Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Minimálně o dvě třídy níž než jednička. Zatímco jednička stavila na klasickém příběhu, tak tyhle Bobulky jsou jen bezduché natahování děje. Hádek s Langmajerem se ještě jednou musí spojit aby,... Aby co? Vlastně sám ani nevím, co tenhle příběh měl charakterizovat. Zkrátka odnikud nikam. Navíc u jedničky Bobulí jsem se dokázal smát a sžít s hlavními herci. U dvojky je sakra problém vyloudit na tváři úsměv. Krampol v roli naštvaného otce nemůže rozesmát snad nikoho. To už větší naději má Postránecký, který se objevuje pouze ve dvou scénách. Ani té mé oblíbené Terezky Voříškové jsem se moc nedočkal. Dvojka Bobulí je prostě nastavovaná kaše, která nemá šanci zaujmout zhola ničím. Komedie bez humoru a děj, který byste těžko hledali. Navíc zatímco jednička mi příjemně utekla, tak dvojka byla strašná nuda. Jen ten Kryštof na konci hezky zní. (29 %) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitých výrazů jsem během projekce zřejmě vystřídal. Vždyť i ta Krajčova ústřední píseň je složitější, než celý tenhle pokus o situační komedii. První minuty jsem si navíc myslel, že jsem si omylem pustil čtvrtý díl Kameňáku. Řemeslně slušná a atmosférou dokonce velmi příjemná jednička mile překvapila. Dvojka nicméně sklouzla k tak lacinému nevkusu, až je mi za tvůrce hanba. Tomáš Bařina, režisér jedničky, nepovažoval diváky za úplné idioty, nenutil je rudnout hanbou v sedačkách, držel si relativní nadhled a tu a tam bavil. Přiživení na prvním díle je evidentní, každopádně jakým způsobem, tak to je mi záhadou. Na scénu se totiž vrací nejen ústřední trio, ale přichází také (bohužel) Jiří Krampol, Jana Švandová nebo nájemný vrah Jiří Korn. A scénář, který je tak prázdný, až z toho bolí břicho. A z výše zmíněné trojice naskakuje kopřivka. Jen málokdo je přirozený (snad jen Václav Postránecký nebo upozaděná Tereza Voříšková), se zbytkem je to hodně trpké setkání. Nefunguje snad ani jedna linie (snaha zabijáka Tichého, trhliny ve vztahu Honzy a Kláry, otravné mentorování pana Lipského, rádoby situační humor se sousedem, nahánění budoucího zetě). Nestínám hlavu téhle krabicové rychlokvašce jen třeba proto, že je to snazší než chválit, nebo že jde o český film. To vůbec ne. 2Bobule jsou jednoduše dějově mizerné, odfláknuté a absolutně nemyslící na diváka, což mrzí dvojnásob!! ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek mi je krajně nesympatický a Tereza Voříšková je sice krásná, ale to je všechno.. Neviděla jsem, že by hrála nebo se třeba jen snažila.. Zachraňoval to tak trošku Lukáš Langmajer, ale hlavně Krampol se Švandovou, kteří filmu jistě tu jednu hvězdičku přidali. Jinak mě to nepobavilo, možná až na pár výjimek, které už si teď ale bohužel nepamatuju, takže škoda.. Docela nuda.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Lubomír Lipský má v tomto filmu svou jubilejní stou filmovou roli. (Taninaca)
  • Producent Adam Dvořák si během natáčení vyzkoušel profesi kaskadéra, když dubloval Langmajera při pádu na kole. Dubloval též za Hádka a Krampola, během jedné jízdy v autě dokonce i Marii v dámských šatech. Protože se do nich nevešel, měl je vzadu přelepené lepicí páskou. (Taninaca)
  • Na začátku filmu se v roli člena ochranky objeví bývalý profesionální bojovník a trenér Pavel „Hakim“ Majer. (Arnyfe)

Reklama

Reklama