a aragornovy souboje ve stylu Chuka Norrise (je to padesát na jednoho, tak nebudeme svině a půjdeme maximálně po dvou) a obojí mi nadělili i zde, tudíž čtvrtá hvězda je v nedohlednu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno