Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Dadel 

všechny recenze uživatele

S tímto dokumentem mám problém, že mnoho věcí, které představuje jako špatné, za špatné nepovažuju. Doba se změnila, lidí je moc, většina musí pracovat v průmyslu a službách, a tradiční zemědělství by nás všechny neuživilo. Biopotraviny nechť jsou alternativou pro ty, kdo jsou ochotni si připlatit za kvalitu. Všechny ty velkovýkrmny a hormonálně a geneticky naboostované plodiny a zvířata, proti kterým autoři tak brojí, jsou když ne nezbytné, tak určitě potřebné. Je sice smutné, že to v těch závodech vypadá jak v koncentráku, ale není to zabíjení pro nic za nic, lidé jíst musí (opravdu smutné je zabíjení zvířat pro zábavu). Já jako spotřebitel chci mít široký výběr potravin v obchodě a je na mé vlastní odpovědnosti, zda budu jíst zdravé či nezdravé věci.______ Dokumentu navíc po hodině dojde dech, středometrážní formát by byl vhodnější, ale taková kategorie na Oscarech není, že... ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Jedlo by sme si mali vážiť. Nech to znie akokoľvek moralisticky mali by sme najprv rozmýšľať čo vkladáme do úst a nemali by sme ho „take it for granted“. To, o čom hovoria v tomto snímku nie je problém iba v USA, aj keď v trochu v inej podobe my sa tiež nemáme veľmi čím chváliť. Jedného dňa by som chcela mať DIY store, kde by som predávala potraviny od local farmers, a tým ich zároveň aj podporovala, aby sa im nedostávalo stále iba znevýhodňovania od štátu a ignorantsva ľudu.. ()

Reklama

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Už len to, že jednotlivé firmy odmietli podať akúkoľvek informáciu o ich výrobe, o tom ako to tam vlastne celé prebieha, nasvedčuje, že niečo nebude v poriadku a niekto nechce, aby sa informácie dostali na povrch, preto si tento dokument vytvoril vlastnú cestu, aby odhalil pravdu a musím povedať, že ak je to naozaj tak ako to tu bolo popísané, tak mi je na grc...PS:"Fuck off mäso, radšej budem bylinožravec :)" ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Velmi potřebný dokument, který doufám změnil aspoň část věcí v potravinářském průmyslu. Nejdivnější byla americká rodinka, která řešila záhadné dilema, jestli jíst levný fastfood který je zabíjí a díky tomu musí kupovat drahé léky, nebo kupovat zdravé o něco dražší potraviny a přestat jíst léky. Skoro to vypadalo, že to nemůžou myslet vážně. 3 hvězdy jsou za to že mě pár částí ne úplně bavilo, to ale neznamená že to bylo špatný. ()

campix 

všechny recenze uživatele

O třídu kvalitnější a zajímavější než tématem podobné Na jídle záleží. Nejsou zde pouze mluvící hlavy chrlící tuny fakt, ale opravdu se zde něco i děje a autoři názornou a lehce investigativní formou prezentují svůj záměr. Takovéto dokumenty slouží spíše k zamyšlení a utřídení vlastních priorit nakolik jsem ochoten se trošku více zajímat a nekupovat si podřadné potraviny. Nakolik chci být aktivním členem společnosti a ne pouze tupým konzumentem, který je vlastně základem toho všeho, protože kde je poptávka, tam je i nabídka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama