Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Velmi potřebný dokument, který doufám změnil aspoň část věcí v potravinářském průmyslu. Nejdivnější byla americká rodinka, která řešila záhadné dilema, jestli jíst levný fastfood který je zabíjí a díky tomu musí kupovat drahé léky, nebo kupovat zdravé o něco dražší potraviny a přestat jíst léky. Skoro to vypadalo, že to nemůžou myslet vážně. 3 hvězdy jsou za to že mě pár částí ne úplně bavilo, to ale neznamená že to bylo špatný. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dokument zavání příliš jednostrannou propagandou, ale pak stále více spoléhá na statistiku a rozumnější argumentaci - a hlavně se drží pryč od extremistických názorů a apokalyptického vidění problémů bez smysluplného umírněného řešení. Hodně zajímavých náhledů na skutečnosti, které jsou mimo hledáček většiny lidí (aneb jsou i větší problémy než jen ty o kterých mluví vegetariáni). Nicméně ocenil bych trochu pozitivnější náhled na výhody průmyslové výroby jídla, které tu prakticky nejsou zmíněny - obzvlášť ty ekonomické, kterým amerika vděčí za to, že se dnes ve světě mluví anglicky, a ne rusky. 8/10 ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pfuj! Nezdravě hnusná bio agitka. Závěrečné titulky mi spolehlivě sesadily i tu druhou hvězdu, kterou jsem tam měl připravenou. Kdyby to aspoň mělo Mooreovy koule, ale tvůrci nebyli schopný dostat se ani do zatemnělých kurníků či získat rozhovory s někým z povolaných hlav velkých společností, takže se každou chvíli na obrazovce objevují zprávy typu: "Tyson odmítl pro tento film poskytnout rozhovor, protože jsme se málo snažili a udělali jsme to pro to velké hovno." Food, Nic. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Neradostný dokument, který přes svou tematickou rozlehlost není, mám takový pocit, ani tak o jídle, jako spíš o bezohlednosti velkých korporací, které se proměnily v obrovské zločinecké gangy, co jdou přes mrtvoly a nezáleží jim absolutně na ničem, kromě generování zisku. Pokud jde o jídlo, je jeden takový dokument lepší než deset zaručeně fungujících diet v magazínech typu Žena a život. Rozhodně film, který by měl vidět každý. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama